Ceai Raw

Ceai Raw

O băutură de excepție, am gustat-o la o demonstrație culinară raw și mi-a rămas în suflet - am făcut-o și pentru voi, taman bună în acest început de sezon cald. Bate la proprietățile organoleptice (cum am început să vorbesc după o serie de cursuri de tehnologie culinară... :) toate Ice-"tea" E-urile din comerț, și dacă v-ați plictisit de limonada de casă, îi dați o tentă deosebită cu această băutură de ceai aromată.

Ideea este că infuzia nu se creează prin opărirea plantelor, dar prin macerarea lor în apă la temperatura camerei timp de 6-8 ore - gustul este identic cu o infuzie de ceai, dar cică plantele așa își păstrează mai bine calitățile sănătoase. Ca plante puteți folosi orice vă place - aici am avut tei și salcâm, am gustat cu rozmarin și busuioc - toate delicioase..... O carafă de așa licoare în frigider va scăpa de multe din problemele de sezon cu setea și sănătatea, recomand cu încredere!

Ingrediente

Apă
1 l
   
Plante uscate
3 linguri
puteți pune orice vă place - acum ar merge și soc proaspăt
Lămâie
1 buc
sucul de la ea
Miere
3 linguri
puteți îndulci cu orice vă place - după gust bineînțeles
Mentă verde
1 buc
1 fir de mentă sau 3-4 frunze

Pași de urmat

Pas 1

Mai întâi sunteți harnici și de cu seară sau dimineața (depinde când vreți s-o savurați) pregătiți infuzia de ceai: într-un litru de apă caldă, la temperatura camerei se pun 2-3 linguri de plante și se lasă 6-8 ore să se macereze.

Ceai Raw - Pas 1
Pas 2

Apoi strecurați infuzia printr-o sită densă sau o pungă de lapte raw.

Ceai Raw - Pas 2
Pas 3

Așa avem infuzia pe care o putem bea simplă sau mergem mai departe și o dregem puțin.

Ceai Raw - Pas 3
Pas 4

Punem infuzia într-un blender, turnăm sucul stors de la lămâie.

Ceai Raw - Pas 4
Pas 5

Apoi adăugăm mierea.

Ceai Raw - Pas 5
Pas 6

Aruncăm acolo și câteva frunze de mentă.

Ceai Raw - Pas 6
Pas 7

Și facem "Bjaaam" la blender, viteză maximă - 2-3 minute. Veți observa că se face spumă ca la un cocktail sofisticat și îl veți putea servi foarte frumos.

Ceai Raw - Pas 7
Pas 8

După ce s-a blenduit toată treaba asta, o lăsați 3-5 minute să se separe spuma de ceai. Eventual gustați și mai potriviți de acrime sau dulce.

Ceai Raw - Pas 8
Pas 9

Și... frumos turnat în pahare și servit cu mare plăcere - o să rămâneți neașteptat impresionați de gustul ceaiului, așa am fost eu și nu mă liniștesc până nu fac periodic din el și îl am în frigider rece permanent.

Poftă Bună!

Ceai Raw - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 l
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 360 min
Data publicării:
Notă: 5 (4 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 12

anhelik
anhelik 20 Jul 2014, 15:14

Si aceasta bautura racoritoare mi-a atras atentia. Si cum aveam un pic de menta culeasa cu o zi inainte de o cunostinta, am facut maceratul cu frunze de menta si un amestec din tot ceea  ce este  compus ciresul. Astazi dimineata am continuat prepararea. Ciresul i-a dat o culoare rozie. Imi place mult, dar cred ca am gresit ca nu am pus mai multe plante. Maine voi lua flori de soc, cred ca este fantastica, avand in vedere ca sucul de soc (socata) imi lipseste atat de mult, din timpul copilariei. Am stors o lamaie mare si a venit acrut bine. De astazi inainte acest ceai nu va lipsi din frigiderul meu, racoros si convenabil. Multumesc pentru idea geniala. 

Lavi
Lavi 26 May 2011, 20:21

o idee geniala pentru o vara caniculara

Nota mea pentru rețetă:
mara
mara 26 May 2011, 14:23

Buna Lena. Urmaresc cu interes de fiecare data cand primesc  reteta de la tine,multumesc pentru tot ce faci pentru noi cei care  sunrem interesati de  curiozitatile culinare. As dori  sa te intreb daca ai cumva o reteta  de margarina de casa as fi foarte bucuroasa sa o incerc .te pup

Claudia Radu
Claudita (Claudia Radu) 25 May 2011, 09:53

Super, o sa incerc in weekend : am putina izma proaspata,  o sa adaug si salcam sa vedem ce iese.

Multumesc draga Lena!

Ellena
Elena (Ellena) 25 May 2011, 00:23

Foarte bun si racoritor Lena! Rapid si sanatos!

Nota mea pentru rețetă:
chende maria
chende maria 24 May 2011, 17:33

mersi ,trbuie sa fie foarte bun !!

lenor
Elena (lenor) 24 May 2011, 10:36

Da, buna idee! Ceaiurile erau uscate sau plantele erau proaspete? Mi se pare ca e o punga de Plafar pe acolo. Apropo de soc, eu ieri am facut o socata - stilul clasic, a iesit super! Pacat ca nu avem cum sa o facem tot anul asa proaspata!

lena
Elena (lena) Elena (lenor) 24 May 2011, 14:51

Erau uscate cel din poze, pungi de la Plafar, da. Socata este delicioasa, abia astept acest sezon sa mai fac - eu de obicei las niste flori de soc in limonada - 3-4 ore si iese o aroma super buna. Daca congelezi socul cred ca se poate face si iarna.

Karen
Karen 24 May 2011, 05:14

Buna mai ales in sezon cald...la cine e  :)

incercati si o bautura delicioasa din otet de mere cu miere si apa f putin mineralizata

Nota mea pentru rețetă:
amelittat
amelittat 23 May 2011, 22:52

da sau suc de soc pt vara pus in frigider in sticle f bun....;;;; incercati........

Natali
Natali 23 May 2011, 22:42

Geniala idee pentru vara!

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile