Tort "Foret Noire" (sau Padurea Neagra)

Tortul "Foret Noire" este un tort clasic, si la prima vedere cu ingrediente simple: pandispan de cacao, crema de frisca si visine/cirese... DAR....pana a gasi reteta perfecta de pandispan de cacao nici nu ma apucam de el. Acum avand deja reteta verificata si foarte buna a fost momentul perfect sa incerc si tortul.

Visinele sau ciresele pot fi proaspete, congelate, din compot sau si mai frumos - un jeleu aromat de visine. Iese racoritor si foarte moale, delicios..... Aveti si o sectiune impresionanta la finalul retetei.

Ingrediente

Smantana dulce 32%(dorna/milli)
1 l
Compot de visine fara samburi
500 g
Ciocolata neagra/amaruie
20 g
pt ornare
Zahar pudra
300 g
Pandispan de ciocolata
1 buc
eu am folosit reteta de aici de pe site, o gasiti la Sectiunea de Torturi

Pasi de urmat

1

In primul pas bineinteles preparati Pandispanul de ciocolata si il lasati sa se racoreasca putin.

2

Apoil il taiati atent in 3 foi cam de 1 cm grosime.

3

Visinele le scurgeti de suc(in cazul in care folositi direct visine in tort) sau faceti un jeleu de visine(in compotul cu tot cu fructe adaugati gelatina conform instructiunilor de pe plic si incalziti usor, amestecand continuu pana se dizolva - apoi raciti, sa se prinda).

4

Dupa ce aveti gata visinele si pandispanul taiat faceti crema de frisca: smantana de frisca racita bine(eu folosesc doar Milli de 32%) se bate 2-3 minute la viteza maxima cu mixerul, apoi incorporati incet zaharul pudra si bateti pana se ingroasa bine - atunci cand ridicati paletele de la mixer aveti varfurile la frisca fixe, nu se lasa in jos.

5

Si incepem sa montam tortul - mai nou pentru a nu murdari farfuria in care punem tortul aplic o noua metoda:

- pun 2-3 bucati de hartie de copt care sa acopere marginile farfuriei....

6

- montez tortul fara griji si la urma scot hartiile - este metoda f.buna si nu va chinuiti cu stersul farfuriei sau mutarea tortului pe alta curata.

7

Deci punem prima foaie de pandispan, optional se poate insiropa cu lichior de visine sau compot - eu am lasat asa, pandispanul este usor umed si merge fara insiropare.

Ungeti din abundenta cu frisca, sa fie un strat mai gros - puneti deasupra multe visine sau cum vedeti in poza bucati de jeleu de visine (le-am scos cu lingura din vasul in care s-a prins).

8

In asa fel montati si a 2-a foaie de pandispan. Ultima foaie se unge doar cu frisca si se orneaza dupa preferinte.

9

Eu am uns bordurile bine cu frisca si am nivelat - apoi am facut motzuri de frisca cu posul de ornat si am dat prin razatoare deasupra ciocolata amaruie.

10

Cred ca si sectiunea este destul de reprezentativa, va asigur ca si gustul este pe masura - un tort foarte fin, gustos, moale, aromat - deci perfect :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1500 grame (10-12 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (6 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 59

Sabinuta
Sabinuta 06 nov 2015, 14:49

buna ,pot sa folosesc smintina de la tara si e nevoie sa adaug si intaritor de frisca ?

lena
Elena (lena) Sabinuta 07 nov 2015, 12:59

Daca se intareste bine nu adaugati, nu e nevoie.

lena
Elena (lena) 19 iul 2015, 19:25

Corina, nu am nici o ustensila minune, doar tehnica care s-a mai cizelat cu timpul, nu intotdeauna iese perfect dar functioneaza. Iau un cutit mare pun palma pe blat in mijloc si tai dinspre margini.

Poate cu timpul reusesc sa fac un filmulet cu asta :)

Corina.Iasi
Corina.Iasi 17 iul 2015, 00:00

Abia astept sa incerc si eu reteta asta :-)

Nota mea pentru reteta:
DorinaB
DorinaB 09 iul 2015, 00:14

Mi-a placut tare mult tortul!!!! e minunat... Nota 10

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
catalina TL
catalina TL 27 apr 2015, 22:13

iata si sectiune. Cel mai bun tort pe care l-am mancat vreodata. multumim lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
maria T
maria T 15 ian 2013, 22:32

In sfarsit am reusit sa fac acest tort......mereu asteptam un moment special, dar iata ca a  venit momentul. Este un tort foarte gustos si usor de facut. Multumim Lena!

Poza mea pentru reteta:
motanika
motanika 30 dec 2012, 21:55

zilele astea am sarbatorit  o zi de nastere mai importanta pentru familia noastra  si nu ma puteam decide cu ce cadou sa surprind mika omagiata.si pina la urma am hotarit sa fak aceasta receta de tort dar cu un aranjament ceva mai deosebit .si kred k mi-a iesit destul de bine .

Poza mea pentru reteta:
irinutza
irinutza 30 dec 2012, 12:33

Imi place foarte mult pandispanul acesta,este foarte pufos,usor si gustos.Combinatia cu visine este un spectacol.Merita sa se faca acest tort.L-am  facut de foarte multe ori.Multumesc Lena pentru retetele tale  gustoase. La multi ani!

Poza mea pentru reteta:
liliaviscun
Lilia Viscun (liliaviscun) 17 dec 2012, 13:47

In sfirshit am facut acest minunat tort.
sa primit foarte gustos. eu l-am umplut cu smintina dulce( frishca proaspata) shi am ramas placut surprinsa! pt gustul meu tortul a ieshit prea dulce, iar pt al sotzului prea cremos. data viitoare am sa scad cantitatzile de zahar shi frishca shi va fi ideal pt familia mea. 
Itzi multzumesc,Lena pt ca ne faci viatza mai gustoasa! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 04 nov 2012, 21:48

L-am facut deja de doua ori, din prima m-a fermecat finetea si gustul de ciocolata,  iar acuma l-am pregatit pentru cumnatul meu care imi e si nash de cununie la aniversarea de 33 ani ..... toti au ramas incintati, nici acel cumparat de aici din Paris "forrete noire"  nu este atit de gustos...... deci e demential

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile