Astăzi vreau să vă arăt încă o rețetă ingenioasă, rapidă și delicioasă - acest tort la tigaie fantastic de bun, bineînțeles și cu ingrediente la îndemână. Ideea este foarte simplă, doar se fac niște foi de tort la tigaie, ca niște clătite mai groase și pufoase. Ca rezultat veți obține un tort foarte fraged, moale și aromat, chiar și eu nu m-am așteptat la așa un rezultat deosebit.
Crema pentru tortul la tigaie o puteți alege după preferință, eu am mers pe varianta clasică de smântână fermentată mai grasă și puțin zahăr, plus niște dulceață de vișine. Puteți să-l pregătiți cu cremă de vanilie, o cremă combinată de mascarpone cu smântână sau cremă de brânză, fructe, etc.
La fel puteți pregăti un tort la tigaie cu ciocolată, doar înlocuiți o parte din făină cu pudră de cacao, aproximativ 3 linguri. Mai departe folosiți o budincă de ciocolată sau ganache și savurați.
Rețeta este pentru un tort de aproximativ 28cm în diametru, adică am folosit o tigaie de această dimensiune pentru foi. Dacă aveți tigaie mai mică, puteți puțin să scădeți proporțional ingredientele, apropo în aplicația Lalena avem un buton care vă ajută s-o faceți mai repede.