Ingrediente
●
Zahar
21 linguri
12 linguri pt caramel, +3 linguri de zahar pentru lapte, si +6 lg zahar pentru unt = total 21 linguri
●
Faina alba calitate superioara
350 g
●
Esenta de vanilie
1 buc
plus alte arome care va plac
●
Drojdie proaspata
25 g
sau aproximativ 15g uscata
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-o cratita de aproximativ 26-28cm diametru topiti la foc mic cele 12 linguri de zahar.
Cand s-a facut caramelul il ungeti atent cu o lingura pe peretii oalei si lasati la o parte sa se raceasca.
Pas 2
Intr-un bol masurati faina, adaugati ouale, sare, vanilia si aromele care va plac.
Pas 3
Laptele cald se amesteca cu 3 linguri de zahar si drojdia, se adauga imediat peste faina, nu-l lasati sa faca spuma.
Pas 4
Incepem sa framantam aluatul, pentru inceput cu o lingura.
Pas 5
Apoi cu mainile - il scoateti pe masa de lucru si daca mai trebuie presarati putina faina ca sa-l framantati timp de aproximativ 5 minute.
Lasati sa se odihneaza 10 minute.
Pas 6
Untul moale il amestecati cu 6 linguri de zahar.
Pas 7
Intindeti o foaie din aluat, sa fie cam de 3mm grosime.
O ungeti cu untul amestecat cu zahar.
Pas 8
Presarati nucile tocate marunt si le presati putin cu mainile, sa se lipeasca de unt.
Pas 9
Rulati strans si taiati acest rulou in aproximativ 7-8 bucati.
Pas 10
Aranjati uniform rulourile mici in cratita cu caramelul intarit si lasati la crescut aproximativ 1 ora.
Pas 11
Trebuie sa-si cam dubleze volumul, acum este gata de pus la cuptor.
Pas 12
Se coace la cuptor preincalzit la 180 grade timp de 30-40 de minute.
Pas 13
Atentie! Imediat cum il scoateti din cuptor trebuie rasturant cu capul in jos pe un platou.
Eu am pus platoul peste cratita.
Pas 14
Mentinand platoul cu o mana am intors cratita cu capul in jos, putin am scuturat.
Daca nu faceti chestia asta imediat din cuptor, caramelul se va intari si nu-l mai scoateti de acolo.
Pas 15
L-am lasati sa se raceasca bine.
Pas 16
Aici vedeti si sectiunile - felii pline de nuci cu aroma de unt.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8-9 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (9 voturi)