Dovleac copt cu usturoi și busuioc

Dovleac copt cu usturoi și busuioc

Vă spuneam că anul acesta avem dovleci mulți din grădina de acasă, după ce ne-am săturat bine de plăcintă cu dovleac am dat întâmplător peste această rețetă. Sinceră să fiu am fost sceptică pe parcursul la tot procesul de preparare (și nu aveam de pierdut, că se strică dovlecii dacă nu-i gătesc), dar rezultatul a fost uimitor. Soțul a cerut a 2-a porție, a recunoscut și el că nu s-a așteptat la așa un gust fain.

Noi l-am servit cu brânză și smântână, fără carne și alte legume, am avut o cină foarte sățioasă și deosebită.

La gust aș zice că este ceva mediu între morcov copt și cartofi, chiar merită să încercați.

Ingrediente

Dovleac
1 kg
   
Ulei de măsline
50 ml
sau ulei simplu
Sare
0.5 lingurite
   
Usturoi (catei)
5 buc
   
Busuioc uscat
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

Dovleacul se curăță de coajă și semințe, se taie felii cam de 1-1.5 cm grosime.

Dovleac copt cu usturoi și busuioc - Pas 1
Pas 2

Uleiul se amestecă cu sarea, busuiocul și usturoiul pisat.

Dovleac copt cu usturoi și busuioc - Pas 2
Pas 3

Aranjați dovleacul într-o tavă de cuptor.

Folosind o pensulă ungeți feliile de dovleac cu amestecul de ulei și mirodenii.

Dovleac copt cu usturoi și busuioc - Pas 3
Pas 4

Îl puneți la cuptor pentru 40 de minute la 200 grade.

La mine s-a copt frumos deasupra și s-a rumenit și dedesubt.

Dovleac copt cu usturoi și busuioc - Pas 4
Pas 5

Lăsați cam 15 minute să se răcorească și serviți cu orice vă place - ca garnitură de legume, sau pe lângă niște brânză cu smântână.

Poftă Bună!

Dovleac copt cu usturoi și busuioc - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 porții)
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

tiki
tiki 04 Oct 2013, 11:12

Mai Lena,ce reteta.!!!! Spune-mi te rog e acelasi dovleac de placinta? Ca parca in poza e alt soi. O sa incerc precis. Pupici.

lena
Elena (lena) tiki 04 Oct 2013, 12:18

Da, este acelasi dovleac.

igorbt
Igor Butuc (igorbt) 04 Oct 2013, 17:55

Intradevar, nici nu ma asteptam sa fie atat de gustos acest dovleac copt! Eram f sceptic inainte de a-l gusta. pt ca asociam dovleac-ul doar cu deserturi, mai ales cu placinta. 

Egen
Egen 25 Dec 2014, 10:22

Foarte gustos! Demult cautam sa fac ceva diferit din dovleac si uite ca am gasit reteta.

Adris
Adris 20 Jan 2015, 00:25

Ma bucur mult ca am incercat azi aceasta receta, usor de preparat si aromata ;)

ValentinaCires404
Valentina Cires (ValentinaCires404) 18 Mar 2017, 13:38

multumim,am incercat azi receta,foarte gustos!!!