Dovleac copt cu usturoi si busuioc
Va spuneam ca anul acesta avem dovleci multi din gradina de acasa, dupa ce ne-am saturat bine de placinta cu dovleac am dat intamplator peste aceasta reteta. Sincera sa fiu am fost sceptica pe parcursul la tot procesul de preparare(si nu aveam de pierdut, ca se strica dovlecii daca nu-i gatesc), dar rezultatul a fost uimitor. Sotul a cerut a 2-a portie, a recunoscut si el ca nu s-a asteptat la asa un gust fain.
Noi l-am servit cu branza si smantana, fara carne si alte legume, am avut o cina foarte satioasa si deosebita.
La gust as zice ca este ceva mediu intre morcov copt si cartofi, chiar merita sa incercati.
Ingrediente
●
Ulei de masline
50 ml
sau ulei simplu
●
Busuioc uscat
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Dovleacul se curata de coaja si seminte, se taie felii cam de 1-1.5 cm grosime.
Pas 2
Uleiul se amesteca cu sarea, busuiocul si usturoiul pisat.
Pas 3
Aranjati dovleacul intr-o tava de cuptor.
Folosind o pensula ungeti feliile de dovleac cu amestecul de ulei si mirodenii.
Pas 4
Il puneti la cuptor pentru 40 de minute la 200 grade.
La mine s-a copt frumos deasupra si s-a rumenit si dedesubt.
Pas 5
Lasati cam 15 minute sa se racoreasca si serviti cu orice va place - ca garnitura de legume, sau pe langa niste branza cu smantana.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(3-4 portii)
Timp de preparare:
35 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii: