Astazi vreau sa va arat inca o reteta ingenioasa, rapida si delicioasa - acest tort la tigaie fantastic de bun, bineinteles si cu ingrediente la indemana. Ideea este foarte simpla, doar se fac niste foi de tort la tigaie, ca niste clatite mai groase si pufoase. Ca rezultati veti obtine un tort foarte fraged, moale si aromat, chiar si eu nu m-am asteptat la asa un rezultat deosebit.
Crema pentru tortul la tigaie o puteti alege dupa preferinta, eu am mers pe varianta clasica de smantana fermentata mai grasa si putin zahar, plus niste dulceata de visine. Puteti sa-l pregatiti cu crema de vanilie, o crema combinata de mascarpone cu smantana sau crema de branza, fructe, etc.
La fel puteti pregati un tort la tigaie cu ciocolata, doar inlocuiti o parte din faina cu pudra de cacao, aproximativ 3 linguri. Mai departe folositi o budinca de ciocolata sau ganache si savurati.
Reteta este pentru un tort de aproximativ 28cm in diametru, adica am folosit o tigaie de aceasta dimensiune pentru foi. Daca aveti tigaie mai mica, puteti putin sa scadeti proportional ingredientele, apropo in aplicatia Lalena avem un buton care va ajtua s-o faceti mai repede.