Lemon Brownies

Lemon Brownies

Desi nu este un brownie clasic, cu ciocolata, mi se pare o varianta si mai delicioasa - chiar mai bine pentru copii si cei care nu au voie ciocolata. Prajitura are o structura densa, aroma de unt si lamaie foarte intense, noua ne-a placut foarte mult.

A trebuit sa mai modific retetele sursa(a trebuit s-o fac de 2 ori), niciuna nu era corecta din punct de vedere cantitativ - putin m-am enervat pe cei care posteaza retete si nu sunt atenti la greselile banale de preparare. Varianta de aici este lucrata si verificata, deci fara grija puteti trece la treaba.

Ingrediente

Oua
4 buc
Unt
240 g
unt moale la temperatura camerei
Lamaie
3 buc
Zahar
300 g
Faina alba
200 g
Sare
1 lingurita
Esenta de vanilie
1 buc
Zahar pudra
200 g

Pasi de urmat

Pas 1

Lamaile se spala bine.

Intr-o farfurie radeti coaja de la toate lamaile, aveti grija sa nu dati prin razatoare si partea alba, amara.

Apoi scurgeti zeama din ele.

Lemon Brownies - Pas 1
Pas 2

Ouale se amesteca cu 4 linguri de suc de lamaie si 2/3 din toata cantitatea de coaja de lamaie - lasati o lingura de coaja rasa pt glazura.

Lemon Brownies - Pas 2
Pas 3

Untul se mixeaza bine cu zaharul si esenta de vanilie.

Lemon Brownies - Pas 3
Pas 4

Adaugati amestecul de oua, mixati.

Lemon Brownies - Pas 4
Pas 5

Si la urma adaugati faina si sarea, mixati bine sa nu fie cocoloase.

Lemon Brownies - Pas 5
Pas 6

Aluatul iese mai dens, asa si trebuie.

Il treceti intr-o forma de cuptor asternuta cu hartie de copt, eu am folosit o tava de silicon rotunda de 28cm diametru, deci nu am asternut-o cu hartie.

Lemon Brownies - Pas 6
Pas 7

Nivelati bine si puneti tava la cuptor preincalzit la 180 grade.

O coaceti timp de 30-40 de minute.

Lemon Brownies - Pas 7
Pas 8

Este gata atunci cand este usor rumena, aveti grija sa n-o bronzati prea mult, asa trebuie sa ramana, mai alba.

Lemon Brownies - Pas 8
Pas 9

Intr-o farfurie amestecati zaharul pudra cu 4 linguri de suc de lamaie si coaja de lamaie ramasa.

Aceasta va fi glazura.

Lemon Brownies - Pas 9
Pas 10

O turnati peste prajitura fierbinte si lasati sa se raceasca complet.

Puteti lasa putina glazura pentru mai incolo, cand va fi rece sa decorati prajitura la servire - eu nu am facut-o.

Lemon Brownies - Pas 10
Pas 11

Cea mai buna este rece, dar nu de la frigider, la temperatura camerei s-o pastrati.

Pofta Buna!

Lemon Brownies - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (15-20 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

silvica
silvica 24 Sep 2014, 19:59

Super, super, super.....da' ce nu este super aici? Multumim, Lena, sa fii sanatoasa si sa ne tot rasfeti cu retete.....

Clarra
Clarra 27 Sep 2014, 23:50

Foarte, foarte buna, am facut-o ieri si a iesit excelenta, ca tot ce am incercat de pe siteul tau. Asta apreciez foarte mult, toate retetele sunt testate iar explicatiile si cantitatile corecte sunt o garantie ca o sa iasa ceva foarte bun :) Mi s-a intamplat de foarte multe ori sa incerc retete din alta parte, sa le urmez intocmai si sa fiu dezamagita de rezultat.Niciodata aici, puteti incerca cu incredere orice reteta de Lalena :) 

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 17 Oct 2014, 12:35

Buna. Cand ai postat aceasta reteta eram departe si am comentat ca daca la intoarcerea mea acasa lamaile vor fi mai ieftine (erau 17-18 lei kg.), o sa fac si eu aceasta reteta. (dar stii ca nu am putut trimite ). Si chiar s-au ieftinit bine, desi am adus cateva de acolo. Ceea ce vreau insa sa te intreb este daca pot sa o fac cu limes ??? Razatura de lamaie am la borcan. Ce zici? Multumesc.

lena
Elena (lena) tiki 17 Oct 2014, 13:06

E bine si asa, incearca.

Roxana I.
Roxana I. 27 Oct 2014, 16:10

POT PUNE MARGARINA IN LOC DE UNT? CA MAI AM CEVA IN FRIGIDER.

MULTUMESC!

lena
Elena (lena) Roxana I. 27 Oct 2014, 19:54

Tehnic se poate, nu stiu cum va fi gustul - in asta-i si farmecul prajiturii, gustul de unt si lamaie.

Rocsana Dan
Rocsana Dan 04 Jan 2015, 19:19

Am facut prajitura asta de doua ori si am primit laude de fiecare data. Eu am facut-o si pentru masa de Craciun unde a mers perfect. Racoritoare si foarte buna. Multumesc frumos pentru reteta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 08 Feb 2015, 16:22

Buna. Cred ca imbatranind devin tot mai pretentioasa. Hahaha. Prajitura ca gust, o minunatie. F. f. f. buna. Acel gust de lamaie si unt grozav. Dar nu mi-a prea placut aspectul. Insa numai mie. Toti ziceau ca e ok, ce am? Ziceam ca glazura parca e ceara de pe cascaval. Hahaha. Dar se face f. simplu si precis o voi repeta. Uitandu-ma mai mult parca incepea sa-mi placa si mie.:)). Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 14 Mar 2015, 14:57

Buna. Cred ca ma indragostesc de ea. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
ancu67
ancu67 10 Apr 2016, 19:41

Buna, am pus si putin ghimbir ras proaspat impreuna cu coaja de lamaie. Noua ne place gustul de ghimbir.

Merge pus putin si in glazura.

Multumim pentru reteta!

MariaJ
MariaJ 31 Oct 2019, 00:17

Buna seara! Ce recomandați: untul 65% sau 82% ? Multumesc!

lena
Elena (lena) MariaJ 31 Oct 2019, 10:02

Bineinteles 82%!