Lemon Brownies

Lemon Brownies

Deși nu este un brownie clasic, cu ciocolată, mi se pare o variantă și mai delicioasă - chiar mai bine pentru copii și cei care nu au voie ciocolată. Prăjitura are o structură densă, aromă de unt și lămâie foarte intense, nouă ne-a plăcut foarte mult.

A trebuit să mai modific rețetele sursă (a trebuit s-o fac de 2 ori), niciuna nu era corectă din punct de vedere cantitativ - puțin m-am enervat pe cei care postează rețete și nu sunt atenți la greșelile banale de preparare. Varianta de aici este lucrată și verificată, deci fără grijă puteți trece la treabă.

Ingrediente

Ouă
4 buc
   
Unt
240 g
unt moale la temperatura camerei
Lămâie
3 buc
   
Zahăr
300 g
   
Făină albă
200 g
   
Sare
1 lingurita
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Zahăr pudră
200 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Lămâile se spală bine.

Într-o farfurie radeți coaja de la toate lămâile, aveți grijă să nu dați prin răzătoare și partea albă, amară.

Apoi stoarceți zeama din ele.

Lemon Brownies - Pas 1
Pas 2

Ouăle se amestecă cu 4 linguri de suc de lămâie și 2/3 din toată cantitatea de coajă de lămâie - lăsați o lingură de coajă rasă pentru glazură.

Lemon Brownies - Pas 2
Pas 3

Untul se mixează bine cu zahărul și esența de vanilie.

Lemon Brownies - Pas 3
Pas 4

Adăugați amestecul de ouă, mixați.

Lemon Brownies - Pas 4
Pas 5

Și la urmă adăugați făina și sarea, mixați bine să nu fie cocoloașe.

Lemon Brownies - Pas 5
Pas 6

Aluatul iese mai dens, așa și trebuie.

Îl treceți într-o formă de cuptor așternută cu hârtie de copt, eu am folosit o tavă de silicon rotundă de 28 cm diametru, deci nu am așternut-o cu hârtie.

Lemon Brownies - Pas 6
Pas 7

Nivelați bine și puneți tava la cuptor preîncălzit la 180 grade.

O coaceți timp de 30-40 de minute.

Lemon Brownies - Pas 7
Pas 8

Este gata atunci când este ușor rumenă, aveți grijă să n-o bronzați prea mult, așa trebuie să rămână, mai albă.

Lemon Brownies - Pas 8
Pas 9

Într-o farfurie amestecați zahărul pudră cu 4 linguri de suc de lămâie și coaja de lămâie rămasă.

Aceasta va fi glazura.

Lemon Brownies - Pas 9
Pas 10

O turnați peste prăjitura fierbinte și lăsați să se răcească complet.

Puteți lăsa puțină glazură pentru mai încolo, când va fi rece să decorați prăjitura la servire - eu nu am făcut-o.

Lemon Brownies - Pas 10
Pas 11

Cea mai bună este rece, dar nu de la frigider, la temperatura camerei s-o păstrați.

Poftă Bună!

Lemon Brownies - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (15-20 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 40 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

silvica
silvica 24 Sep 2014, 19:59

Super, super, super.....da' ce nu este super aici? Multumim, Lena, sa fii sanatoasa si sa ne tot rasfeti cu retete.....

Clarra
Clarra 27 Sep 2014, 23:50

Foarte, foarte buna, am facut-o ieri si a iesit excelenta, ca tot ce am incercat de pe siteul tau. Asta apreciez foarte mult, toate retetele sunt testate iar explicatiile si cantitatile corecte sunt o garantie ca o sa iasa ceva foarte bun :) Mi s-a intamplat de foarte multe ori sa incerc retete din alta parte, sa le urmez intocmai si sa fiu dezamagita de rezultat.Niciodata aici, puteti incerca cu incredere orice reteta de Lalena :) 

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 17 Oct 2014, 12:35

Buna. Cand ai postat aceasta reteta eram departe si am comentat ca daca la intoarcerea mea acasa lamaile vor fi mai ieftine (erau 17-18 lei kg.), o sa fac si eu aceasta reteta. (dar stii ca nu am putut trimite ). Si chiar s-au ieftinit bine, desi am adus cateva de acolo. Ceea ce vreau insa sa te intreb este daca pot sa o fac cu limes ??? Razatura de lamaie am la borcan. Ce zici? Multumesc.

lena
Elena (lena) tiki 17 Oct 2014, 13:06

E bine si asa, incearca.

Roxana I.
Roxana I. 27 Oct 2014, 16:10

POT PUNE MARGARINA IN LOC DE UNT? CA MAI AM CEVA IN FRIGIDER.

MULTUMESC!

lena
Elena (lena) Roxana I. 27 Oct 2014, 19:54

Tehnic se poate, nu stiu cum va fi gustul - in asta-i si farmecul prajiturii, gustul de unt si lamaie.

Rocsana Dan
Rocsana Dan 04 Jan 2015, 19:19

Am facut prajitura asta de doua ori si am primit laude de fiecare data. Eu am facut-o si pentru masa de Craciun unde a mers perfect. Racoritoare si foarte buna. Multumesc frumos pentru reteta!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 08 Feb 2015, 16:22

Buna. Cred ca imbatranind devin tot mai pretentioasa. Hahaha. Prajitura ca gust, o minunatie. F. f. f. buna. Acel gust de lamaie si unt grozav. Dar nu mi-a prea placut aspectul. Insa numai mie. Toti ziceau ca e ok, ce am? Ziceam ca glazura parca e ceara de pe cascaval. Hahaha. Dar se face f. simplu si precis o voi repeta. Uitandu-ma mai mult parca incepea sa-mi placa si mie.:)). Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 14 Mar 2015, 14:57

Buna. Cred ca ma indragostesc de ea. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
ancu67
ancu67 10 Apr 2016, 19:41

Buna, am pus si putin ghimbir ras proaspat impreuna cu coaja de lamaie. Noua ne place gustul de ghimbir.

Merge pus putin si in glazura.

Multumim pentru reteta!

MariaJ
MariaJ 31 Oct 2019, 00:17

Buna seara! Ce recomandați: untul 65% sau 82% ? Multumesc!

lena
Elena (lena) MariaJ 31 Oct 2019, 10:02

Bineinteles 82%!