Ingrediente
●
Unt
240 g
unt moale la temperatura camerei
●
Esență de vanilie
1 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Lămâile se spală bine.
Într-o farfurie radeți coaja de la toate lămâile, aveți grijă să nu dați prin răzătoare și partea albă, amară.
Apoi stoarceți zeama din ele.
Pas 2
Ouăle se amestecă cu 4 linguri de suc de lămâie și 2/3 din toată cantitatea de coajă de lămâie - lăsați o lingură de coajă rasă pentru glazură.
Pas 3
Untul se mixează bine cu zahărul și esența de vanilie.
Pas 4
Adăugați amestecul de ouă, mixați.
Pas 5
Și la urmă adăugați făina și sarea, mixați bine să nu fie cocoloașe.
Pas 6
Aluatul iese mai dens, așa și trebuie.
Îl treceți într-o formă de cuptor așternută cu hârtie de copt, eu am folosit o tavă de silicon rotundă de 28 cm diametru, deci nu am așternut-o cu hârtie.
Pas 7
Nivelați bine și puneți tava la cuptor preîncălzit la 180 grade.
O coaceți timp de 30-40 de minute.
Pas 8
Este gata atunci când este ușor rumenă, aveți grijă să n-o bronzați prea mult, așa trebuie să rămână, mai albă.
Pas 9
Într-o farfurie amestecați zahărul pudră cu 4 linguri de suc de lămâie și coaja de lămâie rămasă.
Aceasta va fi glazura.
Pas 10
O turnați peste prăjitura fierbinte și lăsați să se răcească complet.
Puteți lăsa puțină glazură pentru mai încolo, când va fi rece să decorați prăjitura la servire - eu nu am făcut-o.
Pas 11
Cea mai bună este rece, dar nu de la frigider, la temperatura camerei s-o păstrați.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(15-20 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
40 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)