Ingrediente
●
Unt
240 g
unt moale la temperatura camerei
●
Esenta de vanilie
1 buc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Lamaile se spala bine.
Intr-o farfurie radeti coaja de la toate lamaile, aveti grija sa nu dati prin razatoare si partea alba, amara.
Apoi scurgeti zeama din ele.
Pas 2
Ouale se amesteca cu 4 linguri de suc de lamaie si 2/3 din toata cantitatea de coaja de lamaie - lasati o lingura de coaja rasa pt glazura.
Pas 3
Untul se mixeaza bine cu zaharul si esenta de vanilie.
Pas 4
Adaugati amestecul de oua, mixati.
Pas 5
Si la urma adaugati faina si sarea, mixati bine sa nu fie cocoloase.
Pas 6
Aluatul iese mai dens, asa si trebuie.
Il treceti intr-o forma de cuptor asternuta cu hartie de copt, eu am folosit o tava de silicon rotunda de 28cm diametru, deci nu am asternut-o cu hartie.
Pas 7
Nivelati bine si puneti tava la cuptor preincalzit la 180 grade.
O coaceti timp de 30-40 de minute.
Pas 8
Este gata atunci cand este usor rumena, aveti grija sa n-o bronzati prea mult, asa trebuie sa ramana, mai alba.
Pas 9
Intr-o farfurie amestecati zaharul pudra cu 4 linguri de suc de lamaie si coaja de lamaie ramasa.
Aceasta va fi glazura.
Pas 10
O turnati peste prajitura fierbinte si lasati sa se raceasca complet.
Puteti lasa putina glazura pentru mai incolo, cand va fi rece sa decorati prajitura la servire - eu nu am facut-o.
Pas 11
Cea mai buna este rece, dar nu de la frigider, la temperatura camerei s-o pastrati.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(15-20 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)