Lemon Brownies

Lemon Brownies

Desi nu este un brownie clasic, cu ciocolata, mi se pare o varianta si mai delicioasa - chiar mai bine pentru copii si cei care nu au voie ciocolata. Prajitura are o structura densa, aroma de unt si lamaie foarte intense, noua ne-a placut foarte mult.

A trebuit sa mai modific retetele sursa(a trebuit s-o fac de 2 ori), niciuna nu era corecta din punct de vedere cantitativ - putin m-am enervat pe cei care posteaza retete si nu sunt atenti la greselile banale de preparare. Varianta de aici este lucrata si verificata, deci fara grija puteti trece la treaba.

Ingrediente

Oua
4 buc
Unt
240 g
unt moale la temperatura camerei
Lamaie
3 buc
Zahar
300 g
Faina alba
200 g
Sare
1 lingurite
Esenta de vanilie
1 buc
Zahar pudra
200 g

Pasi de urmat

1

Lamaile se spala bine.

Intr-o farfurie radeti coaja de la toate lamaile, aveti grija sa nu dati prin razatoare si partea alba, amara.

Apoi scurgeti zeama din ele.

2

Ouale se amesteca cu 4 linguri de suc de lamaie si 2/3 din toata cantitatea de coaja de lamaie - lasati o lingura de coaja rasa pt glazura.

3

Untul se mixeaza bine cu zaharul si esenta de vanilie.

4

Adaugati amestecul de oua, mixati.

5

Si la urma adaugati faina si sarea, mixati bine sa nu fie cocoloase.

6

Aluatul iese mai dens, asa si trebuie.

Il treceti intr-o forma de cuptor asternuta cu hartie de copt, eu am folosit o tava de silicon rotunda de 28cm diametru, deci nu am asternut-o cu hartie.

7

Nivelati bine si puneti tava la cuptor preincalzit la 180 grade.

O coaceti timp de 30-40 de minute.

8

Este gata atunci cand este usor rumena, aveti grija sa n-o bronzati prea mult, asa trebuie sa ramana, mai alba.

9

Intr-o farfurie amestecati zaharul pudra cu 4 linguri de suc de lamaie si coaja de lamaie ramasa.

Aceasta va fi glazura.

10

O turnati peste prajitura fierbinte si lasati sa se raceasca complet.

Puteti lasa putina glazura pentru mai incolo, cand va fi rece sa decorati prajitura la servire - eu nu am facut-o.

11

Cea mai buna este rece, dar nu de la frigider, la temperatura camerei s-o pastrati.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (15-20 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Comentarii

silvica
silvica 24 sep 2014, 19:59

Super, super, super.....da' ce nu este super aici? Multumim, Lena, sa fii sanatoasa si sa ne tot rasfeti cu retete.....

Clarra
Clarra 27 sep 2014, 23:50

Foarte, foarte buna, am facut-o ieri si a iesit excelenta, ca tot ce am incercat de pe siteul tau. Asta apreciez foarte mult, toate retetele sunt testate iar explicatiile si cantitatile corecte sunt o garantie ca o sa iasa ceva foarte bun :) Mi s-a intamplat de foarte multe ori sa incerc retete din alta parte, sa le urmez intocmai si sa fiu dezamagita de rezultat.Niciodata aici, puteti incerca cu incredere orice reteta de Lalena :) 

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 17 oct 2014, 12:35

Buna. Cand ai postat aceasta reteta eram departe si am comentat ca daca la intoarcerea mea acasa lamaile vor fi mai ieftine (erau 17-18 lei kg.), o sa fac si eu aceasta reteta. (dar stii ca nu am putut trimite ). Si chiar s-au ieftinit bine, desi am adus cateva de acolo. Ceea ce vreau insa sa te intreb este daca pot sa o fac cu limes ??? Razatura de lamaie am la borcan. Ce zici? Multumesc.

lena
Elena (lena) tiki 17 oct 2014, 13:06

E bine si asa, incearca.

Roxana I.
Roxana I. 27 oct 2014, 16:10

POT PUNE MARGARINA IN LOC DE UNT? CA MAI AM CEVA IN FRIGIDER.

MULTUMESC!

lena
Elena (lena) Roxana I. 27 oct 2014, 19:54

Tehnic se poate, nu stiu cum va fi gustul - in asta-i si farmecul prajiturii, gustul de unt si lamaie.

Rocsana Dan
Rocsana Dan 04 ian 2015, 19:19

Am facut prajitura asta de doua ori si am primit laude de fiecare data. Eu am facut-o si pentru masa de Craciun unde a mers perfect. Racoritoare si foarte buna. Multumesc frumos pentru reteta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 08 feb 2015, 16:22

Buna. Cred ca imbatranind devin tot mai pretentioasa. Hahaha. Prajitura ca gust, o minunatie. F. f. f. buna. Acel gust de lamaie si unt grozav. Dar nu mi-a prea placut aspectul. Insa numai mie. Toti ziceau ca e ok, ce am? Ziceam ca glazura parca e ceara de pe cascaval. Hahaha. Dar se face f. simplu si precis o voi repeta. Uitandu-ma mai mult parca incepea sa-mi placa si mie.:)). Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 14 mar 2015, 14:57

Buna. Cred ca ma indragostesc de ea. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
ancu67
ancu67 10 apr 2016, 19:41

Buna, am pus si putin ghimbir ras proaspat impreuna cu coaja de lamaie. Noua ne place gustul de ghimbir.

Merge pus putin si in glazura.

Multumim pentru reteta!