Ingrediente
●
Drojdie uscată
2 linguri
2 linguri rase - sau 25g de drojdie proaspătă
●
Făină albă calitate superioară
3 pahare
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Topiți untul la un foc foarte mic, apoi îl răcoriți puțin.
Pas 2
Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile le puneți într-un bol mic și lăsați la frigider până pregătiți aluatul.
Pas 3
La gălbenușuri adăugați smântâna și amestecați. Dacă folosiți drojdie proaspătă, o încorporați mai întâi în gălbenușuri, apoi puneți smântâna.
Pas 4
Apoi se adaugă untul topit, amestecați.
Pas 6
Urmează făina - frământați aluatul, este moale dar nu se lipsește de mâini. Să nu adăugați mai multă făină, numai pentru a lucra aluatul pe masa, mai încolo.
Pas 7
Acoperiți aluatul cu o folie și îl puneți la frigider pentru minim o oră, maxim o noapte. Se poate face aluatul seara și să se coacă fursecurile dimineața.
Pas 8
Acum începe procesul de formare a trandafirilor. Mai întâi împărțiți aluatul în 16 bucățele de aceeași dimensiune. Le frământați puțin cu făină în forma de biluțe și le puneți pe o tavă/farfurie. Lăsați 10 min să se odihnească.
Pas 9
În acest timp pregătim amestecul de bezea cu nuci. Mai întâi bateți bine cu mixerul albușurile până stau bine și nu curg din bolul în care le bateți, apoi adăugați treptat zahărul și continuați să bateți încă 3-5 min.
Pas 10
Adăugați nucile mărunțite bine și amestecați atent.
Pas 11
Pe o suprafață presărată cu făină întindeți fiecare bilă de aluat. Este perfect să o întindeți cât mai subțire (1-2mm) și în formă mai dreptunghiulară (presărați făină în timpul întinderii ca să nu se lipească de masă). Apoi ungeți cu 2 linguri de bezea (așa am calculat eu și mi-a ajuns exact pentru tot aluatul) foaia întinsă.
Pas 12
Apoi rulați foaia și tăiați bucăți de 1,5 - 2 cm din ea.
Pas 13
Fiecare bucată tăiată o întoarceți și un pic desfaceți marginile - aceștia sunt trandafirii. Îi puneți pe o tavă unsă cu puțin ulei și dați la cuptor la temperatură medie.
Pas 14
Aveți grijă să nu-i prăjiți prea tare, trebuie să fie ușor roz la culoare.
Pas 15
Le scoateți pe o tavă sau farfurie mai mare să se răcorească.
Trebuie să vă organizați în așa fel - să aveți 2 tăvi, în timp ce una se coace voi pregătiți a 2-a. Apoi scoateți trandafirii din ea, o spălați, ștergeți și iarăși pregătiți cealaltă partidă până se coace cealaltă tavă.
Ca și cantitate mi-a ieșit o tavă bună. Vă asigur că nu sunt multe, se papă foarte bine și repede, în plus sunt buni chiar și peste o săptămână - păstrați în loc uscat și ermetic.
Pas 16
Când îi puneți pe masă festivă puteți să-i presărați cu puțin zahăr pudră pentru înnobilare :)
Poftă Bună!
Cantitate:
3 kg
(vedeți în pasul 15 tava cu fursecuri)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (9 voturi)