Ingrediente
●
Drojdie uscata
2 linguri
2 linguri rase - sau 25g de drojdie proaspata
●
Faina alba calitate superioara
3 pahare
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Topiti untul la un foc foarte mic, apoi il racoriti putin.
Pas 2
Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le puneti intr-un bol mic si lasati la frigider pana pregatiti aluatul.
Pas 3
La galbenusuri adaugati smantana si amestecati. Daca folositi drojdie proaspata o incorporati mai intai in galbenusuri apoi puneti smantana.
Pas 4
Apoi se adauga untul topit, amestecati.
Pas 6
Urmeaza faina - framantati aluatul, este moale dar nu se lipeste de maini. Sa nu adaugati mai multa faina, numai pentru a lucra aluatul pe masa, mai incolo.
Pas 7
Acoperiti aluatul cu o folie si il puneti la frigider pentru minim o ora, maxim o noapte. Se poate face aluatul seara si sa se coaca fursecurile dimineata.
Pas 8
Acum incepe procesul de formare a trandafirilor. Mai intai impartiti aluatul in 16 bucatele de aceeasi dimensiune. Le framantati putin cu faina in forma de bilute si le puneti pe o tava/farfurie. Lasati 10 min sa se odihneasca.
Pas 9
In acest timp pregatim amestecul de bezea cu nuci. Mai intai bateti bine cu mixerul albusurile pana stau bine si nu curg din bolul in care le bateti, apoi adaugati treptat zaharul si continuati se bateti inca 3-5 min.
Pas 10
Adaugati nucile maruntite bine si amestecati atent.
Pas 11
Pe o suprafata presarata cu faina intindeti fiecare bila de aluat. Este perfect sa o intindeti cat mai subtire(1-2mm) si in forma mai dreptunghiulara (presarati faina in timpul intinderii ca sa nu se lipeasca de masa). Apoi ungeti cu 2 linguri de bezea(asa am calculat eu si mi-a ajuns exact pentru tot aluatul) foaia intinsa.
Pas 12
Apoi rulati foia si taiati bucatele de 1,5 - 2 cm din ea.
Pas 13
Fiecare bucata taiata o intoarceti si un pic desfaceti marginile - astia si sunt trandafirii. Ii puneti pe o tava unsa cu putin ulei si dati la cuptor la temperatura medie.
Pas 14
Aveti grija sa nu-i prajiti prea tare, trebuie sa fie usor roz la culoare.
Pas 15
Le scoateti pe o tava sau farfurie mai mare sa se racoreasca.
Trebuie sa va organizati in asa fel - sa aveti 2 tavi, in timp ce una se coace voi pregatiti a 2-a. Apoi scoateti trandafirii din ea, o spalati, stergeti si iarasi pregatiti cealalta partida pana se coace cealalta tava.
Ca si cantitate mi-a iesit o tava buna. Va asigur ca nu sunt multe, se papa foarte bine si repede, in plus sunt buni chiar si peste o saptamana - pastrati in loc uscat si ermetic.
Pas 16
Cand ii puneti pe masa festiva puteti sa-i presarati cu putin zahar pudra pentru innobilare :)
Pofta Buna!
Cantitate:
3 kg
(vedeti in pasul 15 tava cu fursecuri)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (9 voturi)