Prăjitură (Șarlotă) de mere fără ouă
O rețetă foarte interesantă pe care am testat-o și toți cei care au gustat mi-au zis că este bună, iar după ce le-am spus ce ingrediente are, au replicat - " Păi atunci este f. bună!". A trebuit s-o refac, pentru că la prima încercare am folosit un ulei cu miros specific și s-a simțit, vă recomand să folosiți ulei f. rafinat sau un ulei fără miros.
Nu este prăjitura super sofisticată cu nu știu ce arome și creme, este pufoasă, ușoară și f. simplă. Merge perfect la un ceai, pentru copii (mai ales pentru cei care sunt alergici la ouă), fetița mea a papt-o f. bine - un prim indicator că este în regulă. Și până la urmă ce coptură cu mere poate să nu fie bună...
Și încă ceva... este prima coptură preparată în noua mea bucătărie și noul cuptor - am zis să fac ceva f. repede și să nu-mi fie milă de ingrediente dacă cumva nu voi regla bine cuptorul - până la urmă a fost totul bine.
Deci vă recomand s-o încercați neapărat.
Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
1 pahar
de 250ml
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
Data viitoare aș încerca cu praf de copt, dacă faceți voi să-mi spuneți cum este.
●
Ulei de floarea-soarelui
0.5 pahare
ulei f. rafinat sau unul fără miros
●
Lapte bătut/iaurt/chefir
1 pahar
de 250ml
●
Unt
1 lingurita
pentru uns tava - sau ungeți cu ulei și presărați pesmet/făină
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Ungeți tava cu unt/ulei și presărați puțin pesmet sau făină.
Eu am folosit o tavă de 28 cm diametru cu pereții detașabili. Dacă folosiți o tavă mai mare sau mai mică, micșorați respectiv ingredientele.
Pas 2
Merele le spălați, curățați și tăiați cubulețe.
Pas 3
Amestecați ingredientele uscate - făina, grișul, zahărul și bicarbonatul de sodiu.
Pas 4
Apoi adăugați uleiul și amestecați bine cu o lingură.
Pas 5
Apoi urmează iaurtul, amestecați bine cu un tel sau lingură, să nu fie cocoloașe.
Pas 6
Aluatul astfel preparat se toarnă peste mere și se întinde uniform pe toată suprafața.
Pas 7
Șarlota puteți s-o coaceți în 2 moduri:
1. 20 de min la temperatura de 220 grade - atunci se face mai maronie la culoare, dar este mai rapidă.
2. 10 min la 220 grade apoi încă 20 de min la 180 grade - așa am făcut eu, în acest caz este ușor maronie deasupra și mai albă înăuntru.
Pas 8
După ce o scoateți din cuptor, o lăsați să se răcorească bine.
Se servește cu un pic de zahăr pudră vanilat sau scorțișoară.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (9 voturi)