Ingrediente
●
Unt
200 g
150g pt aluat si 50g pt umplutura
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Smantana
300 g
grasime 10%
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
●
Faina alba calitate superioara
340 g
300g pt aluat si 40g pt umplutura
●
Scortisoara
2 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Amestecati 300g de faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Pas 2
Mixati bine 150g de unt moale cu zaharul si vanilia.. Apoi adaugati ouale, cate unul, mixati bine dupa fiecare si adaugati urmatorul abia dupa ce s-a incorporat bine precedentul.
Pas 3
Dupa ce ati incorporat ouale adaugati 1/3 din smantana, amestecati.
Pas 4
Apoi adaugati 1/3 din compozitia de faina de la pasul 1. Amestecati pana se incorporeaza.
In asa fel, adaugati inca in 2 runde restul de smantana si de faina. Dupa ce ati incorporat ultima partida de faina, nu amestecati mult cu mixerul, va opriti si pregatiti umplutura.
Pas 5
Amestecati 40 g de faina, zaharul brun si scortisoara.
Pas 6
Adaugati 50g de unt moale si amestecati bine (perfect ar fi cu mainile).
Pas 7
Apoi adaugati nucile, eu le-am maruntit cam mult, ar trebuie mai bine sa le taiati cu un cutit, sa fie bucatile mai mari.
Pas 8
Amestecati bine, aceasta va fi umplutura prajiturii.
Pas 9
Asterneti cu hartie de copt tava de cuptor, peretii tavii le ungeti cu unt. Pentru aceasta cantitate de ingrediente va trebuie o tava dreptunghiulara mare, adanca. Daca vreti sa faceti mai putin, puneti ingredientele in jumate si folositi o tava mai mica.
Pas 10
Turnati jumatate din aluat in tava, il intindeti uniform cu o lingura. Apoi presarati jumatate din umplutura pe toata suprafata.
Pas 11
Apoi turnati cealalta jumatate de aluat si presarati restul de umplutura. Puneti tava la cuptor la 180-200 grade.
Pas 12
Cand se rumeneste si creste, o testati cu scobitoarea, scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca.
Pas 13
Apoi o portionati si serviti sau calda sau rece.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(20 portii )
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)