Pandispan Clasic Reteta VIDEO
Este cea mai simpla reteta de pandispan, foarte pufos, fraged i efectiv se topeste in gura. Il fac de multi ani si intotdeauna torturile cu acest pandispan au fost un mare succes la masa festiva. Merge uns cu orice crema preferata, adaugand fructe, cacao si orice prefetati. La fel si blatul de pandispan, merge sa-l configurati dupa cum aveti nevoie - pandispan cu cacao, pandispan cu mac, pandispan cu nuci, pandispan cu fructe, etc. Singura cerinta pentru reusita retetei de pandispan este sa aveti un mixer, cel mai banal posibil.
Acum cu reteta video de pandispan sunt sigura ca lucrurile si metoda de preparare va vor ajuta si mai mult, deci eu chiar va recomand sa-l incercati si sa-l salvati in favorite, este cel mai bun!
Inca un mic sfat, daca vreti sa faceti pandispan din timp, sta foarte bine 3-4 zile invelit in folie alimentara sau congelat chiar si 3-4 luni.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
150 g
se poate adauga cacao, nuci, mac, etc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatiti ingredientele - puteti inlocui 3 linguri de faina cu amidon alimentar, asa pandispanul va fi si mai fraged, dar este optional.
Pas 2
Separati albusurile de galbenusuri.
Pas 3
Jumatatea din cantitatea de zahar(adica 100g) o puneti peste galbenusuri.
Pas 4
Albusurile le bateti spuma alba, cand incepe sa se intareasca adaugati treptat restul de zahar(100g).
Bateti bine pana intoarceti bolul si ele nu curg.
Pas 5
Galbenusurile cu cele 100g de zahar le bateti bine, pana se fac spuma alba si cresc in volum de 3 ori.
Pas 6
O treime din cantitatea de albus batut o amestecati atent cu galbenusurile. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos.
Pas 7
Peste compozitia de mai sus adaugati faina. La fel cu miscari lente, atent omogenizati totul. Daca doriti sa faceti pandispanul cu cacao sau cu nuci, alune, stafide - le adaugati in faina, apoi impreuna cu faina in galbenusuri.
Pas 8
Adaugati restul albusurilor la compozitia de mai inainte. Amestecati foarte atent, de sus in jos - nici intr-un caz cu miscari circulare.
Pas 9
Asa ar trebui sa fie compozitia finala.
Pas 10
Puneti o bucata de hartie de copt la fundul tavii in care veti coace pandispanul(26-28cm). Peretii nu trebuie unsi si nici inveliti in hartie.
Pas 11
Treceti aluatul de pandispan in tava, nivelati atent.
Lasati la cuptor, aproximativ 30 de min la 180 de grade, pana se rumeneste. Atentie! In primele 15 min de coacere nu deschideti cuptorul.
Pas 12
Sa nu va speriati daca pandispanul se ridica mult la cuptor si pe urma se mai lasa, anume etapa cand el se lasa putin in cuptor indica ca este gata si puteti sa-l scoateti.
Lasati complet sa se raceasca dupa coacere.
Pas 13
Dupa ce se raceste il scoateti din tava si il lasati sa stea minim 8 ore(sau lasati asa 8 ore in tava). Asta este timpul optim dupa care el va fi perfect gata pentru ornat si preparat tortul. Atunci absoarbe cel mai bine crema si se taie mai usor si frumos in foi.
Dupa indemanare taiati-l in 2-3 foi, eu folosesc un cutit zimtat pt paine, este perfect aici. Vedeti in video miscarile si metoda.
Ideal este sa-l coaceti seara, iar a 2-a zi sa-l ornati.
Pas 14
Am observati ca in tava de 26 de cm pandispanul are inlatimea perfecta pentru a-l taia in 3 foi. In cea de 28 ies foile mai subitiri, este chiar mai bine dar va trebuie si indemanare sa le taiati frumos.
De multe ori fac tortul numai din 2 foi si este foarte bine, deci depinde cum preferati.
Oricum este un pandispan foarte pufos, moale si fraged - de fiecare data sunt un succes torturile facute cu acest blat, si il fac mai mult de 8 ani.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8 portii bune de tort)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (19 voturi)