Pandispan Clasic Reteta VIDEO

Pandispan Clasic

Este cea mai simpla reteta de pandispan, foarte pufos, fraged i efectiv se topeste in gura. Il fac de multi ani si intotdeauna torturile cu acest pandispan au fost un mare succes la masa festiva. Merge uns cu orice crema preferata, adaugand fructe, cacao si orice prefetati. La fel si blatul de pandispan, merge sa-l configurati dupa cum aveti nevoie - pandispan cu cacao, pandispan cu mac, pandispan cu nuci, pandispan cu fructe, etc. Singura cerinta pentru reusita retetei de pandispan este sa aveti un mixer, cel mai banal posibil.

Acum cu reteta video de pandispan sunt sigura ca lucrurile si metoda de preparare va vor ajuta si mai mult, deci eu chiar va recomand sa-l incercati si sa-l salvati in favorite, este cel mai bun!

Inca un mic sfat, daca vreti sa faceti pandispan din timp, sta foarte bine 3-4 zile invelit in folie alimentara sau congelat chiar si 3-4 luni.

Ingrediente

Oua
5 buc
Zahar
200 g
Faina alba calitate superioara
150 g
se poate adauga cacao, nuci, mac, etc

Pasi de urmat

1

Pregatiti ingredientele - puteti inlocui 3 linguri de faina cu amidon alimentar, asa pandispanul va fi si mai fraged, dar este optional.

2

Separati albusurile de galbenusuri.

3

Jumatatea din cantitatea de zahar(adica 100g) o puneti peste galbenusuri.

4

Albusurile le bateti spuma alba, cand incepe sa se intareasca adaugati treptat restul de zahar(100g).

Bateti bine pana intoarceti bolul si ele nu curg.

5

Galbenusurile cu cele 100g de zahar le bateti bine, pana se fac spuma alba si cresc in volum de 3 ori.

 

6

O treime din cantitatea de albus batut o amestecati atent cu galbenusurile. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos.

7

Peste compozitia de mai sus adaugati faina. La fel cu miscari lente, atent omogenizati totul. Daca doriti sa faceti pandispanul cu cacao sau cu nuci, alune, stafide - le adaugati in faina, apoi impreuna cu faina in galbenusuri.

8

Adaugati restul albusurilor la compozitia de mai inainte. Amestecati foarte atent, de sus in jos - nici intr-un caz cu miscari circulare.

9

Asa ar trebui sa fie compozitia finala.

10

Puneti o bucata de hartie de copt la fundul tavii in care veti coace pandispanul(26-28cm). Peretii nu trebuie unsi si nici inveliti in hartie.

11

Treceti aluatul de pandispan in tava, nivelati atent.

Lasati la cuptor, aproximativ 30 de min la 180 de grade, pana se rumeneste. Atentie! In primele 15 min de coacere nu deschideti cuptorul.

12

Sa nu va speriati daca pandispanul se ridica mult la cuptor si pe urma se mai lasa, anume etapa cand el se lasa putin in cuptor indica ca este gata si puteti sa-l scoateti.

Lasati complet sa se raceasca dupa coacere.

13

Dupa ce se raceste il scoateti din tava si il lasati sa stea minim 8 ore(sau lasati asa 8 ore in tava). Asta este timpul optim dupa care el va fi perfect gata pentru ornat si preparat tortul. Atunci absoarbe cel mai bine crema si se taie mai usor si frumos in foi.

Dupa indemanare taiati-l in 2-3 foi, eu folosesc un cutit zimtat pt paine, este perfect aici. Vedeti in video miscarile si metoda.

Ideal este sa-l coaceti seara, iar a 2-a zi sa-l ornati.

14

Am observati ca in tava de 26 de cm pandispanul are inlatimea perfecta pentru a-l taia in 3 foi. In cea de 28 ies foile mai subitiri, este chiar mai bine dar va trebuie si indemanare sa le taiati frumos.

De multe ori fac tortul numai din 2 foi si este foarte bine, deci depinde cum preferati.

Oricum este un pandispan foarte pufos, moale si fraged - de fiecare data sunt un succes torturile facute cu acest blat, si il fac mai mult de 8 ani.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (8 portii bune de tort)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (16 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 154

AlexandraTau268
Alexandra Tau (AlexandraTau268) 31 dec 2018, 16:39

Am urmat pasii intocmai si nu a crescut absolut deloc, pur si simplu nu am ce felia, are 1,5 cm inaltime :( unde am gresit?

lena
Elena (lena) Alexandra Tau (AlexandraTau268) 31 dec 2018, 16:44

Trebuie batute bine albusurile si galbenusurile, asta e “secretul” si lucrul cel mai important.

AlexandraTau268
Alexandra Tau (AlexandraTau268) Elena (lena) 31 dec 2018, 17:10

Am batut foarte bine compozitia. Dar praf de copt nu trebuie?

lena
Elena (lena) Alexandra Tau (AlexandraTau268) 31 dec 2018, 17:22

Nu trebuie, si ce dimensiune de tava ati folosit? Trebuie batut su mai bine oricum, compozitia turnata in tava la copt este foarte aerata, pufoasa.

Cristina?avlovschi216
Cristina ?avlovschi (Cristina?avlovschi216) 17 mai 2018, 15:41

Eu l-am pregatit cu rubarba! A iesit superbun! iar acum astept sa se raceasca unul cu bucati de mere "tapetate" cu nucsoara si scortisoara...sa vedem cum a iesit :D

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Vio84
Vio84 10 mai 2018, 15:49

😋😋😋😋😋

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
dir
dir 20 iun 2016, 19:23

Prima data nu a incarcat poza.

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) dir 21 iun 2016, 19:50

Cred ca nu l-ati copt suficient, am observat ca se lasa numai din aceasta cauza. Eu observ cum el la inceput in cuptor creste, apoi mai spre final se lasa putin si isi fixeaza forma. Posibil ca l-ati scos din cuptor cu 5-10 min mai repede.

dir
dir Elena (lena) 22 iun 2016, 10:23

Am verificat cu scobitoarea si era gata; era rumen, mai mult timp, doar s-ar fi ars. In schimb compozitia finala, inainte de a-l turna in tava, nu era suficient de densa. Isi tinea forma pe lingura si a trebuit sa nivelez in tava pentru ca era foarte bine aerata, nu curgea, dar nu era destul de consistenta. Cam o data la doua luni, fac un tort; nu sunt asa experimentata ca d-voastra, nu pot sa fac un blat cu cantitatile „la ochi”, dar stiu sa execut o reteta pe care o am inainte. I-ar mai fi trebuit putina faina, cel putin; poate o lingura cu varf? Intr-adevar nu-i trebuie praf de copt. Pana la sfarsitul anului, sper sa-l mai fac o data, ca sa teztez. N-a fost rau, ca era foarte moale si pufos, dar sigur n-a fost ce trebuie sa fie. 

lena
Elena (lena) dir 22 iun 2016, 14:52

Hai ca voi lucra in perioada urmatoare la reteta video pt pandispan, cu siguranta te va lamuri :) Este prea bun si fin, chiar merita facut si tot repetat :)

Daniela B
Daniela (Daniela B) 23 mai 2016, 18:06

Eu am facut in tigaie putin mai mare, si n-a crescut atit de tare! Dar la gust e minunat! Pentru un tort am copt 3 pandispane, si toate diferite, unul cu mac, unul cu stafide si unul cu cacao!!!! Multumesc mult Lena, pentru ideiile tale! Sigur ca o sa-l mai fac, si nu o singura data!!! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Lorena Alina
Lorena Alina (Lorena Alina) 15 dec 2014, 01:53

Superb!Pufos si gustos!Nota maxima!M-a ajutat la formarea unui tortulet.Sarbatori fericite,sanatate si putere de munca sa ne poti ajuta in continuare,e minunat ceea ce faci plus ca esti mamica din nou si imparti timpul pretios si cu noi!Noul an sa va aduca tot ce-i mai bun!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
valika tonu
Valika Tonu (valika tonu) 14 dec 2013, 11:30

Iata si o poza ku torta mea

Poza mea pentru reteta:
cezar
cezar 23 iun 2013, 19:29

 

Poza mea pentru reteta:
cezar
cezar 23 iun 2013, 19:28

am sosit  si cu poza  la tort "Poveste" cu acest pandispan si ca sa nu ma complic cu "crem  zavarnoi" am facut crema propusa mai sus  de  tine ,cea de unt cu lapte condensat cum ai mei sant iubitori de unt,   au zis ca e de nota 10 in crema care a mai ramas am pus o lingura de cacao si au mancat-o ca pe inghetata

Poza mea pentru reteta:
cezar
cezar 22 iun 2013, 16:05

al doilea a iesit si mai super,  dupa mine e perfect tin sa-ti multumesc mult inca o data Lena  acum 2 saptamani l-am facut pe cel cu ciocolata si   desi aveam rezerve referitor la insiopare ... a  fost o nebunie  delicioasa adevarata , toti au ramas  impresionati la ce de gustos a fost ,cum primesc pozele cu tortul  le incarc acolo.

Un weekend minunat  iti doresc

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile