Pandișpan Clasic Rețetă VIDEO
Este cea mai simplă rețetă de pandișpan, foarte pufos, fraged și efectiv se topește în gură. Îl fac de mulți ani și întotdeauna torturile cu acest pandișpan au fost un mare succes la masa festivă. Merge uns cu orice cremă preferată, adăugând fructe, cacao și orice preferați. La fel și blatul de pandișpan, merge să-l configurați după cum aveți nevoie - pandișpan cu cacao, pandișpan cu mac, pandișpan cu nuci, pandișpan cu fructe, etc. Singura cerință pentru reușita rețetei de pandișpan este să aveți un mixer, cel mai banal posibil.
Acum cu rețeta video de pandișpan sunt sigură că lucrurile și metoda de preparare vă vor ajuta și mai mult, deci eu chiar vă recomand să-l încercați și să-l salvați în favorite, este cel mai bun!
Încă un mic sfat, dacă vreți să faceți pandișpan din timp, stă foarte bine 3-4 zile învelit în folie alimentară sau congelat chiar și 3-4 luni.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
150 g
se poate adăuga cacao, nuci, mac, etc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătiți ingredientele - puteți înlocui 3 linguri de făină cu amidon alimentar, așa pandișpanul va fi și mai fraged, dar este opțional.
Pas 2
Separați albușurile de gălbenușuri.
Pas 3
Jumătatea din cantitatea de zahăr (adică 100g) o puneți peste gălbenușuri.
Pas 4
Albușurile le bateți spumă albă, când începe să se întărească adăugați treptat restul de zahăr (100g).
Bateți bine până întoarceți bolul și ele nu curg.
Pas 5
Gălbenușurile cu cele 100g de zahăr le bateți bine, până se fac spumă albă și cresc în volum de 3 ori.
Pas 6
O treime din cantitatea de albuș bătut o amestecați atent cu gălbenușurile. Mișcările trebuie să fie lente și în direcția sus-jos.
Pas 7
Peste compoziția de mai sus adăugați făina. La fel cu mișcări lente, atent omogenizați totul. Dacă doriți să faceți pandișpanul cu cacao sau cu nuci, alune, stafide - le adăugați în făină, apoi împreună cu făina în gălbenușuri.
Pas 8
Adăugați restul albușurilor la compoziția de mai înainte. Amestecați foarte atent, de sus în jos - nici într-un caz cu mișcări circulare.
Pas 9
Așa ar trebui să fie compoziția finală.
Pas 10
Puneți o bucată de hârtie de copt la fundul tăvii în care veți coace pandișpanul (26-28cm). Pereții nu trebuie unși și nici înveliți în hârtie.
Pas 11
Treceți aluatul de pandișpan în tavă, nivelați atent.
Lăsați la cuptor, aproximativ 30 de min la 180 de grade, până se rumenește. Atenție! În primele 15 min de coacere nu deschideți cuptorul.
Pas 12
Să nu vă speriați dacă pandișpanul se ridică mult la cuptor și pe urmă se mai lasă, anume etapa când el se lasă puțin în cuptor indică că este gata și puteți să-l scoateți.
Lăsați complet să se răcească după coacere.
Pas 13
După ce se răcește îl scoateți din tavă și îl lăsați să stea minim 8 ore (sau lăsați așa 8 ore în tavă). Asta este timpul optim după care el va fi perfect gata pentru ornat și preparat tortul. Atunci absoarbe cel mai bine cremă și se taie mai ușor și frumos în foi.
După îndemânare tăiați-l în 2-3 foi, eu folosesc un cuțit zimțat pentru pâine, este perfect aici. Vedeți în video mișcările și metoda.
Ideal este să-l coaceți seara, iar a doua zi să-l ornați.
Pas 14
Am observat că în tava de 26 de cm pandișpanul are înălțimea perfectă pentru a-l tăia în 3 foi. În cea de 28 ies foile mai subțiri, este chiar mai bine dar vă trebuie și îndemânare să le tăiați frumos.
De multe ori fac tortul numai din 2 foi și este foarte bine, deci depinde cum preferați.
Oricum este un pandișpan foarte pufos, moale și fraged - de fiecare dată sunt un succes torturile făcute cu acest blat, și îl fac mai mult de 8 ani.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8 porții bune de tort)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (19 voturi)