Tort "Tartufo Bianco"
Un tort foarte fin, crema este de vis, puteti s-o folositi si la alte feluri de pandispan preferat. Se prepara simplu, asta daca deja stiti cum trebuie sa faceti pandispanul :)
As recomanda sa-l faceti macar cu 5-6 ore inainte de servire, sa aiba timp sa se mai patrunda. Pandispanul ca de obicei puteti sa-l faceti chiar cu 2-3 zile inainte, va fi chiar mai bun si mai usor de lucrat.
Cu aceasta ocazia va doresc La Multi Ani! Sa aveti un an nou 2015 mai bun, cu multe realizari, sanatate si fericire!
Ingrediente
●
Pandispan
1 buc
de 26-28cm in diametru
●
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
700 ml
200ml pt crema si 500ml pt ornat
●
Branzica cremoasa
250 g
gen ricotta, philadelpgia, almette cu smantana - dar puteti si orice alta branzica din comert, sa nu fie prea acra
●
Zahar pudra
150 g
pentru crema de frisca, cea de ornat tortul
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pandispanul puteti sa-l preparati din timp, sau chiar sa-l cumparat.
Eu il fac de obicei dupa aceasta reteta.
Se taie in 3 foi subtiri.
Pas 2
Gelatina se inmoaie in 100 ml de apa, cam 10 minute.
Apoi se incalzeste si amestecati pana se dizolva. Aveti grija sa nu o fierbeti, isi va pierde din proprietati.
Lasati sa se racoreasca.
Pas 3
Intr-o cratita cu fund mai gros turnati 200ml de smantana dulce.
Adaugati ciocolata alba rupta bucatele si puneti pe foc. Amestecati si lasati pe foc pana se topeste complet ciocolata.
Pas 4
Cam asa consistenta si culoare.
Pas 5
Apoi adaugati crema de branza, amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Pas 6
Turnati intr-un bol cam 2-3 polonice de crema si o amestecati cu gelatina racorita de la pasul 2.
Pas 7
Turnati acest amestec inapoi in cratita cu crema, amestecati bine.
Pas 8
Puneti crema la frigider sa se raceasca si intareasca.
Daca vreti s-o grabiti puteti s-o puneti in congelator si amestecati mai des in ea, cam din 20 in 20 de minute.
Pas 9
Dupa cateva ore observati ca se va intari, dar nu rau de tot. Va fi ca o crema mai densa, amestecati in ea periodic cand este in frigider, sa vedeti daca a ajuns la consistenta mai groasa.
Pas 10
Puneti prima foaie de pandispan pe platoul de tort.
Observati ca eu pun si hartie de copt pe sub marginile pandispanului, ca sa nu murdaresc farfuria cat ornez tortul.
Pas 11
Optional puteti insiropa putin blaturile.
Eu am amestecat miere cu apa calda si putina esenta de migdale.
Pas 12
Puneti 1/3 din crema pe prima foaie si o intindeti bine.
Pas 13
La fel ungeti(insiropati) si celelalte foi de pandispan.
Lasati 1-2 linguri de crema pentru a unge tortul si deasupra.
Pas 14
Ungeti un pic tortul si deasupra cu cream, nu din abundenta ca nici nu o sa aveti atata crema.
Se pune la frigider si se orneaza peste cateva ore.
Puteti sa-l ornati cu crema de frisca, cum am facut eu, sau dublati cantitatea de crema de ciocolata alba si veti avea si pt ornat deasupra.
Eu am optat pt varianta cu frisca pt ca arata mai fin si mai frumos.
Pas 16
Ungeti frumos tortul, deasupra si bordurile.
Optional puteti sa-i faceti niste floricele de crema cu duiul. Se mai poate orna cu petale de migdale deasupra sau nuca de cocos.
Pas 17
Si aici o felie din acest tort fin, delicios si aromat.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (7 voturi)