Tort "Tartufo Bianco"
Un tort foarte fin, crema este de vis, puteți s-o folosiți și la alte feluri de pandișpan preferat. Se prepară simplu, asta dacă deja știți cum trebuie să faceți pandișpanul :)
Aș recomanda să-l faceți măcar cu 5-6 ore înainte de servire, să aibă timp să se mai pătrundă. Pandișpanul, ca de obicei, puteți să-l faceți chiar cu 2-3 zile înainte, va fi chiar mai bun și mai ușor de lucrat.
Cu această ocazie vă doresc La Mulți Ani! Să aveți un an nou 2015 mai bun, cu multe realizări, sănătate și fericire!
Ingrediente
●
Pandispan
1 buc
de 26-28cm în diametru
●
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
700 ml
200ml pt cremă și 500ml pt ornat
●
Branzica cremoasa
250 g
gen ricotta, Philadelphia, Almette cu smântână - dar puteți și orice altă brânzică din comerț, să nu fie prea acră
●
Zahar pudra
150 g
pentru crema de frișcă, cea de ornat tortul
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pandișpanul puteți să-l preparați din timp, sau chiar să-l cumpărați.
Eu îl fac de obicei după această rețetă.
Se taie în 3 foi subțiri.
Pas 2
Gelatina se înmoaie în 100 ml de apă, cam 10 minute.
Apoi se încălzește și amestecați până se dizolvă. Aveți grijă să nu o fierbeți, își va pierde din proprietăți.
Lăsați să se răcorească.
Pas 3
Într-o cratiță cu fund mai gros turnați 200ml de smântână dulce.
Adăugați ciocolata albă ruptă bucățele și puneți pe foc. Amestecați și lăsați pe foc până se topește complet ciocolata.
Pas 4
Cam așa consistență și culoare.
Pas 5
Apoi adăugați crema de brânză, amestecați bine să nu fie cocoloașe.
Pas 6
Turnați într-un bol cam 2-3 polonice de cremă și o amestecați cu gelatina răcorită de la pasul 2.
Pas 7
Turnați acest amestec înapoi în cratița cu cremă, amestecați bine.
Pas 8
Puneți crema la frigider să se răcească și îngroașe.
Dacă vreți s-o grăbiți puteți s-o puneți în congelator și amestecați mai des în ea, cam din 20 în 20 de minute.
Pas 9
După câteva ore observați că se va întări, dar nu rău de tot. Va fi ca o cremă mai densă, amestecați în ea periodic când este în frigider, să vedeți dacă a ajuns la consistența mai groasă.
Pas 10
Puneți prima foaie de pandișpan pe platoul de tort.
Observați că eu pun și hârtie de copt pe sub marginile pandișpanului, ca să nu murdăresc farfuria cât ornez tortul.
Pas 11
Opțional puteți însiropa puțin blaturile.
Eu am amestecat miere cu apă caldă și puțină esență de migdale.
Pas 12
Puneți 1/3 din cremă pe prima foaie și o întindeți bine.
Pas 13
La fel ungeți (însiropați) și celelalte foi de pandișpan.
Lăsați 1-2 linguri de cremă pentru a unge tortul și deasupra.
Pas 14
Ungeți un pic tortul și deasupra cu cremă, nu din abundență că nici nu o să aveți atâta cremă.
Se pune la frigider și se ornează peste câteva ore.
Puteți să-l ornați cu cremă de frișcă, cum am făcut eu, sau dublați cantitatea de cremă de ciocolată albă și veți avea și pt ornat deasupra.
Eu am optat pt varianta cu frișcă pt că arată mai fin și mai frumos.
Pas 16
Ungeți frumos tortul, deasupra și bordurile.
Opțional puteți să-i faceți niște floricele de cremă cu duiul. Se mai poate orna cu petale de migdale deasupra sau nucă de cocos.
Pas 17
Și aici o felie din acest tort fin, delicios și aromat.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (7 voturi)