Ingrediente
●
Clatite
8 buc
in pasi aveti reteta pe care o folosesc eu, dar le puteti face dupa oricare reteta preferata
●
Smantana dulce pentru gatit -25-32%
200 ml
●
Esenta de vanilie
2 buc
+ stafide optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatiti orice reteta de clatite va place - eu de 25 de ani o folosesc pe aceasta.
Important sa aveti 8-10 clatite intregi, numarul de clatite poate varia in functie de cat de mare aveti tava de cuptor. In a mea au incaput 8 bucati, este cam de 20x25cm.
Pas 2
Amestecati branza cu 1 ou+50g de zahar+vanilie+stafide(optional).
Pas 3
Puneti aproximativ 2 linguri de branza pe marginile fiecarei clatite si incepeti sa le faceti rulouri, cam ca la sarmale.
Pas 5
Ungeti tava adanca de cuptor cu unt si aranjati clatitele in ea, puteti pune si niste unt peste clatite.
Pas 6
Intr-un bol amestecati 4 galbenusuri+200ml smantana dulce+80g de zahar+vanilie.
Pas 7
Turnati acest sos peste clatite si dati tava la cuptor preincalzit la 180-200 de grade, pentru 10 minute.
Pas 8
In acest timp bateti cele 4 albusuri, treptat adaugati cele 120g de zahar pana obtineti o bezea neteda si alba.
Pas 9
Dupa 10 minute scoateti tava din cuptor si intindeti bezeaua peste clatite, puneti inapoi la cuptor.
Pas 10
Mai lasati tava la cuptor pana se caramelizeaza frumos bezeaua - cam 10-15 minute - vedeti in poza cum a fost a mea.
La inceput a fost ceva mai inalta, peste cateva minute se mai lasa dar nu mult.
Pas 11
O serviti calda, portionati si savurati...
Pas 12
Aici aveti sectiunea din tava.
Pas 13
Si una pe farfurie...
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(6-8 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: