Clatite Banatene

Clatite Banatene

Este o reteta de clatite, sau o budinca mai bine zis, pe care demult vreau s-o incerc. Stiam sigur ca iese bine - cum poate fi nereusita combinatia de clatite cu branza+sos de vanilie+sufleu fin...?

Deci, frumos, delicios, deosebit si neaparat de scris in caietul cu retete. Puteti sa faceti o tava mare de clatite si apoi le portionati, sau le coaceti in mici boluri individuale, asa arata si mai "Oau".

Ingrediente

Clatite
8 buc
in pasi aveti reteta pe care o folosesc eu, dar le puteti face dupa oricare reteta preferata
Oua
5 buc
Branza de vaci
500 g
Zahar
250 g
Smantana dulce pentru gatit -25-32%
200 ml
Esenta de vanilie
2 buc
+ stafide optional
Unt
25 g

Pasi de urmat

1

Pregatiti orice reteta de clatite va place - eu de 25 de ani o folosesc pe aceasta.

Important sa aveti 8-10 clatite intregi, numarul de clatite poate varia in functie de cat de mare aveti tava de cuptor. In a mea au incaput 8 bucati, este cam de 20x25cm.

2

Amestecati branza cu 1 ou+50g de zahar+vanilie+stafide(optional).

3

Puneti aproximativ 2 linguri de branza pe marginile fiecarei clatite si incepeti sa le faceti rulouri, cam ca la sarmale.

4

Cam asa ceva.

5

Ungeti tava adanca de cuptor cu unt si aranjati clatitele in ea, puteti pune si niste unt peste clatite.

6

Intr-un bol amestecati 4 galbenusuri+200ml smantana dulce+80g de zahar+vanilie.

7

Turnati acest sos peste clatite si dati tava la cuptor preincalzit la 180-200 de grade, pentru 10 minute.

8

In acest timp bateti cele 4 albusuri, treptat adaugati cele 120g de zahar pana obtineti o bezea neteda si alba.

9

Dupa 10 minute scoateti tava din cuptor si intindeti bezeaua peste clatite, puneti inapoi la cuptor.

10

Mai lasati tava la cuptor pana se caramelizeaza frumos bezeaua - cam 10-15 minute - vedeti in poza cum a fost a mea.

La inceput a fost ceva mai inalta, peste cateva minute se mai lasa dar nu mult.

11

O serviti calda, portionati si savurati...

12

Aici aveti sectiunea din tava.

13

Si una pe farfurie...

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (6-8 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Comentarii

Mariana Graur
Mariana Graur 17 sep 2015, 11:21

Mmm,ce de bine arata,domna Elena sunteti un geniu la gatit.Se poate de pus si alta umplutura?

lena
Elena (lena) Mariana Graur 17 sep 2015, 11:34

Da, sigur, oricare va place.

CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 18 sep 2015, 21:56

Mmmm pare a fi deosebit de delicios. Multumim Lena.

tiki
tiki 21 ian 2016, 08:37

Buna. Lena draga nu vad bine in sectiune. Este numai 1 rand de clatite sau doua ? Deci trebuie putine clatite daca sunt numai 1 rand. Nu e prea multa crema ? Parca ma tenteaza ca nu le-am facut inca. Pupici.

lena
Elena (lena) tiki 21 ian 2016, 09:31

Da, este 1 rand, sunt exact acele clatite din poza., parca 8 bucati.

Crema e cat trebuie, pentru ca cea de vanilie cu oua se face ca o budinca si bezeaua e usoara si pufoasa.

Chiar merita incercate, sunt super bune

tiki
tiki 26 ian 2016, 07:59

Of, am uitat de bifa la notificari si n-am fost anuntata. Hahaha.Acuma am facut-o. (bifa, nu clatitele). Multumesc. Pupici.