Madlene - reteta de baza, simpla Reteta VIDEO

Madlene - reteta de baza, simpla

Reteta de madlene sau madeleines este demult pe lista mea de "to do" dar cu ocazia ca am ajuns sa pun mana pe niste forme de madlene, minunate si calitative din silicon de la Tupperware, le-a venit si lor randul. Daca sunteti in cautare de niste forme bune pentru reteta de madlene gasiti un distribuitor Tupperware din tara, lista completa pe site-ul oficial, si rugati sa va anunte cand sunt disponibile pe stoc si in promotii. A fost un proces minunat si foarte rapid, nu a trebuit sa ung formele, madlenele mele s-au desprins usor de tava si toti au fost fericiti.

Eu am obtinut 27 de prajiturici moi si pufoase din aceasta reteta de madlene, am avut 2 tavi pe care le puneam alternativ in cuptor a cate 8 in fiecare. Aveti in vedere cum modificati reteta in functie de cate madlene incap in forma pe care o aveti.

Am mers pe varianta cea mai banala, le-am facut simple cu vanilie, dar puteti adauga diverse arome, cacao, coaja lamaie/portocala, seminte si chiar fulgi de ovaz - dar cu atentie si la cantitatea de faina. Aluatul de madlene nu trebuie sa fie foarte gros, altfel prajiturile ies mai dense si nu prea pufoase.

Ingrediente

Oua
4 buc
Zahar
120 g
Unt topit
120 g
Faina alba
150 g
Praf de copt
5 g
sau 1 lingurita
Esenta de vanilie
1 buc
sau alte arome preferate

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol puneti ouale, zaharul si aromele dorite - vanilie, coaja de lamaie rasa, etc.

Madlene - reteta de baza, simpla - Pas 1
Pas 2

Amestecati bine cu mixerul pana compozitia isi schimba culoarea.

Madlene - reteta de baza, simpla - Pas 2
Pas 3

Adaugati treptat untul topit si racorit, mai continuati sa mixati inca putin.

Madlene - reteta de baza, simpla - Pas 3
Pas 4

Puneti faina si praful de copt.

Madlene - reteta de baza, simpla - Pas 4
Pas 5

Amestecati bine sa nu fie cocoloase in aluat. Veti observa ca este putin mai lichid dar asa va recomand sa-l lasati si nu mai adaugati faina, riscati sa obtineti madlene ceva mai dense.

Madlene - reteta de baza, simpla - Pas 5
Pas 6

Si forma de silicon pentru madlene, nu stiu daca o gasiti oricand la disribuitori dar tineti legatura si rugati sa va anunte cand este in catalog.

Lista cu toti distribuitorii din Romania aici.

Madlene - reteta de baza, simpla - Pas 6
Pas 7

Cu o lingura mai mare turnati aluatul in forme, eu le-am umplut, dar puteti pune si 2/3 din ele.

Madlene - reteta de baza, simpla - Pas 7
Pas 8

Le coaceti timp de 10-15 minute la cuptor preincalzit la 180 de grade.

Apoi lasati inca 10 minute sa se racoreasca in forma.

Madlene - reteta de baza, simpla - Pas 8
Pas 9

Se scot din forme si tava o puteti imediat refolosi pentru inca o tura de madeleines.

Eu am avut 2 forme si le puneam alternativ in cuptor, din acest aluat am obtinut 27 de prajituri.

Madlene - reteta de baza, simpla - Pas 9
Pas 10

Dupa ce se racesc putin, le aranjati pe un platou frumos si le puteti optional orna cu zahar pudra.

Madlene - reteta de baza, simpla - Pas 10
Pas 11

Sunt moi, pufoase si delicioase, copii s-au bucurat enorm de ele.

Pofta Buna!

Madlene - reteta de baza, simpla - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 27 buc
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Clarutza
Clarutza 28 Apr 2017, 09:46

Minunate!Felicitari pentru reteta!

L.P
Laura Stanciu (L.P) 28 Apr 2017, 13:25

Chiar ma gandeam sa fac niste fursecuri! Te pup Lena. Multumesc. 

In loc de biscuitii din comert sau fursecurile de la cofetarie, sunt super in pachetelul piticilor la gradinita sau la scoala.

Dorica-MariusBocereanu903
Dorica-Marius Bocereanu (Dorica-MariusBocereanu903) 28 Apr 2017, 14:06

Mulțumesc D-na Lena pentru retetă.Voi incerca

eduardu
Eduardu (eduardu) 30 Apr 2017, 22:11

Deci nu mai pot de dragul tau Lena! Aceste madlene au gustul perfect,textura untoasa si pufoasa! Perfecte!

Le-am pus cate o lingurita de ciocolata(din aceea cremoasa) deasupra doar ca in timpul coacerii s-a lasat la fundul madlenelor.Cum asi putea face oare sa ramana deasupra sau la mijloc? Multumesc! Si da,copiii le-au adorat! :)

Poza mea pentru reteta:
eduardu
Eduardu (eduardu) 30 Apr 2017, 22:14

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Eduardu (eduardu) 30 Apr 2017, 22:35

Super! Ma bucur ca v-au placut :)

Sa nu se lase ciocolata aluatul trebuie sa fie mai dens, adica de adaugat faina. In cazul asta nu vor fi asa fragede..

eduardu
Eduardu (eduardu) Elena (lena) 30 Apr 2017, 22:46

Crede-ma ca aluatul a fost foarte dens si asta cu doar 100 de gr de faina. Am folosit oua de țara care au o consistenta mai densa fata de cele din comert care sunt mai apoase. Dupa ce le-am mixat cu zahar erau deja 'țapene' iar dupa ce am adaugat putina faina aluatul nici nu mai curgea. Cu toate acestea au fost foarte pufoase! Poate o solutie ar fi sa pun un pic mai tarziu ciocolata...Voi incerca data viitoare. Na,sa mai experimentam si noi,si asa le faci pe toate pt noi! :) :*

Jana
Jana 01 Sep 2018, 15:06

Minunate! Moi, pufoase și aromate. Cu rețetele tale nu dau greș nicicând. Te cuprind!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CristinaElena924
Cristina Elena (CristinaElena924) 08 Jan 2021, 17:03

Se poate inlocui untul cu ulei?

lena
Elena (lena) Cristina Elena (CristinaElena924) 08 Jan 2021, 17:05

Da, puteti.

MariLuna102
Mari Luna (MariLuna102) 29 Mar 2021, 01:35

Absolut delicioase, data viitoare le insiropez.. si frisca

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
SimionMagda636
Simion Magda (SimionMagda636) 22 Mar 2022, 22:33

au iesit minunate! merci Lena! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Simion Magda (SimionMagda636) 22 Mar 2022, 22:37

🤗👍