Ingrediente
●
Ciocolata neagra/amaruie
320 g
●
Faina alba calitate superioara
200 g
●
Praf de copt
1 buc
1 plic
●
Migdale
80 g
daca nu aveti migdale puneti 80g de cocos
●
Lapte condensat
350 g
Sgusheonka ii spune in rusa, sau dulce de leche = adica lapte fiert cu zahar 2 ore in proportiii de 1l lapte+1 kg de zahar - se mai vinde si in magazin
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un vas termorezistent sau cratita, se rup bucatelele de ciocolata si untul bucati. Se pune la foc mic sa se topeasca totul, amestecand periodic.
In acest timp se pregatesc restul ingredientelor.
Pas 2
Faina se amesteca cu praful de copt.
Pas 3
Se asterne hartie de copt intr-o tava de 20x30.
Pas 4
Pregatim amestecul de cocos - se amesteca cocosul(eu nu am avut migdale si am pus inca 80g de cocos) cu laptele condensat. Daca folositi doar cocos si lapte condensat, veti avea nevoie de mai mult lapte, aproximativ 500g.
Pas 5
Trebuie sa fie compozitia ca o smantana tare.
Pas 6
In acest timp s-a topit ciocolata si untul, luati vasul de pe foc si adaugati la aceasta compozitie zaharul, amestecati bine. Lasati putin sa se racoreasca compozitia.
Pas 7
Apoi se adauga ouale unul cate unul, dupa fiecare se amesteca bine cu un tel.
Pas 8
Urmatoare se adauga faina, se amesteca bine sa fie omogena compozitia.
Pas 9
In tava asternuta cu hartie de copt se toarna jumatate din aluatul cu ciocolata. Apoi cu o lingura se pune din loc in loc amestecul de cocos.
Se repeta aceasta procedura si cu cealalta cantitate de aluat - mai intai cel de ciocolata apoi cocos-ul.
Pas 10
Cu un cutit subtire, sau scobitoare, amestecati usor aluaturile in tava - foarte putin, altfel nu va fi negresa cu inima de cocos, da negresa de cocos.
Pas 11
Se pune negresa la cuptor si se lasa la temperatura medie, 30-40 de min - se verifica cu scobitoarea daca este gata.
Pas 12
Se scoate prajitura din cuptor, se rastoarna pe un platou si se lasa sa se racoreasca.
Pas 13
Se taie cuburi si se poate servi atat calda cat si rece(sa aveti grija sa o acoperiti cu o folie alimentara sa nu se usuce).
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(15-20 de cuburi)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)