Tort "Hello Kitty"

Tort "Hello Kitty"

Asa este o perioada acum la noi in familie ca in 5 zile sarbatorim zilele de nastere la 3 cele mai dragi persoane - Sofi, mama si nasa - acest tort este o dedicatie pentru ele, forma si tipul tortului sunt sugerate bineinteles de Sofi :)

M-am framantat mult pana am hotarat ce fel de tort sa fac(nu sunt mare artista in decoratiuni si desenat), dar dupa declaratia Sofiei ca "O ado'l pe Hello Kitty!" am zis Kitty sa fie...

Si nu a fost chiar atat de greu cum mi-am inchipuit, daca urmati pasii sigur reusiti si voi sa va impresionati copilasii cu un tort mai deosebit si pe placul lor.

La blat am folosit un pandispan pe baza de nuci, morcovi si scortisoara - foarte fraged, aromat si gustos. In combinatie cu crema de mascarpone si frisca a fost si mai delicios. Bineinteles puteti sa-l folositi ca baza si pentru un tort simplu, nu in forma de Kitty si invers, pentru a face un tort in forma asta puteti folosi orice pandispan si blat de tort va place.

La ultimul pas aveti ca de obicei si o sectiunea delicioasa :)

Ingrediente

Smantana dulce 32%(dorna/milli)
1 l
plus cacao si colorant natural roz(eu am gasit unul de sfecla rosie) pentru decorul colorat.
Mascarpone
500 g
Zahar pudra
2 pahare
pentru a bate frisca
Morcovi
300 g
Nuci
100 g
Faina alba calitate superioara
320 g
Oua
5 buc
Zahar
300 g
Ulei de floarea soarelui
240 ml
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
Praf de copt
1.5 lingurite
Sare
0.5 lingurite
Scortisoara
1.5 lingurite
Esenta de vanilie
1 buc

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatim blatul pentru tort:

- Morcovul se da prin razatoarea marunta.

Tort "Hello Kitty" - Pas 1
Pas 2

- Nucile se calesc putin in tigaie, aveti grija sa nu le ardeti.

Tort "Hello Kitty" - Pas 2
Pas 3

- Faina se amesteca cu bicarbonatul, praful de copt, sarea si scortisoara.

Tort "Hello Kitty" - Pas 3
Pas 4

Intr-un bol puneti ouale, adaugati zaharul si vanilia - le bateti spuma alba cu mixerul.

Tort "Hello Kitty" - Pas 4
Pas 5

Apoi adaugati cate putin ulei si continuati sa mixati pana se incorporeaza complet.

Tort "Hello Kitty" - Pas 5
Pas 6

Adaugati compozitia de faina, amestecati cu un tel sau usor cu mixerul.

Tort "Hello Kitty" - Pas 6
Pas 7

Urmeaza morcovul si nucile, amestecati.

Tort "Hello Kitty" - Pas 7
Pas 8

Turnati aluatul intr-o forma de cuptor(la mine este cu 28cm diametru) asternuta cu hartie de copt.

Puneti la cuptor pentru 45 minute la 180 grade, pana trece testul scobitorii.

Tort "Hello Kitty" - Pas 8
Pas 9

Lasati sa se raceasca complet.

Tort "Hello Kitty" - Pas 9
Pas 10

Acum trecem la partea cu montarea tortului:

In primul rand va recomand sa desenati un cap de Hello Kitty pe o hartie de copt, ca inspiratie puteti folosi multe desene pe care le gasiti in Google Images.

La noi cel mai bun la desen este tati, deci lui i-a revenit si sarcina :)

Apoi taiati desenul si veti avea forma buna pentru a taia corect pandispanul.

Tort "Hello Kitty" - Pas 10
Pas 11

Dupa ce ati scos pandispanul racorit din tava puneti pe el forma taiata din hartie si urmand conturul taiati la fel marginile pandispanului.

Tort "Hello Kitty" - Pas 11
Pas 12

Apoi taiati pandispanul in 3 foi(sau 2).

Tort "Hello Kitty" - Pas 12
Pas 13

Pentru crema  de frisca se bate smantana cu cele 2 pahare de zahar pudra(urmati instructiunile de aici).

Tort "Hello Kitty" - Pas 13
Pas 14

Pentru a unge tortul am facut o crema de mascarpone:

- se bate bine cu mixerul branza, se adauga cate putin 5 linguri de frisca batuta anterior, sa se incorporeze bine.

Nu exagerati cu batutul ca poate sa se taie sau se face unt, bateti doar pana se incorporeaza.

Restul de frisca se foloseste la ornat tortul.

Tort "Hello Kitty" - Pas 14
Pas 15

Pe platoul de tort se pune prima foaie de tort taiata anterior(nu uitati sa asterneti hartie de copt pe margini).

Se unge din abundenta cu crema de mascarpone.

Tort "Hello Kitty" - Pas 15
Pas 16

La fel se pun si restul foilor, nivelati bine crema deasupra si pe bordurile tortului.

Tort "Hello Kitty" - Pas 16
Pas 17

Acum trecem la partea cea mai fina a lucrarii - ornarea.

Bordurile se decoreaza cu stelute de frisca.

Tort "Hello Kitty" - Pas 17
Pas 18

Pentru a face fundita am amestecat 1 lingurita de pudra de sfecla rosie cu putina frisca.

Pudra de sfecla am gasit-o aici.

Tort "Hello Kitty" - Pas 18
Pas 19

Cu un dui de floricele mai marunte am facut funditza(am facut conturul cu un cutit si apoi l-am umplut cu frisca roz).

Tort "Hello Kitty" - Pas 19
Pas 20

Apoi am completat restul din suprafata de deasupra tortului cu floricele de frisca.

Tort "Hello Kitty" - Pas 20
Pas 21

Pentru nas, ochi si mustati amestecati putina frisca cu 1 lingura de cacao.

Tort "Hello Kitty" - Pas 21
Pas 22

Si desenati ochii, nasul si mustatile.

La mine nu au iesit chiar perfecte, dar a mers pentru prima data:)

Se scot marginile de hartie de copt.

Tort "Hello Kitty" - Pas 22
Pas 23

Si gata tortul - bine de lasat 4-5 ore la rece sa se patrunda.

Tort "Hello Kitty" - Pas 23
Pas 24

Si sectiunea promisa...

Pofta Buna!

Tort "Hello Kitty" - Pas 24

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (12-15 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 16

VeronicaBaran829
Veronica Baran (VeronicaBaran829) 22 Feb 2018, 12:18

Buna Lena,

As dori sa fac acest tort intr-o tava dreptunghiulara de 30pe 40,ar trebuie sa dublez cantitatile??Multumesc

lena
Elena (lena) Veronica Baran (VeronicaBaran829) 22 Feb 2018, 12:55

Da, mai bine dublate.

DianaSi
Diana (DianaSi) 17 Dec 2015, 15:20

O torta minunată. .. fetita mea a adorat sa ne ajute la ornat ..... și desigur la mancat. 

PS. L-Am ornat cu cocos și crema colorata de la Dr Oetker.

Poza mea pentru reteta:
tatinela
tatinela 19 Sep 2013, 13:38

la mine de obicei checurile nu cres tare,daca bat albusurile aparte apoi le adaug(ca la pandispanul cu ciocolata) n-o sa creasca mai bine???

lena
Elena (lena) tatinela 19 Sep 2013, 14:18

Poti sa incerci, dar aici pandispanul iese perfect, doar bate bine ouale.

cezar
cezar 11 Jul 2013, 15:24

  si aici   inspiratia de ornare tot iti apartine 

Poza mea pentru reteta:
Luna
Luna 08 Jun 2013, 19:01

Inspirata de la tine am facut si eu torta de ziua fetitei mele, nu am mai apucat sal gust, dar am avut numai laude, toate datorita tie lalena.ro, un multumesc mare ca faciasemenea lucruri, esti super!

Poza mea pentru reteta:
Karen
Karen 23 Feb 2013, 02:27

LA MULTI ANI SARBATORITELOR!  IN SPECIAL SI PENTRU SOFIA :) 

SA FIE SANATOASE SI SA AIBE PARTE  DE TOT BINELE!

tortul arata si frumos si delicios :) O sa incerc blatul,nu am mascarpone pe aici :(

anad
anad 22 Feb 2013, 13:29

La multi ani pentru sarbatorite, in special pentru cea mai mica.

Ca de obicei, o reteta simpla si delicioasa

Natali
Natali 22 Feb 2013, 13:00

Superb tortul, bravo, Lena!

lena
Elena (lena) 22 Feb 2013, 12:13

Oare asa se poate face si pudra de spanac, pentru culoarea verde?

Mihaela Morar
Mihaela Morar 22 Feb 2013, 12:09

Pudra de sfecla rosie se poate obtine astfel: se pun la deshidratat felii subtiri de sfecla rosie pana cand aceastea devin foarte crocante. Puteti folosi deshidratorul iar de nu aveti, caloriferul. Apoi"cipsurile" se pun in rasnita de cafea. Se macina pana cand se transforma intr-o pudra fina. 

Arata toate comentariile