Tort Oreo, fără cuptor

Tort Oreo, fără cuptor

Demult vroiam să încerc acest tort Oreo, mai ales din cauza copiilor (sunt foarte pasionate fetele mele de acești biscuiți), respectiv orice desert cu gust și asemănare la textura/culoare, este din start un succes. În plus, m-a atras faptul că nu trebuie să coc foile în cuptor, iar modul de asamblare este chiar genial, fără ornare sofisticată în plus - efectiv după asamblarea propriu-zisă nu mai aveți treabă cu el.

Deci succes a avut enorm la copii, eu aș mai recomanda să nu tăiați felii prea mari pentru că este destul de sățios. Are gustul complet și foarte bun, efectiv ca niște biscuiți de ciocolată cu cremă de vanilie, adică biscuiți Oreo...

Cred că ar merge și niște zmeură/vișine de pus printre straturi - va da o notă în plus de prospețime, dar este opțional. Ați putea improviza și un Tort Oreo fără cacao în compoziție (omiteti la ingrediente), adică varianta albă - la fel de bun, simplu și frumos, eventual cu puțină aromă de lămâie (zeamă și coajă adăugate în cremă).

Ingrediente

Ouă
4 buc
   
Făină albă
700 g
100g în cremă + 600g în aluat
Smântână dulce pentru frișcă (32-35%)
1 l
adică din aceea lichidă
Zahăr
400 g
250g în cremă și 150g în aluat
Esență de vanilie
1 lingurita
   
Cacao pudră
60 g
   
Unt
350 g
   
Sare
0.5 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Mai întâi pregătim Crema pentru tort astfel:

- într-o cratiță cu fund gros turnați 800ml de smântână lichidă, adăugați 250g de zahăr, amestecați și puneți totul pe foc;

Tort Oreo, fără cuptor - Pas 1
Pas 2

- într-un alt bol amestecați ouăle cu 100g de făină și esența de vanilie. Folosiți un tel ca să nu fie compoziția cu cocoloașe.

Tort Oreo, fără cuptor - Pas 2
Pas 3

- adăugați aici încă 200ml din restul de smântână lichidă și iarăși amestecați;

Tort Oreo, fără cuptor - Pas 3
Pas 4

- când încep să fiarbă smântâna cu zahărul din cratiță, adăugați compoziția de ouă și amestecați continuu cu telul;

Tort Oreo, fără cuptor - Pas 4
Pas 5

- lăsați în continuare pe foc, amestecând periodic, până crema devine densă și uniformă;

Tort Oreo, fără cuptor - Pas 5
Pas 6

- apoi o luați de pe foc, puneți deasupra folie de plastic (nu va face pojghiță crema) și lăsați să se răcească complet - nu neapărat la frigider.

Tort Oreo, fără cuptor - Pas 6
Pas 7

După ce s-a răcit o mai amestecați bine cu mixerul, să devină uniformă și pufoasă.

Tort Oreo, fără cuptor - Pas 7
Pas 8

Pentru blat amestecați într-un bol mare 600g de făină, 150g de zahăr, pudra de cacao și 0.5 lingurițe de sare.

Tort Oreo, fără cuptor - Pas 8
Pas 9

Adăugați untul, de preferat mai moale.

Tort Oreo, fără cuptor - Pas 9
Pas 10

Acum frecați bine cu degetele compoziția, până devine firimituri și untul complet se absoarbe.

Tort Oreo, fără cuptor - Pas 10
Pas 11

Mutati aceasta compoziție într-o tigaie și o puneți la prăjit pe aragaz la foc mediu.

Amestecați periodic să nu se ardă, continuați așa timp de 30-40 de minute. La final va avea gust de biscuiți mărunțiți.

Tort Oreo, fără cuptor - Pas 11
Pas 12

Lăsați să se răcească și o împărțiți ochiometric și orientativ în 5 părți, cât de cât egale.

Observați cum am trasat eu linii / felii chiar în bolul în care se răcește.

Tort Oreo, fără cuptor - Pas 12
Pas 13

Asamblați tortul:

Luați inelul de la o formă de copt de 26-28cm în diametru. Ungeți bordurile interioare cu puțin ulei și lipiți pe ele felii de hârtie de copt pe toată suprafața.

Tort Oreo, fără cuptor - Pas 13
Pas 14

Acum puneți inelul pe un platou mare și presărați la bază 1/5 parte din firimiturile de ciocolată.

Distribuiți atent, să fie stratul cât mai uniform.

Tort Oreo, fără cuptor - Pas 14
Pas 15

Împărțiți și crema în aproximativ 4 părți egale.

Cu lingura puneți atent 1/4 din ea peste firimituri - observați că le-am pus ceva mai uniform pe toată suprafața.

Tort Oreo, fără cuptor - Pas 15
Pas 16

Partea cea mai grea este să o întindeți peste firimituri, și fără să se amestece cu ele.

Eu am găsit soluția respectivă - de fiecare dată când întind puțin crema, înmoi dosul lingurii în apă. În plus am grijă să o distribui atent, în aceeași direcție, cu mișcări line.

Tort Oreo, fără cuptor - Pas 16
Pas 17

Apoi deasupra iarăși puneți o parte din firimituri, peste ele crema și așa mai departe.

Ultimul strat trebuie să fie de blat cu cacao - deci avem în total 5 straturi de firimituri și 4 de cremă.

Tort Oreo, fără cuptor - Pas 17
Pas 18

Acoperiți tortul asamblat cu o folie de plastic și puneți la frigider pentru 8-10 ore.

Tort Oreo, fără cuptor - Pas 18
Pas 19

După acest timp, scoateți folia, inelul și cu atenție trageți de hârtia de copt.

Pe platou va rămâne tortul gata, nu mai trebuie ornat și îl serviți direct.

Tort Oreo, fără cuptor - Pas 19
Pas 20

Deci aveți grijă să nu tăiați porții mari, pentru că e destul de sățios, în rest este foarte bun și apreciat de toată lumea.

Poftă Bună!

Tort Oreo, fără cuptor - Pas 20

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 kg (12-16 porții)
Timp de preparare: 300 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 300 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Natali Grigori
Lis [email protected] (Natali Grigori) 23 May 2020, 11:51

Salut Lena..vreau să îl incerc dar o întrebare pentru frișcă merge smintina de casa?

lena
Elena (lena) Lis [email protected] (Natali Grigori) 23 May 2020, 13:00

Merge, dar va avea gust de branza.😉

Natali Grigori
Lis [email protected] (Natali Grigori) Elena (lena) 23 May 2020, 13:05

Încercăm...avind lactate acasă nu mă lăsa inima la le procur din magazine

Ianet Aurelia
Ianet Aurelia 23 May 2020, 21:35

Crema mi s-a primit dar aluatul nu. Am mestecat mai mult de 1 ora si tot nu s-a facut farimituri plus si toata bucataria in miros de ars. Care poate fi problema ???

lena
Elena (lena) Ianet Aurelia 23 May 2020, 22:08

Nu era nevoie sa o tineti mai mult decat am scris. Aluatul deja este firimituri cand este crud, prajitul nu schimba textura. Data viitoare urmati exact instructiunile...

Natali Grigori
Lis [email protected] (Natali Grigori) 23 May 2020, 22:54

Lam făcut azi și l-am pus la frigider..deci mine vedem ce sa primit

Natali Grigori
Lis [email protected] (Natali Grigori) 24 May 2020, 07:13

Salutare..deci am zis și l-am făcut chiar eri cum l-am văzut.Partea buna este într-adevăr că nu avem de ne jucat cu coptul foilor iar cel mai greu este asamblarea (mi se amesteca crema cu firimiturile 🤭😃)dar în fine m-am descurcat și puțin l-am decorat cu căpșunele din gradina.Este bun dar menționez că la crema am folosit smintina de casa și într-adevăr cum ai menționat Lena e cu gust de brinza și nu mai are gustul ăla de de biscuiți cu vanilie dar în fine e bun.Data viitoare daca mă voi decide sa îl mai fac nu voi folosi smintina de casa dar cumpăra.😉👍Prindeți o felie

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Lilia D
Lilia D 24 May 2020, 12:14

Buna ziua,foarte tentanta reteta,inca nu am incercat-o(astept sa fim mai multi acasa,altfel risc sa compromit regimul ),as avea o sugestie pentru a usura asamblarea,putem pune crema intr-un sac de patiserie sau punga de plastic la care taiem coltul si o depunem deasuptra blatului de faramituri in forma circulara,tin sa precizes ca este o sugestie,nicidecum o indicatie

Urmaresc de ceva timp retetele Lenei,va felicit si va multumesc pentru munca depusa

timotei
timotei 30 May 2020, 05:22

Lena crema la gust este ca budinca de vanilie ? 

lena
Elena (lena) timotei 31 May 2020, 19:05

Da, exact.😉

teodorahermeniuc266
teodora hermeniuc (teodorahermeniuc266) 08 Jan 2022, 17:02

Super reteta! A fost bataie pe tort in randul celor mici😊😊

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: