Prajitura cu cocos, de post Reteta VIDEO

Prajitura cu cocos, de post

Cine a spus ca trebuie sa va chinuiti in post numai cu dulciuri banale si deloc gustoase.......Respectiva reteta este dovada ca se poate, veti fi foarte placut surprinsi de simplitatea prepararii si de rezultatul final.

Mi-a iesit o prajitura foarte moale, pufoasa, aromata, frageda.... si pot continua cu laude pentru ca a fost neasteptat de buna. Si faptul ca este doar o amestecare banala de cateva ingrediente, fara mixer si instructiuni de te doare capul.

V-o recomand cu incredere nu numai in post, puteti s-o faceti si cu lapte simplu, nu de soia.

In Reteta VIDEO am dublat ingredientele si am folosit o tava de cuptor normala, de aragaz. Mai jos am lasat la fel si folositi tava rotunda de 26-28cm in diametru.

Ingrediente

Nuca de cocos
1 pahar
Am masurat totul cu paharul de 250 ml, la restul ingredientelor folositi acelasi pahar.
Zahar
1 pahar
Faina alba calitate superioara
1 pahar
Lapte de soia
1 pahar
sau lapte de orez
Praf de copt
1 buc
1 plic
Cacao pudra
1 lingura
Esenta de vanilie
1 buc

Pasi de urmat

1

Intr-un bol mai mare amestecati ingredientele uscate - faina, nuca de cocos, zaharul si praful de copt.

2

Adaugati la aceasta compozitie laptele de soia si esenta de vanilie, amestecati bine - si gata aluatul!

3

Turnati 2/3 din acest aluat intr-o tava asternuta cu hartie de copt (sau unsa cu ulei si tapetata cu faina) - tava mea a fost de 28 cm diametru.

In restul de aluat adaugati cacao si amesteacti bine sa se uniformizeze.

4

Turnati cimpozitia cu cacao in tava - distribuiti cu o lingura pe toata suprafata apoi cu o scobitoare sau cutit intindeti atent - sa faceti un fel de zebra mai impresionista :)

5

Puneti tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute la 200 de grade. O scoateti cand trece testul scobitorii si este putin rumena - aveti grija cu rumenitul, daca o lasati prea mult va fi mai uscata, deci trebuie sa fie usor rumena.

6

O lasati sa se raceasca complet, apoi o portionati si serviti cu mare placere.... si asta nu-i o forma de a incheia reteta - este chiar o placere - a placut la toti musafirii mei care au gustat-o, mai ales la copii.

Pofta Buna!

7

Si aici o poza bonus :)

Deci vedeti ca se prepara atat de simplu ca si un copil o poate face.

(Este aceeasi prajitura doar ca am facut-o alta data, in alt bol si m-a ajutat Sofia)

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 buc (10-12 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (17 voturi)

Comentarii

TeodoraCandrea
TeodoraCandrea 22 mar 2011, 09:57

Ce pot pune in loc de lapte de soia?Nu ne face bine si nu pot folosi!Poate apa minerala?Merci!

Arata delicios!

lena
Elena (lena) TeodoraCandrea 22 mar 2011, 09:58

Orice alt lapte de post - de orez, de migdale ... sau in cel mai rau caz incearca cu apa minerala.

TeodoraCandrea
TeodoraCandrea 22 mar 2011, 10:04

Merci mult!De cand va urmaresc siteul am facut o multime de dulcegarii minunate si mi-au iesit toate chiar daca sunt novice in bucatarie!

Ma apuc de treaba!

O zi minunata!

Natali
Natali 22 mar 2011, 10:31

A fost intr-adevar delicioasa prajitura, lui Vlad i-a placut extrem de mult. Aseara mai cerea, dar de unde, ca nu mai era. Poate o fac si eu azi, dar cu lapte de vaca. Sper sa iasa bine.

Nota mea pentru reteta:
Lilicica
Lilia (Lilicica) 22 mar 2011, 10:41

Delicioasa! Intr-adevar, merita. Multumim, Lena! Ma bucur ca am fost printre degustatorii bucatelor tale delicioase!!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 22 mar 2011, 10:46

Multumesc fetele! Natalia chiar ma gandeam cand a reusit Vlad sa guste din prajitura, pe urma mi-am amintit ca v-am dat la pachet - acasa a degustat-o mai bine

Lili cu placere si multumesc ca ati luat tentatiile cu voi, acum gata - ma tin de regim

maria2011
maria2011 22 mar 2011, 12:02

arata foarte bn....eu vreau sa te rog sa-mi sp unde pot gasi niste retete de torturi mai simple,maine e ziua unei prietene si i.am promis k ii fac tortul.poate poti sa ma ajuti cu niste bloguri de unde sa iau niste idei.multumesc.astept raspuns

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 22 mar 2011, 12:26

Maria intra pe Blogul meu, acolo se va deschide un BlogRoll cu blogurile pe care le urmaresc - foarte multe retete de tort gasesti la Miha (dulciurifeldefel.blogspot.com) si la LauraS - sunt ambele in listutza mea. Plus ce mai gasesti si aici pe site la Retetele de torturi.

nicoleta-maria
nicoleta nicoleta-maria (nicoleta-maria) 22 mar 2011, 15:05

lena acuma o fac,,,,iar raspunsu til trimit miine,pt ca vad ce zic si ai mei de reteta,dar sunt sigura ca o sa le placa pt ca tu ne dai retete superrrrrrrr buneeeeeeeeeeeeeeeeeee,,,,,ms inca o data pt ideea de azi 

Nota mea pentru reteta:
Natali
Natali 22 mar 2011, 15:12

Am si facut-o si gustat din ea, delicioasa! Chiar se face simplu de tot. Am avut ceva dubii legat de aluat, care mi s-a parut mai lichid decit un aluat obisnuit de chec. Dar am avut incredere in reteta si n-am dat gres: prajitura a iesit pufoasa, exact cum trebuie.

nicoleta-maria
nicoleta nicoleta-maria (nicoleta-maria) 22 mar 2011, 15:15

gata ii deja in cuptor...abia astept deseara la desert

nicoleta-maria
nicoleta nicoleta-maria (nicoleta-maria) 22 mar 2011, 15:18

natali deja ai facuto bravo tie a mea este in cuptor,dar deseara o gust si io(daca mai astept pina deseara,si nu o gust un pic inainte de masa ce zicii???)

TeodoraCandrea
TeodoraCandrea 22 mar 2011, 15:26

A iesit delicioasa si cu apa minerala in loc de lapte de soia!Multumesc pt reteta!Nu ma asteptam sa creasca asa frumos!E grozava pt un desert de post!

Ellena
Elena (Ellena) 22 mar 2011, 15:47

Lena ce bine arata! trebuie sa o incerc si eu!!! chiar e f.simplu de facut! Felicitari!

Nota mea pentru reteta:
nicoleta-maria
nicoleta nicoleta-maria (nicoleta-maria) 22 mar 2011, 15:56

offf,off lena nui buna deloc placinta asta,ba din contra ii superrrrrrrrrrr bunaaaaaaaaaaaaaaaa,acuma am gustato,promit ca o sa o mai fac pt ca ii superba,si sti cind o fac simb,pt ca sunt invitata la masa la niste vecini,si am sa le fac placinta asta,,ei sunt italieni si apreciaza foarte mult bucataria noastra,,duminica iti spun daca le-a placut ok,si mersi mult pt retetele bune pe care ni le daiii ,te pup

lena
Elena (lena) 22 mar 2011, 16:49

Ia ce repede v-ati apucat de treaba :) Ma bucur mult ca va place, chiar este o reteta foarte buna.

Ellena
Elena (Ellena) 22 mar 2011, 23:56

Lena, vreau sa te intreb ce gramaj mai are un praf de copt in Romania? poate difera cantitatea pliculetului de aici! Aici daca imi aduc bine aminte este de 15 g un pliculet.

lena
Elena (lena) Elena (Ellena) 23 mar 2011, 00:00

Aici este 10g Ellena, si parca scrie pe el - 1 plic la aprximativ 500g faina.

emily
emily 23 mar 2011, 09:48

Buna, Lena multumesc mult pentru retete ce le postezi sunt foarte delicioase. Am o intrebare referitoare la aceasta prajitura, in loc de lapte de soia pate fi folosit lapte de vaci?

stiuca
stiuca 23 mar 2011, 09:58

Este potrivita in aceasta perioada .

lena
Elena (lena) 23 mar 2011, 13:33

Emily, cred ca poti pune lapte normal - daca incerci ne spui cum a iesit.

nicoleta-maria
nicoleta nicoleta-maria (nicoleta-maria) 23 mar 2011, 13:37

lena poate pune lapte de vaca ,pt ca io ieri asa am facuto si o iesit super buna,,,in plus fiumiu aseara  pe deasupra sia pus nuttela,,si o spus ca ii super buna

emily
emily 23 mar 2011, 19:20

fetelor, multumesc de sfat, miine incerc si va zic cum a iesit.

ica
burlacu ica (ica) 23 mar 2011, 23:17

muresanim
muresanim 24 mar 2011, 09:41

am facut si eu prajitura manata mai mult de pofta de a manca orice dulce de post...caci sincer cand am vazut ingredientele am zis ca nu poate fi ceva deosebit, dar dupa ce am scos din cuptor prajitura si am gustat .....wawww ffff buna, nu va mint, eram eu si 2 prieteni, si in 5 min prajitura s-a evaporat, inca asa ceva nu mi s-a mai intamplat

azi o mai fac o data, m-am gandit sa pun niste stafide in ea, ce zici Lena merge?

viosom
viosom 24 mar 2011, 10:55

Buna Lena! Am facut prajitura,e delicioasa,sotului i-a placut f.mult si e usor de facut si rapid.Mersi pt.reteta de post,sa ne mai dai si altele tot de post.

lena
Elena (lena) 24 mar 2011, 11:33

Muresanim, ma bucur ca v-a placut - aceeasi reactie am avut si eu cand am facut-o pt prima data - chiar deosebit de delicioasa pentru ingredientele care le are. De stafide - daca va plac sigur ca poti sa pui, eu de obicei sunt cu dulciurile simple, fara prea multe arome combinate - aici aroma de cocos este cam suficienta, dar daca va plac stafidele sigur nu strica.

Karen
Karen 26 mar 2011, 08:17

Atata pofta mi-ati facut ca am  dublat cantitatile,a iesit super,super buna!!!Am pus lapte de soia cu venilie :) Ne place tare mult cocosul dar  am avut deplina incredere si  in Lena ca e o prajitura buna...

Nota mea pentru reteta:
dianaluiza
dianaluiza 21 apr 2011, 20:11

super si aceasta prajitura.azi am pregatit-o...:X:X...si am facut-o cu apa minerala in lipsa de lapte de soia...urmeaza sa facem cozonacul cu nuca..si sunt sigura ca o sa iasa super..ca si celelelalte retete de pe site..

Karen
Karen 28 apr 2011, 14:56

Nu am mai apucat sa scriu mesaj,acum uitandu-ma la ce dulciuri sa gatesc am putin timp...Sa nu iti spun de cate ori am gatit-o in post si ce incantate erau doamnele la care am dat reteta!!! eu sunt topita dupa cocos si fac prajitura asta si cand nu e post, la fel tortul acela fara ou cu banane si budica.cand am de facut un tort mare,ii fac blatul fara oua(ca sa nu mai mixez la albuse,nu ca ar fi scumpe ouale :))  si in plus nu mai stau cu grija la copt

PS. cred ca sunt multe retete la care nu am apucat sa scriu,uneori imi pare rau stiind ca asta e o bucurie pt tine si eu nu imi fac destul timp...dar o sa mai creasca bebele meu si sper sa fiu mai activa si la comentarii....

Laura Teodora
Laura Teodora 04 mai 2011, 21:00

AS DORI SA INLOCUIESC LAPTELE DE SOIA CU CEL DE VACA! CREZI CA MI-AR MAI IESI PRAJITURA?? ASTEPT RASPUNS! LENA ITI MULTUMESC PENTRU TOATE RETETELE PE CARE LE POSTEZI! 

lena
Elena (lena) Laura Teodora 06 mai 2011, 07:54

Laura se poate si cu lapte simplu - daca observi in comentariile de mai sus a mentionat cineva ca a facut si este la fel de bine.

Pau Buli
Paula Buliga (Pau Buli) 30 aug 2011, 23:20

Am facut-o asta vara pt prietenul meu si i-a placut foartee mult. Imediat a sunat-o pe mama lui sa ma laude ;;). Am pus lapte de vaca si a iesit parca asa.. caramelizata. Iam iam :X

Nota mea pentru reteta:
Gabitza
Gabitza 29 dec 2011, 16:45

Felicitari!Arata minunat...as vrea sa incerc sa o fac si eu insa cu ce se poate inlocui praful de copt?si as vrea sa intreb daca faina de orez daca e potrivita in locul fainii albe..multumesc, sarbatori fericite, un an nou ku retete si mai multe si la fel de delicioase..

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Gabitza 29 dec 2011, 17:13

Praful de copt se poate inlocui cu bicarbonat de sodiu, stins cu putina zeama de lamaie sau otet. De faina nu stiu sa-ti spun, nu am incercat.

Multumesc mult de urari si sa aveti un an nou fericit si plin de bucurii

Gabitza
Gabitza 29 dec 2011, 20:32

Waaou..cata promptitudine..multumesc pt raspuns, ma risc sa  incerc  cu faina de orez si va anunt rezultatul...

crismi
crismi 17 feb 2012, 14:51

Am facut-o si mi-a placut, drept ca am pus lapte de vaca, nefiind post. Am insa o intrebare, trebuie sa creasca sau nu prea,  prajitura mea nu a crescut aproape de loc. 

Am copt-o in tava de chec, am taiat-o in jumatate pe lungime, iar apoi am umplut-o cu crema de ciocolata, iar deasupra i-am pus glazura.

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 17 feb 2012, 14:57

Creste dar nu f.mult. Daca are textura buna atunci ti-a iesit.

Simona-Margarita
Simona-Margarita 07 mar 2012, 22:34

Salut Lena. Am facut si eu acest tort. Nu am putut ca sa nu-ti scriu. E delicios.Am facut cu apa minerala.

Nota mea pentru reteta:
gabriela29sv
gabriela29sv 21 mar 2012, 10:55

Minunata prajitura...eu am facut-o deja de mai multe ori si cu lapte de soia, lapte de orez, apa minerala...iese delicioasa cu toate.multumesc mult Lena.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Dara
Dara 27 mar 2012, 20:56

Numa' buna de pus pe masa, am facuto de 4 ori si totdeauna am primit laude.Merci pentru munca pe care o depui ca sa ne oferi noua atata inspiratie.

andreeaiasi
andreeaiasi 06 oct 2012, 21:21

Am facut si eu prajitura asta o singura data doar ca mi-as iesit cam moale, dar ma gandesc ca asa trebuie sa iasa ea..oricum e f buna

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 04 dec 2012, 12:44

Este o prajiturica ft gustoasa, am facut-o de dimineatsa azi, nici micul dejun inca nu-l luasem, am facut-o intr-un moment si am pus-o la cuptor. Este super simpla de facut si un gust deosebit, mai ales pentru iubitorii de cocos ( ca si mine) 

Poza mea pentru reteta:
sanda-anka
sanda (sanda-anka) 21 mar 2014, 15:05

Chiar nu credeam ca o prajitura de post sa fi asa buna.am facut-o asearra si deja e gata jumatate.

gabipop
gabipop 23 nov 2014, 17:13

si eu am facut o cu lapte de cocos si faina de orez..incredibile aromele..faina de orez are un gust aparte si lejer..multumim de reteta!

muresanim
muresanim 03 dec 2014, 08:27

Buna Lena,

 am mare nevoie de ajutor.!!!!...am facut prajitura ac cu mult timp in urma, a iesit fff buna si toti prietenii mei au servit-o cu drag, acum mi-am adus aminte de ac reteta si m-am gandit sa o fac din nou......doar ca nu-mi mai amintesc cum era exact consistenta aluatului (compozitiei), al meu e asemanator compuzitiei pt salam de biscuiti....si din poze reiese ca ar fi ceva mai lichida.....DECI NU E PREA PUTIN LAPTE????, ce sa fac?

lena
Elena (lena) muresanim 03 dec 2014, 08:31

Poti sa mai adaugi inca f.putin, aluatul este lichid dar mai gros.

Ekaterinka
Ekaterinka 23 mar 2015, 19:44

am ametit pana am gasit lapte de soia,nici nu stiu daca am luat pana la urma ce trebuia (scria bautura din lapte de soia),era bio,macar atat.dar  rezultatul final a iesit neasteptat de bun

roxanabotangenes
roxanabotangenes 19 iun 2015, 18:21

 minunata reteta deja am facut-o de trei ori in nici o saptamana va recomand sa ii puneti si crema de ciocolata de post deasupra si pulverizati cu cocos   .Saru manuta D-na Lena 

Nota mea pentru reteta:
olicica bombonica
olicica bombonica 21 mar 2016, 22:05

Bună Lena sa stii ca cred ca cu această prăjitură poti cuceri pe oricine,complimente si mersi de recete delicioase să ai mereu baftă bravo,bravo,bravo

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
victoria1981
victoria1981 03 apr 2016, 14:17

Bună ziuaElena.am pus exact cantitățile scrise în rețetă pentru tava de28cm dar mi-a ieșit un aluat foarte gros ca si consistenta.sa-l doa cu lingura,sigur nu sa sturat o greșeală în rețetă scrisă?mulțumesc dinainte!

lena
Elena (lena) victoria1981 03 apr 2016, 15:57

Salut Victoria, eu am facut reteta Video si de asta am cantarit totul sa nu mai fie nici o greseala. Dar daca aveti pahar de 250ml n-ar trebui, eu cu ala am masurat acum si am cantarit. Eventual mai adaugati putin lapte ca sa diluati compozitia.

Eugenia D.
Eugenia D. 06 apr 2016, 14:23

Buna! Eram si eu curioasa sa vad ce iese din aceasta reteta, azi am si facut-o, a iesit foarte bine. Eu am folosit lapte obisnuit.

Nota mea pentru reteta:
CatalinaChiribasa
CatalinaChiribasa 20 apr 2016, 15:13

Buna! Doar ce am scos prajitura din cuptor. A iesit super! Ca sa nu mai zic de gust fiindca nu am rezistat sa nu o gust inainte sa se raceasca

CatalinaChiribasa
CatalinaChiribasa 20 apr 2016, 15:14

Foto

Poza mea pentru reteta:
Dorina.I
Dorina.I 10 aug 2016, 14:22

Foarte gustos.Eu am 14 ani si mi sa primiti de minune sa pregatesc aceasta prajitura.Familia mea a fost incintata cind a gustat.Multumesc pentru receta

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Dorina.I 12 aug 2016, 09:08

Bravo Dorina, tot asa s-o tii! :)

Jana
Jana 18 feb 2017, 10:51

Multumesc pentru reteta foarte simpla si gustoasa. Am facut cu lapte simplu, cantitate dubla.

Am si 2 intrebari si ti-as fi recunoscatoare daca mi-ai raspunde:

1.de ce folosim 2 plicuri praf de copt, daca un singur plic e suficient pt 500gr.faina (iar in reteta dubla sunt doar 250 gr.de faina)

2.am respectat intocmai cantitatea de ingrediente, inclusiv zahar - 400gr. Desi a crescut frumos, este si foarte lipicioasa. In plus este si foarte dulce. De aici si intrebarea - cant.de zahar indicata este corecta?

Multumesc inca o data.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Jana 18 feb 2017, 14:31

Eu am preluat si am prezentat reteta exact cum am vazut-o. Observatiile dvs au sens dar nu am testat exact sa vad cum iese cu mai putin praf de copt si zahar. Incercati, nu cred ca se strica :)

eduardu
Eduardu (eduardu) 16 mar 2018, 13:44

Chiar ca a iesit neasteptat de pufoasa pentru ingredientele folosite! Am pus un pahar de apa in loc de lapte de orice fel! Buna buna!

Poza mea pentru reteta:
Uca86
Uca86 12 feb 2019, 12:15

Salut!

Foarte buna si rapida! Si pufoasa. Si usor umeda. Un pic cam dulce pentru gustul meu. Data viitoare voi pune mai putin zahar. A iesit putin lipicioasa. Poate de la laptele de orez (nu am voie soia si l-am inlocuit) ? Ca de copt, s-a copt bine! Zi faina!

MadalinaAda597
Madalina Ada (MadalinaAda597) 21 dec 2019, 12:19

o prajitura delicioasa si rapid de preparat! mie personal imi place mai mult rece, dupa ce am lasat-o cateva ore la frigider.

Nota mea pentru reteta: