Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Cacao
30 g
și încă 1 lingură în plus pentru ornat, opțional
●
Ciocolată neagră/amăruie
100 g
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-o cratiță mică puneți gelatina, adăugați peste ea 100ml de apă, amestecați bine și lăsați să se înmoaie aproximativ 30 de minute.
Pas 2
Într-o altă cratiță mai mare puneți zahărul brun și pudra de cacao.
Pas 3
Turnați și laptele, amestecați bine cu un tel toată compoziția până dispar cocoloașele.
Pas 4
Puneți oala pe plită și lăsați până începe să fiarbă, nu uitați să mai amestecați în ea periodic - să se dizolve zahărul complet.
Pas 5
Apoi, când începe să fiarbă intens, adăugați ciocolata ruptă bucăţele.
Amestecați până aceasta se topește complet și luați de pe foc.
Pas 6
Puneți pe plită și oala mică cu gelatina înmuiată.
Încălziți bine compoziția și amestecați până se topesc fulgii de gelatină. Aveți grijă să nu o lăsați să fiarbă, altfel aceasta își pierde din calitățile de gelifiere.
Pas 7
Turnați gelatina dizolvată în oala cu lapte și ciocolată, amestecați.
Pas 8
Eu am ales să formez budinca într-o formă mare și apoi s-o tai. Pentru aceasta am așternut o formă de chec de 24 x 10cm cu folie de plastic alimentară.
Mai simplu ar fi să omiteți acești pași și să turnați budinca în pahare/boluri mici de servire.
Pas 9
Apoi turnați compoziția de budincă în formă.
Pas 10
Puneți budinca la frigider pentru minim 4-5 ore să se prindă bine gelatina.
Pas 11
După acest timp o răsturnați atent pe un platou, sau o farfurie mare.
Pas 12
Scoateți cu grijă tava și folia de plastic.
Pas 13
Opțional o puteți orna cu cacao pudră deasupra.
Pas 14
Porționați cu un cuțit.
Dacă folosiți forme mici individuale, nu este cazul.
Pas 15
Și serviți cu plăcere, budinca este fină, gustoasă, cu gust intens de ciocolată.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(6-8 porții)
Timp de preparare:
300 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)