Budincă de Ciocolată Rețetă VIDEO

Budincă de Ciocolată

Mare bucurie le-am făcut copiilor mei cu această budincă de ciocolată, nici pentru mine nu a fost un efort extraordinar, deci toată lumea a rămas împăcată. Eu am ales s-o fac în formă mai mare și s-o porționez cu un cuțit, dar merge la fel de bine turnată în pahare sau forme mici individuale. Oricum vă iese o budincă de ciocolată fină, gustoasă și bineînțeles cu aromă intensă de ciocolată.

Zahărul brun din rețetă va da un gust ușor de caramel, mai interesant, deci nu ezitați să-l folosiți. Inspirați de destinațiile de vacanță și cele mai frumoase locuri de pe pământ, cei de la Mărgăritar au dezvoltat gama Sugars of the World - Zahăr brun din trestie de zahăr din țări exotice. Aceasta conține produse exclusive din zahăr brun. El este un produs potrivit atât pentru coacere, precum și pentru îndulcirea băuturilor datorită gustului său asemănător caramelului. Puteți afla și voi mai multe despre produsele noi, accesând pagina lor.

Ingrediente

Gelatină
20 g
   
Apă
100 ml
   
Cacao
30 g
și încă 1 lingură în plus pentru ornat, opțional
Zahăr brut
100 g
   
Lapte
600 ml
   
Ciocolată neagră/amăruie
100 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-o cratiță mică puneți gelatina, adăugați peste ea 100ml de apă, amestecați bine și lăsați să se înmoaie aproximativ 30 de minute.

Budincă de Ciocolată - Pas 1
Pas 2

Într-o altă cratiță mai mare puneți zahărul brun și pudra de cacao.

Budincă de Ciocolată - Pas 2
Pas 3

Turnați și laptele, amestecați bine cu un tel toată compoziția până dispar cocoloașele.

Budincă de Ciocolată - Pas 3
Pas 4

Puneți oala pe plită și lăsați până începe să fiarbă, nu uitați să mai amestecați în ea periodic - să se dizolve zahărul complet.

Budincă de Ciocolată - Pas 4
Pas 5

Apoi, când începe să fiarbă intens, adăugați ciocolata ruptă bucăţele.

Amestecați până aceasta se topește complet și luați de pe foc.

Budincă de Ciocolată - Pas 5
Pas 6

Puneți pe plită și oala mică cu gelatina înmuiată.

Încălziți bine compoziția și amestecați până se topesc fulgii de gelatină. Aveți grijă să nu o lăsați să fiarbă, altfel aceasta își pierde din calitățile de gelifiere.

Budincă de Ciocolată - Pas 6
Pas 7

Turnați gelatina dizolvată în oala cu lapte și ciocolată, amestecați.

Budincă de Ciocolată - Pas 7
Pas 8

Eu am ales să formez budinca într-o formă mare și apoi s-o tai. Pentru aceasta am așternut o formă de chec de 24 x 10cm cu folie de plastic alimentară.

Mai simplu ar fi să omiteți acești pași și să turnați budinca în pahare/boluri mici de servire.

Budincă de Ciocolată - Pas 8
Pas 9

Apoi turnați compoziția de budincă în formă.

Budincă de Ciocolată - Pas 9
Pas 10

Puneți budinca la frigider pentru minim 4-5 ore să se prindă bine gelatina.

Budincă de Ciocolată - Pas 10
Pas 11

După acest timp o răsturnați atent pe un platou, sau o farfurie mare.

Budincă de Ciocolată - Pas 11
Pas 12

Scoateți cu grijă tava și folia de plastic.

Budincă de Ciocolată - Pas 12
Pas 13

Opțional o puteți orna cu cacao pudră deasupra.

Budincă de Ciocolată - Pas 13
Pas 14

Porționați cu un cuțit.

Dacă folosiți forme mici individuale, nu este cazul.

Budincă de Ciocolată - Pas 14
Pas 15

Și serviți cu plăcere, budinca este fină, gustoasă, cu gust intens de ciocolată.

Poftă Bună!

Budincă de Ciocolată - Pas 15

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6-8 porții)
Timp de preparare: 300 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

adriana st
Stroe Adriana (adriana st) 27 Apr 2021, 00:01

Minunată rețetă! Ușoară și se poate varia. E o bună idee de Paști, lângă Pască și o pătrățică cu gust intens de ciocolată. Mă întreb cu ce să o pudrez ca să sugereze primăvara.   

Dia.Si.
Dia.Si. 02 May 2021, 07:32

Un succes total la copii! Multumesc!

Nota mea pentru rețetă: