Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Cacao
30 g
si inca 1 lingura in plus pentru ornat, optional
●
Ciocolata neagra/amaruie
100 g
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-o cratita mica puneti gelatina, adaugati peste ea 100ml de apa, amestecati bine si lasati sa se inmoaie aproximativ 30 de minute.
Pas 2
Intr-o alta cratita mai mare puneti zaharul brun si pudra de cacao.
Pas 3
Turnati si laptele, amestecati bine cu un tel toata compozitia pana dispar cocoloasele.
Pas 4
Puneti oala pe plita si lasati pana incepe sa fiarba, nu uitati sa mai amestecati in ea periodic - sa se dizolve zaharul complet.
Pas 5
Apoi, cand incepe sa fiarba intens, adaugati ciocolata rupta bucatele.
Amestecati pana aceasta se topeste complet si luati de pe foc.
Pas 6
Puneti pe plita si oala mica cu gelatina inmuiata.
Incalziti bine compozitia si amestecati pana se topesc fulgii de gelatina. Aveti grija sa nu o lasati sa fiarba, altfel aceasta isi pierde din calitatile de gelifiere.
Pas 7
Turnati gelatina dizolvata in oala cu lapte si ciocolata, amestecati.
Pas 8
Eu am ales sa formez budinca intr-o forma mare si apoi s-o tai. Pentru aceasta am asternut o forma de chec de 24 x 10cm cu folie de plastic alimentara.
Mai simplu ar fi sa omiteti acesti pasi si sa turnati budinca in pahare/boluri mici de servire.
Pas 9
Apoi turnati compozitia de budinca in forma.
Pas 10
Puneti budinca la frigider pentru minim 4-5 ore sa se prinda bine gelatina.
Pas 11
Dupa acest timp o rasturnati atent pe un platou, sau o farfurie mare.
Pas 12
Scoateti cu grija tava si folia de plastic.
Pas 13
Optional o puteti orna cu cacao pudra deasupra.
Pas 14
Portionati cu un cutit.
Daca folositi forme mici individuale, nu este cazul.
Pas 15
Si serviti cu placere, budinca este fina, gustoasa, cu gust intens de ciocolata.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(6-8 portii)
Timp de preparare:
300 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)