Ingrediente
●
Dovlecei
200 g
deja dati prin razatoare si scursi bine de zeama
●
Unt
50 g
sa fie moale, la temperatura camerei
●
Faina
150 g
+ inca 1 lingura pentru compozitia de branza
●
Smantana
50 g
simpla fermentata
●
Vanilie
2 buc
adica 2 fiole de esenta
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
In primul rand asterneti cu hartie de copt o tava rotunda de cuptor cu diametrul 26-28cm.
Pas 2
Intr-un bol mic puneti branza de vaci, 1 ou, 50g de zahar, 1 lingura de faina si vanilia. Amestecati totul bine cu o lingura sau mixerul.
Pas 3
Mutati aceasta compozitie in tava de cuptor si o distribuiti intr-un strat uniform la baza formei.
Pas 4
Acum amestecati 150g de faina cu 3 linguri de cacao si 1 lingura praf de copt.
Pas 5
Intr-un bol mai mare puneti - 1 ou, 100g de zahar, 50g unt moale, 50ml ulei, 50g de smantana, vanilia - amestecati bine cu un mixer.
Pas 6
Adaugati faina cu praf de copt si cacao, mixati putin.
Pas 7
Acum puneti dovleceii dati prin razatoare si scursi bine de zeama.
Pas 8
Mixati bine si trebuie sa obtineti un aluat mai dens dar lichid, ca cel de chec.
Pas 9
Puneti acest aluat peste compozitia din tava si distribuiti uniform cu o lingura.
Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute.
Pas 10
Neaparat o testati cu scobitoarea inainte s-o scoateti din cuptor.
Lasati sa se racoreasca bine in tava, macar 1 ora inainte de servire.
Pas 11
Apoi eu am scos bordurile detasabile de la forma.
Pas 12
Am intors cu susul in jos prajitura pe un platou/farfurie mare.
Pas 13
Am dat la o partea baza tavii si hartia de copt.
Cam asta a fost, acum o puteti orna dupa preferinte cu niste glazura de ciocolata sau fructele preferate.
Pas 14
Eu nu am avut timp de glazura, am pus doar zmeura congelata dupa metoda de aici.
Pandispanul de ciocolata iese foarte fraged si putin umed datorita dovleceilor, iar stratul de budinca cu branza se potriveste minunat cu el.
Pofta Buna!
Cantitate:
1500 g
(10-12 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)