Prajitura cu branza, ciocolata si dovlecei

Prajitura cu branza, ciocolata si dovlecei

Combinatia de branza si aluat pufos cu ciocolata este clasica si intotdeauna o reusita sigura la orice desert. Dar daca in blatul cu ciocolata ascundeti si niste dovlecei va asigur ca nimeni nu observa, ba chiar se mira de ce este asa de fraged si bun. L-am testat pe copii si musafiri adulti, a placut la toata lumea, deci nu ezitati sa incercati si voi, este foarte simplu si rapid cu ingrediente la indemana.

De fapt in aceasta reteta combinati o budinca de branza simpla cu un chec delicios de ciocolata, si bineinteles surpriza ascunsa - dovleceii. A mancat cu pofta chiar si cineva care nu suporta dovleceii sub nici o forma, pur si simplu nu i-a vazut :)

Ingrediente

Branza de vaci
250 g
Oua
2 buc
Dovlecei
200 g
deja dati prin razatoare si scursi bine de zeama
Zahar
150 g
Unt
50 g
sa fie moale, la temperatura camerei
Faina
150 g
+ inca 1 lingura pentru compozitia de branza
Ulei
50 ml
Smantana
50 g
simpla fermentata
Cacao
3 linguri
Praf de copt
1 lingura
Vanilie
2 buc
adica 2 fiole de esenta

Pasi de urmat

1

In primul rand asterneti cu hartie de copt o tava rotunda de cuptor cu diametrul 26-28cm.

2

Intr-un bol mic puneti branza de vaci, 1 ou, 50g de zahar, 1 lingura de faina si vanilia. Amestecati totul bine cu o lingura sau mixerul.

3

Mutati aceasta compozitie in tava de cuptor si o distribuiti intr-un strat uniform la baza formei.

4

Acum amestecati 150g de faina cu 3 linguri de cacao si 1 lingura praf de copt.

5

Intr-un bol mai mare puneti - 1 ou, 100g de zahar, 50g unt moale, 50ml ulei, 50g de smantana, vanilia - amestecati bine cu un mixer.

6

Adaugati faina cu praf de copt si cacao, mixati putin.

7

Acum puneti dovleceii dati prin razatoare si scursi bine de zeama.

8

Mixati bine si trebuie sa obtineti un aluat mai dens dar lichid, ca cel de chec.

9

Puneti acest aluat peste compozitia din tava si distribuiti uniform cu o lingura.

Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute.

10

Neaparat o testati cu scobitoarea inainte s-o scoateti din cuptor.

Lasati sa se racoreasca bine in tava, macar 1 ora inainte de servire.

11

Apoi eu am scos bordurile detasabile de la forma.

12

Am intors cu susul in jos prajitura pe un platou/farfurie mare.

13

Am dat la o partea baza tavii si hartia de copt.

Cam asta a fost, acum o puteti orna dupa preferinte cu niste glazura de ciocolata sau fructele preferate.

14

Eu nu am avut timp de glazura, am pus doar zmeura congelata dupa metoda de aici.

Pandispanul de ciocolata iese foarte fraged si putin umed datorita dovleceilor, iar stratul de budinca cu branza se potriveste minunat cu el.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (10-12 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

AnastasiaAmarii925
Anastasia (AnastasiaAmarii925) 25 Sep 2018, 12:46

Pur și simplu demențială prăjitura. Am facut-o aseara și, desi nu am avut invitați, m-am pomenit cu doar un sfert din ea de dimineață. Mersi pentru inspirație

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Anastasia (AnastasiaAmarii925) 25 Sep 2018, 12:53

Cu drag! 😘

raluca57
raluca57 03 Nov 2018, 15:28

Excelenta prăjitură. Blatul cu dovlecel are o textura minunata, de gust nu mai vorbesc. 

Nota mea pentru reteta: