Crumble cu cirese sau visine

Crumble cu cirese sau visine

Imi plac mult placintele cu fructe, dar de cele mai multe ori nu am timp sa lucrez aluatul pentru ele, sa montez, formez, aranjez etc. In acest caz ma salveaza reteta de crumble, un fel de prajitura rapida cu aluat sfaramicios si fulgi de ovaz(un mare plus pentru noi), se mananca cu lingura si este buna, buna. Mi-a placut enorm combinatia de crumble cu cirese, la fel o puteti combina cu visine, dar mare grija ca visinele sunt mai acre si trebuie mai mult zahar in fructe.

Noi am servit acest crumble cu cirese pe langa niste iaurt grecesc, se poate si cu inghetata de vanilie, dar copiii au ales s-o savureze chiar fara nimic. Mi-a placut cel mai mult cand a fost cald, aproximativ o ora dupa ce a fost scos din cuptor. Dar bineinteles, nu e rau deloc si rece de la frigider, a 2-a zi.

Ingrediente

Cirese fara samburi
800 g
rezultat din aproximativ 1kg de cirese cu samburi
Zahar
100 g
Lamaie
1 buc
Faina alba
70 g
Fulgi de ovaz fini
70 g
Unt
80 g
sa fie rece, de la frigider
Esenta de vanilie
1 lingurite
Amidon
1 linguri
optional
Sare
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Mai intai de toate scoateti samburii din cirese si lasati-i intr-un bol mare.

2

Adaugati aici 30g zahar(aproximativ 2-3 linguri), esenta de vanilie si zeama de la o lamaie. Recomand sa puneti si o lingura de amidon in fructe, acesta va gelifia putin zeama din cirese si crumble-ul va avea o consistenta foarte buna.

Amestecati bine totul cu o lingura.

3

Ungeti cu putin unt o tava de cuptor mai adanca, mutati compozitia de cirese acolo si distribuiti uniform.

Tava mea este de 20x30cm.

4

Apoi scoateti 70g unt rece de la frigider si il treceti repede prin razatoarea cu gauri mari rotunde.

5

Adaugati aici 70g de zahar, 70g faina si 70g fulgi de ovaz(mari sau fini) si un varf de lingurita de sare.

6

Amestecati repede aceasta compozitie cu degetele, pana are consistenta de firimituri si untul este absorbit de faina.

7

Presarati uniform acest aluatul sfaramicios peste ciresele din tava.

Puneti in cuptor pentru 40-45 de minute la 200 de grade.

8

Dupa cuptor lasati tava sa se raceasca aproximativ 1 ora, apoi serviti cu iaurt grecesc sau inghetata.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (8-10 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !