Ingrediente
●
Zahar
250 g
Il reglati dupa preferinte, se poate face oricat de dulce doriti.
●
Unt
200 g
sau ulei daca faceti de post
●
Orez prefiert - bob lung
200 g
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Se taie dovleacul si merele cubulete. Stafidele se spala bine cu apa fierbinte.
Pas 2
Ungeti o un vas de sticla termorezistenta cu unt si puneti primul strat de dovleac.
Pas 3
Peste dovleac presarati zahar si putin orez.
Pas 4
Peste dovleac puneti un strat de mere cu stafide.
Pas 5
Iarasi presarati zahar si orez.
Pas 6
Acoperiti cu un strat de dovleac.
Pas 7
Peste dovleac presarati orez si zahar.
Pas 8
Apoi un strat de mere cu stafide, iarasi presarate cu mere si zahar. Acesta va fi ultimul strat.
Pas 9
Intr-o cratit mica topiti untul. Daca vreti sa faceti pilaful de post folositi ulei.
Pas 10
Turnati untul/uleiul peste straturile de pilaf, ca sa acoperiti complet toata compozitia adaugati apa atat ca sa acopere ultimul strat. Atentie! Aveti grija sa mai fie loc de fiert in tava de sticla, altfel veti umple casa de fum(asa am patit eu:).
Pas 11
Acoperiti cu capac oala de sticla si puneti la cuptor, pana se fierbe orezul, si se mai coace pilaful, aproximativ 1 ora si 30 de min.
Pas 12
Este foarte bun si cald si rece, un desert si pentru cei care tin post si pentru copii.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(5-6 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)