Aceasta reteta de terci are multe alte denumiri - eu de acasa o stiu toata viata cu numele de "Kasha", englezii ii spun "porridge", etc. Dar ce este important de stiut, ca e foarte sanatoasa si adaptabila la toate poftele si gusturile. Mama acasa o facea repede cu lapte proaspat de vaca si noi o indulceam cu ce aveam la indemana, plus unt bineinteles. Era cel mai rapid si bun mic dejun pentru o familie mare.
Acum ne-am invatat s-o mai adaptam - vegetarienii o pot face cu lapte vegan, cei care tin regim omit untul si au grija cu cantitatea de zahar(eu inlocuiesc cu xylitol), persoanele care au probleme cu stomacul pot sa-l faca doar cu apa, fara lapte(asa il faceam in primele 2 luni de alaptare a Mariei, din cauza colicilor). Si bineinteles varianta de alintare - se poate combina cu diverse arome, fructe, cacao, stafide, dupa pofte si preferinte - merge si rece si cald.
Aici mai jos va voi prezenta 2 variante de gatit - una clasica la cratita cu fund gros sau tuci, si alta la multicooker. Sunt periodic intrebata de mamici ce mananca Maria dupa ce am terminat cu alaptarea - sa stiti ca acest terci este de baza dimineata. Il fac prin rotatie cu diverse cereale integrale - fulgi de ovaz, secara, orz, pasat de porumb, hrisca, etc. Multicooker-ul este foarte bun cu o functie utila - amanarea gatitului - pun seara in el toate ingredientele si dimineata kasha este gata, calda, buna, umflata si perfecta. Recomand treaba asta pentru mamicile grabite si practice, eu doar din aceasta cauza am cumparat Multicooker.
In plus am detaliat 2 metode, veti observa ca se poate gati sa fie mai terci - mai cremos(pentru copii mai ales), sau fulgii sa fie mai separati, nu se maruntesc asa - asta-i varianta pe care o prefer eu cel mai mult.
Cititi atent reteta si sper sa fie utila si interesanta pentru toata lumea. Nu uitati sa cititi si despe beneficiile fulgior de ovaz, gatiti asa un terci macar 1-2 ori pe saptamana si nu veti avea probleme cu digestia mai ales, plus semnificativ de vitamine si nutrienti importanti.