Tort Krem a la Krem

Tort Krem a la Krem

Este o variatie a prajiturii Krem a la Krem, dupa parerea mea destul de reusita. Se prepara repede, usor si are un gust fin si delicios.

Ingrediente

Crema ole de ciocolata(de la dr.oetker)
2 buc
adica 2 plicuri
Creme ole de vanilie
1 buc
Oua
6 buc
Zahar
6 linguri
pentru blat
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
400 ml
Lapte de vaca
440 ml
Apa
4 linguri
Zahar
4 linguri
pentru glazura
Brandy/lichior
4 linguri
Ciocolata
200 g
Unt
200 g

Pasi de urmat

1

Separati albusurile de galbenusuri.

2

Se bat albusurile spuma, cand se maresc in volum de 3 ori si se intaresc, se adauga zaharul cate putin. Se bate totul pana spuma devine groasa si daca intoarceti bolul cu fundul in sus, albusurile nu curg.

3

Apoi se adauga galbenusurile cate unu, dupa fiecare se mixeaza bine compozitia.

4

Puneti un plic de crema Ole de ciocolata  peste compozitia de albusuri, mixati bine.

5

Se tapeteaza o forma pentru tort cu hartie de copt, in care turnati aluatul uniform.

6

Dupa ce s-a copt, 20-30 de min la temp maxima, se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

7

Se prepara crema de vanilie, cu un plic de crema Ole de vanilie+220 ml lapte+200 ml frisca - totul se amesteca bine cu mixerul, pana nu se ingroasa bine crema.

8

Peste blatul de ciocolata se intinde uniform crema de vanilie, apoi se prepara la fel crema de ciocolata.

Aceasta se intinde peste primul strat de crema.

9

Cu un cutit, dati forma rotunda si dreapta la crema de ciocolata. Puteti sa-l lasati la rece inainte sa-l glazurati, dar crema nu se intareste prea mult. Asa ca vom continua si fara sa-l punem la rece.

10

Recomand sa puneti blatul inainte sa-l ungeti cu crema pe un gratar(eu l-am folosit pe cel de la microunde).

Sub gratar am asternut niste hartie de copt, ca sa pot usor turna glazura, pe care o puteti recicla dupa.

Pregatiti astfel glazura: Puneti intr-o cratita mica 2 linguri de apa, cand incepe sa fiarba, adaugati zaharul si amestecati cu lingura pana se topeste. Apoi turnati 2 linguri de lichior sau brandy si ciocolat rupta bucatele - amestecati pana se topeste ciocolata. Adaugati untul, lasati sa se topeasca - amestecati bine sa se omogenizeze compozitia si luati de pe foc. Lasati sa se raceasca pana la temeperatura camerei.

Preparam cantitatea dubla de glazura, ca sa o intindem usor peste suprafata tortului, fara sa ramana semne urate pe tort. Turnam glazura si atent o intindem cu un cutit.

11

Puneti gratarul cu tort  pe un platou si il lasati la rece 2-3 ore sa se intareasca glazura

12

Dupa ce s-a racit tortul, il puneti atent de pe gratar pe un platou. Il ornati cum va place, eu am folosit bucatele de ciocolata.

13

Aici tortul in sectiune, sper ca v-am facut pofta :)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10 portii)
Timp de preparare: 360 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (11 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 61

LoredanaConstantinescu997
Loredana Constantinescu (LoredanaConstantinescu997) 10 Jul 2019, 13:19

Buna, smantana dulce inseamna smantana pt frisca, sau smantana clasica?

Multumesc!

lena
Elena (lena) Loredana Constantinescu (LoredanaConstantinescu997) 14 Jul 2019, 19:47

Este smantana pentru frisca.

Daniela B.
Daniela B. 04 Apr 2018, 18:09

Am vrut sa intreb smintina dulce e "slivki" cum se zice la noi in Moldova? Multumesc mult!

lena
Elena (lena) Daniela B. 04 Apr 2018, 18:10

Dap, sunt slivki.

FloryEftimie308
Flory Eftimie (FloryEftimie308) 08 Aug 2016, 08:50

Buna,

am facut tortul acesta de 2 ori, o data pe 1 august pentru ziua fratelui meu si o data ieri, in cantitate dubla pentru acasa. Este extraordinar de bun, foarte cremos, super combinatie, usor de facut. Am avut ceva probleme cu glazura pt ca n-a ramas de la inceput pe tort (comparativ cu torturile unde ultimul strat este blat) dar dupa ce s-a racit in tava, am putut sa o intind fara probleme.

Multumesc pentru reteta, f usor de realizat ;). Este a doua reteta pe care o incerc dupa indicatiile tale si au iesit de fiecare data. Mai caut sa vedem ce mai incerc :D

lena
Elena (lena) Flory Eftimie (FloryEftimie308) 08 Aug 2016, 14:29

Ma bucur mult Flory, si multumesc de comentariu!

Melanie
Melanie 14 Oct 2015, 11:25

Tortul acesta e varianta de rezerva atunci când nu ai timp pentru unul mai sofisticat! F bun, cremos!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
catalina TL
catalina TL 27 Apr 2015, 22:17

iata si sectiune.

Poza mea pentru reteta:
catalina TL
catalina TL 27 Apr 2015, 22:16

super tort. merita incercat. se face extrem de repede si este delicios!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
simona.blondy
simona.blondy 29 Nov 2012, 12:50

buna lena,am cateva intrebari la aceasta reteta( vreau s o fac azi pt maine k e sf andrei si e ziua mea ,dar si a cumatei mele) ,doar k nu inteleg cate cv :
 1. smantana dulce unde se pune ?la ingrediente e ,in pasi nu e

 2.lichior la ingrediente scrie 4 linguri,in pasi scrie 2 linguri .

 3. zahar 6  linguri sunt pt blat ? iar zahar 4 linguri sunt pt glazura?

 4. la ingrediente scrie smantana dulce,iar in pasi gasesc frisca,eu stiu k nu e acelasi lucru  . :(

ast raspuns,ms mult pt reteta abia astept s o fac !

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) simona.blondy 29 Nov 2012, 13:01

1. - Pasul 7 "Se prepara crema de vanilie, cu un plic de crema Ole de vanilie 220 ml lapte 200 ml frisca" - frisca=smantana dulce lichida

2. - Pasul 10 "Preparam cantitatea dubla de glazura, ca sa o intindem usor peste suprafata tortului, fara sa ramana semne urate pe tort."

3. Da

4. De fapt este acelasi lucru - numele complet este "smantana dulce pentru frisca" - se bate si iti iese "Frisca", cea de ornat si de pus in creme - Cea care ii spune in comert "frisca", este un fel margarina/spray si se foloseste mai mult la ornat si daca nu ai probleme cu alimentati nesanatoasa.

Deci, La multi Ani pt maine si mai atent la pasii retetei

Corina79
Corina79 28 Nov 2012, 15:50

Am facut si varianta prajitura si varianta tort. Prefer varianta prajitura - mi s-a parut prea multa crema la varianta tort. Oricum ft bun.

Iar in loc de lichior eu am pus visinata :) A mers :)

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 09 Mar 2012, 22:24

Un cadou de 8 martie - pentru mine :) (am inversat din greseala straturile de crema, oricum, absolut delicios!)

Poza mea pentru reteta:
camelia dobre
camelia dobre 02 Mar 2012, 21:52

superrrrrrrrr

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile