Ingrediente
●
Crema ole de ciocolata(de la dr.oetker)
2 buc
adica 2 plicuri
●
Creme ole de vanilie
1 buc
●
Zahar
6 linguri
pentru blat
●
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
400 ml
●
Zahar
4 linguri
pentru glazura
●
Brandy/lichior
4 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Separati albusurile de galbenusuri.
Pas 2
Se bat albusurile spuma, cand se maresc in volum de 3 ori si se intaresc, se adauga zaharul cate putin. Se bate totul pana spuma devine groasa si daca intoarceti bolul cu fundul in sus, albusurile nu curg.
Pas 3
Apoi se adauga galbenusurile cate unu, dupa fiecare se mixeaza bine compozitia.
Pas 4
Puneti un plic de crema Ole de ciocolata peste compozitia de albusuri, mixati bine.
Pas 5
Se tapeteaza o forma pentru tort cu hartie de copt, in care turnati aluatul uniform.
Pas 6
Dupa ce s-a copt, 20-30 de min la temp maxima, se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.
Pas 7
Se prepara crema de vanilie, cu un plic de crema Ole de vanilie+220 ml lapte+200 ml frisca - totul se amesteca bine cu mixerul, pana nu se ingroasa bine crema.
Pas 8
Peste blatul de ciocolata se intinde uniform crema de vanilie, apoi se prepara la fel crema de ciocolata.
Aceasta se intinde peste primul strat de crema.
Pas 9
Cu un cutit, dati forma rotunda si dreapta la crema de ciocolata. Puteti sa-l lasati la rece inainte sa-l glazurati, dar crema nu se intareste prea mult. Asa ca vom continua si fara sa-l punem la rece.
Pas 10
Recomand sa puneti blatul inainte sa-l ungeti cu crema pe un gratar(eu l-am folosit pe cel de la microunde).
Sub gratar am asternut niste hartie de copt, ca sa pot usor turna glazura, pe care o puteti recicla dupa.
Pregatiti astfel glazura: Puneti intr-o cratita mica 2 linguri de apa, cand incepe sa fiarba, adaugati zaharul si amestecati cu lingura pana se topeste. Apoi turnati 2 linguri de lichior sau brandy si ciocolat rupta bucatele - amestecati pana se topeste ciocolata. Adaugati untul, lasati sa se topeasca - amestecati bine sa se omogenizeze compozitia si luati de pe foc. Lasati sa se raceasca pana la temeperatura camerei.
Preparam cantitatea dubla de glazura, ca sa o intindem usor peste suprafata tortului, fara sa ramana semne urate pe tort. Turnam glazura si atent o intindem cu un cutit.
Pas 11
Puneti gratarul cu tort pe un platou si il lasati la rece 2-3 ore sa se intareasca glazura
Pas 12
Dupa ce s-a racit tortul, il puneti atent de pe gratar pe un platou. Il ornati cum va place, eu am folosit bucatele de ciocolata.
Pas 13
Aici tortul in sectiune, sper ca v-am facut pofta :)
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(10 portii)
Timp de preparare:
360 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (11 voturi)