Ingrediente
●
Pandispan
1 buc
al meu a fost de rotund cu diametrul de 28cm
●
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
500 ml
●
Visine fara samburi
1 kg
500g in crema si 500g pentru deasupra
●
Amidon alimentar
2 linguri
●
Zahar
5 linguri
+2 linguri pentru compozitia de visine de deasupra
●
Gelatina
1 buc
1 plic pentru 500ml lichid
●
Gelatina - tort gele de la dr.oetker
1 buc
1 plic
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 2
Intr-o cratita puneti 500g de visine cu tot cu zeama din compotul lor, puneti cratita pe foc.
Daca le aveti proaspete, adaugati zahar si in cateva ore vor lasa suc, sau turnati putina apa in ele.
Eu am avut visinele congelate, zeama aveau putina, asa ca le-am turnat putina apa cat sa le acopere bine.
Pas 3
Amidonul l-am dizolvat cu putina apa, sa fie ca un lapte la culoare si consistenta.
Pas 4
Cand incep sa fiarba visinele, adaugati incet amidonul - in acelasi timp amestecati continuu.
Lasati sa mai fiarba cateva minute la foc incet pana compozitia se ingroasa. Apoi o dati la o parte si lasati sa se raceasca complet.
Pas 5
Rece sau calda, o pasati bine cu blenderul sa fie ca o pasta fina.
Pas 7
O amestecati cu pasta de visine rece - atentie, chiar sa fie rece, daca este calda s-ar putea sa se topeasca frisca si se va lichefia crema.
Pas 8
Eu am vrut sa fie crema mai ferma in tort, asa ca am mai adaugat in ea gelatina.
Gelatina se dizolva in putin(100ml) lapte cald - am facut sa fie abia calda compozitia si am turnat-o in crema de frisca cu visine, amesetcati bine dupa aia, bineinteles.
Pas 9
In forma de tort cu bordurile care se scot am inceput sa montez tortul.
Am pus prima foaie din blat de pandispan(se poate insiropa cu putin suc de visine sau apa cu miere).
Peste ea am turnat putin mai mult de jumate din crema de visine, am acoperit cu al 2-lea blat la fel insiropat si el.
Pas 10
Ultimul strat am pus restul de crema, se niveleaza bine si se pune la frigider pentru 1-2 ore.
Pas 11
Apoi am aranjat celelalte visine deasupra si am turnat amestecul cu zeama de visine si gelatina Tort-Gele, preparate conform cu instructiunile de pe pachet.
Pe scurt am facut cam asa - am amestecat praful de tort-gelee cu zeama de visine(indulcita cu zahar dupa gust), am pus pe foc si cand aproape incepe sa fiarba o iau si torn peste visinele aranjate frumos pe tort. Se lasa iar la rece cateva ore.
Pas 12
Apoi scot bordurile laterale - vedeti ca gelatina tine tortul foarte ferm si bine.
Pas 13
Pe lateral se poate orna cu crema sau cu piscoturi(eu le-am scurtat putin dupa inaltimea tortului).
Pas 14
Asa arata finalul - simplu, frumos, delicios.
Pas 15
Si o felie, cred ca este relevanta :)
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)