Vă prezint astăzi cel mai "Oau!" cozonac de casă făcut vreodată, am pregătit eu mulți cozonaci, dar așa succes încă nu am avut - copiii și rudele l-au testat cu brio și toți au declarat că e cel mai bun mâncat vreodată. M-am inspirat din rețeta clasică de Chocolate Babka, un fel de cozonac cu ciocolată de origini poloneze, eram puțin sceptică la partea cu însiroparea, dar anume aceasta face diferența majoră, aș zice că este și micul lui secret. Cozonacul este pufos, dar în plus, datorită siropului, devine foarte fraged și gustos. Asta și fiindcă modelarea specifică, permite siropului să pătrundă și în mijlocul cozonacului.
Bineînțeles nu m-am oprit aici, demult vroiam să testez un cozonac cu dulceață de portocale și felii de migdale. Așa că am făcut mai jos unul clasic cu umplutură de ciocolată, și altul cu dulceață de portocale confiate. Copiii au fost bineînțeles încântați de cel cu ciocoată, eu și tati ne-am declarat fani portocale, iar data viitoare îl încerc neapărat cu dulceață de caise sau piersici...
Bucățelele de portocale confiate din cozonac sunt ca niște mici bombe de aromă, asta îmi place enorm aici. Și fiindcă rețeta vă este prezentată de EspiFORTE, vă puteți astfel bucura de cozonacul cu ciocolată sau portocale fără probleme, mai ales împreună cu mesele festive copioase.
EspiForte este un dispozitiv medical. Citiți cu Atenție instrucțiunile de utilizare!