Demult planificam sa lucrez la reteta de bezele, mai ales dupa multe intrebari despre utilizarea albusurilor. Dar, desi pare o reteta banala, chiar foarte, sunt cateva mici detalii care conteaza pentru obtinerea unui rezultat perfect.
Puteti inlocui zaharul pudra din reteta cu zahar simplu, dar veti avea mai mult de lucru si nu veti obtine bezeaua perfect lucioasa foarte repede. La fel, s-ar putea sa nu va iasa din prima din cauza temperaturii cuptorului, pana vedeti cum se impaca bezeaua perfecta cu cuptorul dvs s-ar putea sa mai gresiti, asa cel putin a fost la mine.
In concluzie, se merita toate eforturile si incercarile - sunt cei mai simpli biscuiti, fara grasime si fainuri, foarte aerati, se topesc in gura. Puteti adauga orice arome, culori, alune/nuci maruntite deasupra.
Aici aveti reteta din 3 albusuri(aproximativ 100g), cam cu aceasta cantitate veti avea o tava de cuptor plina de bezele. Mai bine sa faceti in cateva ture daca vreti mai multe, pentru ca bezeaua deja mixata trebuie pusa la cuptor, mai tarziu isi pierde din textura.