Va prezint astazi cel mai "Oau!" cozonac de casa facut vreodata, am pregatit eu multi cozonaci, dar asa succes inca nu am avut - copiii si rudele l-au testat cu brio si toti au declarat ca e cel mai bun mancat vreodata. M-am inspirat din reteta clasica de Chocolate Babka, un fel de cozonac cu ciocolata de origini poloneze, eram putin sceptica la partea cu insiroparea, dar anume aceasta face diferenta majora, as zice ca este si micul lui secret. Cozonacul este pufos, dar in plus, datorita siropului, devine foarte fraged si gustos. Asta si fiindca modelarea specifica, permite siropului sa patrunda si in mijlocul cozonacului.
Bineinteles nu m-am oprit aici, demult vroiam sa testez un cozonac cu dulceata de portocale si felii de migdale. Asa ca am facut mai jos unul clasic cu umplutura de ciocolata, si altul cu dulceata de portocale confiate. Copiii au fost bineinteles incantati de cel cu ciocoata, eu si tati ne-am declarat fan portocale, iar data viitoare il incerc neaparat cu dulceata de caise sau piersici...
Bucatelele de portocale confiate din cozonac sunt ca niste mici bombe de aroma, asta imi place enorm aici. Si fiindca reteta va este prezentata de EspiFORTE, va puteti astfel bucura de cozonacul cu ciocolata sau portocale fara probleme, mai ales impreuna cu mesele festive copioase.
EspiForte este un dispozitiv medical. Cititi cu Atentie instructiunile de utilizare!