Tort "Chocolat"

Tort "Chocolat"

Am ajuns intr-un final la reteta tortului de ciocolata perfect - moale, fraged, cu crema fina si cu aroma intensa de ciocolata. Mi s-a spus ca a fost cel mai bun tort de ciocolata mancat vreodata, si sunt sigura ca asa si este, vi-l recomand - se face destul de simplu dar este foarte de efect.

Aici am folosit Crema de ciocolata rapida, care se potriveste perfect cu textura pandispanului, dar pentru ceva si mai deosebit puteti face Crema Ganache de ciocolata(mai ales pt ornat si motzuri). Sosul de ciocolata este cam obligatoriu, puteti sa-l mai aromati cu cafea. Pentru persoanele care nu agreeaza cantitatea de ulei, chiar insist sa folositi Ganache-ul la crema.

Apropo, se poate realiza acest tort si intr-o varianta de post, frumusestile din ciocolata amaruie si sosul de ciocolata aplicate la fel la Prajitura de ciocolata de post.

Semipreparate

1000 g
pentru un tort va trebuie 2 portii de crema
500 g
500 g
pentru ornat

Ingrediente

Pandispan de ciocolata
1 buc
reteta de pe site
Ciocolata neagra/amaruie
100 g
pentru ornamente

Pasi de urmat

1

Mai intai pregatiti semipreparatele pentru tort:

1. Crema de ciocolata si Ganache-ul

2. Pandispanul de ciocolata

3. Sosul de ciocolata, dizolvat cu putina apa calda sau cafea, pentru insiropare.

Puteti sa le faceti cu o zi inainte de montarea tortului.

2

Cand le avem pe toate gata ne apucam de partea cea mai frumoasa, montam tortul:

- Pandispanul se taie in 3 foi egale.

- Prima foaie(cea care a fost varful pandispanului) se pune la baza pe o farfurie asternuta pe margini cu hartie de copt.

3

- Se insiropeaza bine cu sosul de ciocolata.

4

- Apoi se unge un strat gros de crema de ciocolata(rapida sau ganache).

5

Asa continuati cu fiecare foaie de pandispan, ungeti marginile si bordurile si tortul este aproape gata.

Crema de ciocolata rapida este perfecta pt a unge marginile si finisa suprafata pt ca ramane lucioasa si foarte neteda, se lucreaza foarte bine spre surprinderea mea.

Lasati tortul la rece cateva ore sa se patrunda bine.

6

Dupa acest timp il mai nivelati daca este nevoie si scoateti bordurile de hartie - ramane farfuria curata si frumoasa, gata de infrumusetat tortul.

7

Faceti motzuri de preferat cu crema ganache.

Eu am facut de 3 ori acest tort si am observat ca motzurile cu crema rapida s-au lasat si pleoshtit, cele cu crema ganache raman ferme si frumoase.

In poza pasului este ganache, in poza de prezentare si mai jos este crema rapida, vedeti diferenta.

8

Si acum partea care este optionala - ornamente de ciocolata:

- am topit cicolata la microunde sau pe baie de aburi.

- se asterne hartie de copt pe un fund sau tava de cuptor

- puneti cate jumate de lingurita de ciocolata topita pe hartie si faceti raze cu o scobitoare.

9

Am facut cam 23 de stelute pt un tort si o banda de ciocolata din care se fac spirale.

Lasati la rece aproximativ o ora.

10

Dupa acest timp ciocolata se intareste si vedeti ca se iau frumos ornamentele de pe hartie.

11

Le aranjati pe bordurile tortului, cateva in mijloc deasupra si faceti optional spirale de ciocolata(se taie felii cam de 1 cm banda de ciocolata intarita si usor se indoaie in forma de spirala, daca s-a intarit prea tare lasati putin la temperatura camerei,  se va inmuia si lucra mai bine).

12

Asa arata tortul gata ornat si finalizat.

13

Bineinteles si o sectiune delicioasa pentru cei pofticiosi :)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (10-12 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 180 min
Data publicarii:
Nota: 5 (15 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 48

Miruna T.
Miruna (Miruna T.) 26 feb 2020, 11:40

Azi l-am facut pentru prima data, la cum au iesit cremele o sa se manance si farfuria  Crema rapida nu a avut nici un pic de miros de ulei, chiar pana sa o las in frigider. Eu am ras in ea niste coaja de portocala, iar la ganache am folosit o ciocolata amara cu portocale si doua negre cu 80% cacao. Multumesc din suflet, Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 04 dec 2019, 21:31

Si o secțiune delicioasa 😍

Poza mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 29 nov 2019, 13:45

Mulțumesc Lena pt idei! 😙 L-am făcut si eu... doar ca înăuntru am pus crema de frișcă cu mascarpone si zmeura proaspătă întreaga ca sa fie ca un fel de Forêt Noire, caci mi-i cam frică sa fac totul din ciocolată sa nu fie prea puternic gustul si sa nu placă celor mai mofturoși. Decorul cu ganache in care am adaugat si zahăr ca era prea amar cu ciocolata 75% cacao. Si sos de ciocolată pentru detaliile lucioase, fiindca imi mai rămăsese un pic de la insiropare. Macaronii la fel după rețeta ta. 😙😙😙

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
IuliaIon680
Iulia Ion (IuliaIon680) 19 dec 2018, 23:53

L-am facut de doua ori, iese delicios!!! Pandispanul este demential si asa fara nimic. Prima data cand l-am facut am pus un pic de nuca coapta in ganache si visine din visinata, a iesit de mai aveau invitatii un pic si mancau si farfuria 💕❤️ . Acum l-am facut simplu, o sa atasez si poza.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
StelaRusu330
Stela (StelaRusu330) 22 oct 2017, 18:38

Foarte gustos a iesit tortul!!! Mulțumesc mult pentru rețetă!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Sin Elena
Sin Elena 15 oct 2017, 13:50

Pentru concurs

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Nicole2880
Nicole Nicole (Nicole2880) 03 iun 2016, 16:40

Sub indrumarea retetei tale am facut primul meu tort.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
martha69
martha69 09 nov 2015, 22:18

Multumesc mult pentru aceasta reteta minunata. Cautam un tort super ciocolata iar acesta este clar pe modelul cautat. SI eu am cam intampinat probleme cu crema ganache (cam tare - dar super gustoasa) dar toata lumea a laudat gustul minunat de ciocolata si blatul pufos, ce sa mai o minune de ciocolata. Multumesc mult.

ps. Am folosit ciocolata Heidi 85 % cacao, crema a fost putin cam tare, a trebuit sa o pun putin la abur si am putut lucra cu ea, unde am gresit?

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
salas
salas 16 sep 2014, 16:21

A fost extraordinar. A fost savurat de toti invitatii fetei mele si nu numai. Am fost rugat de copii sa le fac eu tort la ziua lor. :) Multumesc frumos pentru reteta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
HDorina
HDorina 22 iul 2013, 00:07

Deci tortul asta e...incredibil. MULTUMESC pentru aceasta reteta minunata!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile