Tort "Chocolat"
Am ajuns într-un final la rețeta tortului de ciocolată perfect - moale, fraged, cu cremă fină și cu aromă intensă de ciocolată. Mi s-a spus că a fost cel mai bun tort de ciocolată mâncat vreodată, și sunt sigură că așa și este, vi-l recomand - se face destul de simplu dar este foarte de efect.
Aici am folosit Cremă de ciocolată rapidă, care se potrivește perfect cu textura pandișpanului, dar pentru ceva și mai deosebit puteți face Cremă Ganache de ciocolată(mai ales pt ornat și moțuri). Sosul de ciocolată este cam obligatoriu, puteți să-l mai aromatizați cu cafea. Pentru persoanele care nu agreează cantitatea de ulei, chiar insist să folosiți Ganache-ul la cremă.
Apropo, se poate realiza acest tort și într-o variantă de post, frumusețile din ciocolată amăruie și sosul de ciocolată aplicate la fel la Prajitură de ciocolată de post.
Semipreparate
●
1000 g
pentru un tort vă trebuie 2 porții de cremă
Ingrediente
●
Pandișpan de ciocolată
1 buc
rețeta de pe site
●
Ciocolată neagră/amăruie
100 g
pentru ornamente
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Când le avem pe toate gata ne apucăm de partea cea mai frumoasă, montăm tortul:
- Pandișpanul se taie în 3 foi egale.
- Prima foaie(cea care a fost vârful pandișpanului) se pune la bază pe o farfurie așternută pe margini cu hârtie de copt.
Pas 3
- Se insiropează bine cu sosul de ciocolată.
Pas 4
- Apoi se unge un strat gros de cremă de ciocolată(rapidă sau ganache).
Pas 5
Așa continuați cu fiecare foaie de pandișpan, ungeți marginile și bordurile și tortul este aproape gata.
Cremă de ciocolată rapidă este perfectă pt a unge marginile și finisa suprafața pt că rămâne lucioasă și foarte netedă, se lucrează foarte bine spre surprinderea mea.
Lăsați tortul la rece câteva ore să se pătrundă bine.
Pas 6
După acest timp îl mai nivelați dacă este nevoie și scoateți bordurile de hârtie - rămâne farfuria curată și frumoasă, gata de înfrumusețat tortul.
Pas 7
Faceți moțuri de preferat cu cremă ganache.
Eu am făcut de 3 ori acest tort și am observat că moțurile cu cremă rapidă s-au lăsat și pleoștit, cele cu cremă ganache rămân ferme și frumoase.
În poza pasului este ganache, în poza de prezentare și mai jos este cremă rapidă, vedeți diferența.
Pas 8
Și acum partea care este opțională - ornamente de ciocolată:
- am topit ciocolata la microunde sau pe baie de aburi.
- se așterne hârtie de copt pe un fund sau tavă de cuptor
- puneți câte jumătate de linguriță de ciocolată topită pe hârtie și faceți raze cu o scobitoare.
Pas 9
Am făcut cam 23 de steluțe pt un tort și o bandă de ciocolată din care se fac spirale.
Lăsați la rece aproximativ o oră.
Pas 10
După acest timp ciocolata se întărește și vedeți că se iau frumos ornamentele de pe hârtie.
Pas 11
Le aranjați pe bordurile tortului, câteva în mijloc deasupra și faceți opțional spirale de ciocolată(se taie felii cam de 1 cm bandă de ciocolată întărită și ușor se îndoaie în formă de spirală, dacă s-a întărit prea tare lăsați puțin la temperatura camerei, se va înmuia și lucra mai bine).
Pas 12
Așa arată tortul gata ornat și finalizat.
Pas 13
Bineînțeles și o secțiune delicioasă pentru cei pofticioși :)
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(10-12 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
180 min
Data publicării:
Notă:
5 (15 voturi)