Cremă de ciocolată în 5 minute (sau Finetti de casă)

Cremă de ciocolată în 5 minute (sau Finetti de casă)

O rețetă de cremă de ciocolată extraordinară, imediat cum am văzut-o am fost curioasă și intrigată - am zis că o fac indiferent de rezultat, măcar să văd dacă își merită multele laude pe forumul de unde am luat-o.

Când să gust rezultatul, primul gând a fost s-o repet imediat să vă arăt și vouă așa un miracol de rețetă, mai ales pentru amatorii de ciocolată sau pentru cei grăbiți și mai puțin experți în cremele sofisticate pentru torturi.

Este foarte fermă, se unge perfect pe pâine/biscuiți ca un fel de Nutella/Finetti, sau ca o super cremă de tort. De gust - greu să exprim așa un gust și textură perfectă - ciocolatos, cremos, catifelat - te unge pe suflet :)

O să lucrez și la varianta de post, mă așteptați până săptămâna viitoare și sper să vă uimesc :)

Ingrediente

Lapte
150 ml
   
Ulei fără miros
350 ml
de floarea soarelui, de sâmburi de struguri
Zahăr pudră
0.5 pahare
   
Cacao pudră
4 linguri
   
Lapte praf
3 linguri
   
Esență de vanilie
1 buc
plus niște nuci măcinate, eu nu am pus acum
Sare
0.1 lingurite
un vârf de cuțit de sare

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol sau pahar de blender adânc, turnați laptele și zahărul pudră.

Cremă de ciocolată în 5 minute (sau Finetti de casă) - Pas 1
Pas 2

Turnați uleiul, puneți blenderul vertical în pahar.

Acesta trebuie pus exact pe fundul vasului și când îi dați drumul îl lăsați așa vreo 10 secunde, nu se ridică în sus când blendati.

Cremă de ciocolată în 5 minute (sau Finetti de casă) - Pas 2
Pas 3

După 10 secunde începeți să-l mișcați ușor și ridicați în sus cam cu câte 1 cm, nu brusc și repede.

În așa fel laptele va încorpora uleiul, ca la maioneză.

Cremă de ciocolată în 5 minute (sau Finetti de casă) - Pas 3
Pas 4

Și uitați cum obținem o cremă albă și pufoasă. Aici opriți blenderul, tot procesul durează cam 2 minute.

Cremă de ciocolată în 5 minute (sau Finetti de casă) - Pas 4
Pas 5

Adăugați cacao, vanilia, sarea și laptele praf.

Amestecați ușor cu blenderul(fără să-l porniți) ca să nu vă sară toate în față :)

Cremă de ciocolată în 5 minute (sau Finetti de casă) - Pas 5
Pas 6

Apoi dați drumul la blender și uniformizați bine compoziția. Trebuie să vă iasă ca în poză.

Cremă de ciocolată în 5 minute (sau Finetti de casă) - Pas 6
Pas 7

Puneți crema în borcan/bol și lăsați la frigider câteva ore. Deși este foarte densă și imediat, dar după frigider se face mai fermă și puțin mai tare - mirosul de ulei deloc nu se simte.

Da, este mai calorică, dar nu conține multe grăsimi animale/ouă și consumată moderat este o plăcere!

Poftă Bună!

PS. Cine nu crede să vină la atelier pe 8 decembrie, sigur o vom face și acolo.

Cremă de ciocolată în 5 minute (sau Finetti de casă) - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 2 min
Data publicării:
Notă: 5 (29 voturi)
Colecții: Creme diverse

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 187

marius64
marius64 17 Jun 2022, 21:36

in 3 februarie 2016 credeam ca nu se ingroasa din cauza mixerului ,,,,revin uleiul este de vina ...am facut in germania reteta si sa intarit instantaneu si chiar foarte tare a trebuit sa mai adaug niste lapte...in concluzie mi-am adus citeva bidoane cu ulei de afara  doar ptr. finetti  

Roxana
Roxana 28 Oct 2020, 16:36

Pentru ca ieri am pregatit o portie de clatite americane, tot de la Lena, azi am decis sa combin clatitele cu aceasta crema: un "tort" foarte, foarte bun si rapid. Dovada poza de mai jos! Multumim!

Poza mea pentru rețetă:
Roxana
Roxana 28 Oct 2020, 16:19

De mult timp am ochit aceasta crema, dar azi i-a venit randul! Este absolut delicioasa! Am respectat pasii iar crema arata foarte bine. Am folosit 250 ml ulei din samburi de struguri + 100 ml ulei de floarea soarelui. Crema mi s-a intarit foarte tare dupa adaugarea laptelui praf si a prafului de cacao astfel incat a fost nevoie de cateva linguri de lapte in plus pentru a putea amesteca ingredientele. Multumim pentru reteta si explicatii!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
GinaBrener868
Gina Brener (GinaBrener868) 30 Jun 2017, 14:28

Bună draga mea Lena ce pot spune despre această rețetă e un singur cuvânt "genială" si se face extrem de ușor, mulțumesc din suflet,pentru toată munca ta te apreciez!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Gina Brener (GinaBrener868) 30 Jun 2017, 14:46

Multumesc si eu Gina!

CristianCsabaTusa638
Cristian Csaba Tusa (CristianCsabaTusa638) 10 Mar 2017, 12:18

Buna, Elena! Ajuta-ma intr-o privinta, te rog! Am facut tortul Chocolat de foarte multe ori, la fel de fiecare data. E mega delicios!  Acum crema mi se pare diferita, in sens negativ. Totul a fost cremos si pufos pana ce am lasat-o in frigider peste noapte. Acum arata ca in poza. Posibil sa nu fie bine incorporata cacaua si laptele praf? Parca e o pelicula foarte subtire de ulei pe de-asupra. Cum as purtea-o repara? Multumesc!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Cristian Csaba Tusa (CristianCsabaTusa638) 10 Mar 2017, 12:28

Cred ca nu s-a mixat bine uleiul si acum s-a separat. Singura chestie este s-o mai mixezi putin, eventual adaugi cateva linguri de lapte.

CristianCsabaTusa638
Cristian Csaba Tusa (CristianCsabaTusa638) Elena (lena) 10 Mar 2017, 12:39

Ok, am sa incerc. Multumesc pentru raspunsul prompt! O zi frumoasa!

daria26
daria26 26 Aug 2016, 10:59

ama adaugat si intaritor pentru crema...si nimic:(((( Ce ma fac??? o las asa???? mai fac alta??? poate din cauza mixerulul ca e din ala cu 2 furculite ...celalalt mi s-a stricat :( mersi

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) daria26 26 Aug 2016, 11:27

Nu se va face cu mixerul clasic, trebuie cel vertical obligatoriu.

GiaIonescu939
Gia Ionescu (GiaIonescu939) Elena (lena) 02 Sep 2016, 22:13

Multumesc ! Mi-am incercat norocul si a iesit minunata. Poate putin cam amaruie. Pot sa pun zahar dupa ce sta la frigider?

lena
Elena (lena) Gia Ionescu (GiaIonescu939) 02 Sep 2016, 22:26

Da, sigur.

marius64
marius64 daria26 17 Jun 2022, 21:32

la fel am patit si eu prima data si a doua din cauza uleiului....din fericire am fost si lucrat prin germania  si zic hai sa ncerc din nou   vreau sa spun ca sa intarit instantaneu  mam intors in tara si mi-am adus citeva bidoane cu ulei de afara,,la noi nici zaharul nu mai este cum erea cacao trebuie sa incerci mai multe firme

Steffania17
Steffania17 01 May 2016, 13:47

Asa si voiam,sa fie ca si o crema.A iesit delicioasa.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Tonea Simina
Simina Alexandra (Tonea Simina) 13 Nov 2015, 17:25

Deocamdata arata foarte bine, textura e perfecta. O las la frigider pana maine, sper sa dispara gustul de maioneza..

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
allinaraicu
allinaraicu 13 Feb 2015, 15:02

Iata tocmai am facut-o.E a doua oara cind o fac.De data asta i-am dat sa guste si lui Davidas si a batut din palme ca i-a placut in semn ca mami e bravo!:-)  Doar ca ma uit la voi e un ciocolat mai intens la mine e mai deschis,credca o sa incerc si cu altfel de cacao sa fie mai frumoasa la culoare.Dar cu asta vreau miine sa fac un mannik si sa-l ung cu aceasta crema.Sper sa se combine si sa iasa frumos.Miine va scriu la mannik un comm cum a iesit.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
LIKA4EVER
Lilia (LIKA4EVER) 31 Mar 2013, 10:11

am preparat-o in sfirsit cu succes,faza cu incorporarea uleiul a fost strasnica,cind vedeam ca nu se ingroasa...dar apoi un gust extrem de delicios 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile