Cremă de ciocolată în 5 minute (sau Finetti de casă)
O rețetă de cremă de ciocolată extraordinară, imediat cum am văzut-o am fost curioasă și intrigată - am zis că o fac indiferent de rezultat, măcar să văd dacă își merită multele laude pe forumul de unde am luat-o.
Când să gust rezultatul, primul gând a fost s-o repet imediat să vă arăt și vouă așa un miracol de rețetă, mai ales pentru amatorii de ciocolată sau pentru cei grăbiți și mai puțin experți în cremele sofisticate pentru torturi.
Este foarte fermă, se unge perfect pe pâine/biscuiți ca un fel de Nutella/Finetti, sau ca o super cremă de tort. De gust - greu să exprim așa un gust și textură perfectă - ciocolatos, cremos, catifelat - te unge pe suflet :)
O să lucrez și la varianta de post, mă așteptați până săptămâna viitoare și sper să vă uimesc :)
Ingrediente
●
Ulei fără miros
350 ml
de floarea soarelui, de sâmburi de struguri
●
Esență de vanilie
1 buc
plus niște nuci măcinate, eu nu am pus acum
●
Sare
0.1 lingurite
un vârf de cuțit de sare
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol sau pahar de blender adânc, turnați laptele și zahărul pudră.
Pas 2
Turnați uleiul, puneți blenderul vertical în pahar.
Acesta trebuie pus exact pe fundul vasului și când îi dați drumul îl lăsați așa vreo 10 secunde, nu se ridică în sus când blendati.
Pas 3
După 10 secunde începeți să-l mișcați ușor și ridicați în sus cam cu câte 1 cm, nu brusc și repede.
În așa fel laptele va încorpora uleiul, ca la maioneză.
Pas 4
Și uitați cum obținem o cremă albă și pufoasă. Aici opriți blenderul, tot procesul durează cam 2 minute.
Pas 5
Adăugați cacao, vanilia, sarea și laptele praf.
Amestecați ușor cu blenderul(fără să-l porniți) ca să nu vă sară toate în față :)
Pas 6
Apoi dați drumul la blender și uniformizați bine compoziția. Trebuie să vă iasă ca în poză.
Pas 7
Puneți crema în borcan/bol și lăsați la frigider câteva ore. Deși este foarte densă și imediat, dar după frigider se face mai fermă și puțin mai tare - mirosul de ulei deloc nu se simte.
Da, este mai calorică, dar nu conține multe grăsimi animale/ouă și consumată moderat este o plăcere!
Poftă Bună!
PS. Cine nu crede să vină la atelier pe 8 decembrie, sigur o vom face și acolo.
Cantitate:
500 g
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
2 min
Data publicării:
Notă:
5 (29 voturi)