Tort Krem a la Krem

Tort Krem a la Krem

Este o variație a prăjiturii Krem a la Krem, după părerea mea destul de reușită. Se prepară repede, ușor și are un gust fin și delicios.

Ingrediente

Cremă ole de ciocolată (de la Dr. Oetker)
2 buc
adică 2 plicuri
Creme ole de vanilie
1 buc
   
Ouă
6 buc
   
Zahăr
6 linguri
pentru blat
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
400 ml
   
Lapte de vacă
440 ml
   
Apă
4 linguri
   
Zahăr
4 linguri
pentru glazură
Brandy/lichior
4 linguri
   
Ciocolată
200 g
   
Unt
200 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Separati albușurile de gălbenușuri.

Tort Krem a la Krem - Pas 1
Pas 2

Se bat albușurile spumă, când se măresc în volum de 3 ori și se întăresc, se adaugă zahărul câte puțin. Se bate totul până spuma devine groasă și dacă întoarceți bolul cu fundul în sus, albușurile nu curg.

Tort Krem a la Krem - Pas 2
Pas 3

Apoi se adaugă gălbenușurile câte unul, după fiecare se mixează bine compoziția.

Tort Krem a la Krem - Pas 3
Pas 4

Puneți un plic de cremă Ole de ciocolată peste compoziția de albușuri, mixați bine.

Tort Krem a la Krem - Pas 4
Pas 5

Se tapetează o formă pentru tort cu hârtie de copt, în care turnați aluatul uniform.

Tort Krem a la Krem - Pas 5
Pas 6

După ce s-a copt, 20-30 de min la temp maximă, se apasă blatul cu degetul, dacă adâncitura dispare imediat, înseamnă că e copt. Se lasă la răcit.

Tort Krem a la Krem - Pas 6
Pas 7

Se prepară crema de vanilie, cu un plic de cremă Ole de vanilie+220 ml lapte+200 ml frișcă - totul se amestecă bine cu mixerul, până nu se îngroașă bine crema.

Tort Krem a la Krem - Pas 7
Pas 8

Peste blatul de ciocolată se întinde uniform crema de vanilie, apoi se prepară la fel crema de ciocolată.

Aceasta se întinde peste primul strat de cremă.

Tort Krem a la Krem - Pas 8
Pas 9

Cu un cuțit, dați formă rotundă și dreaptă la crema de ciocolată. Puteți să-l lăsați la rece înainte să-l glazurați, dar crema nu se întărește prea mult. Așa că vom continua și fără să-l punem la rece.

Tort Krem a la Krem - Pas 9
Pas 10

Recomand să puneți blatul înainte să-l ungeți cu cremă pe un grătar(eu l-am folosit pe cel de la microunde).

Sub grătar am așternut niște hârtie de copt, ca să pot ușor turna glazura, pe care o puteți recicla după.

Pregătiți astfel glazura: Puneți într-o cratiță mică 2 linguri de apă, când începe să fiarbă, adăugați zahărul și amestecați cu lingura până se topește. Apoi turnați 2 linguri de lichior sau brandy și ciocolată ruptă bucățele - amestecați până se topește ciocolata. Adăugați untul, lăsați să se topească - amestecați bine să se omogenizeze compoziția și luați de pe foc. Lăsați să se răcească până la temperatura camerei.

Preparam cantitatea dublă de glazură, ca să o întindem ușor peste suprafața tortului, fără să rămână semne urâte pe tort. Turnăm glazura și atent o întindem cu un cuțit.

Tort Krem a la Krem - Pas 10
Pas 11

Puneți grătarul cu tort pe un platou și îl lăsați la rece 2-3 ore să se întărească glazura

Tort Krem a la Krem - Pas 11
Pas 12

După ce s-a răcit tortul, îl puneți atent de pe grătar pe un platou. Îl ornați cum vă place, eu am folosit bucățele de ciocolată.

Tort Krem a la Krem - Pas 12
Pas 13

Aici tortul în secțiune, sper că v-am făcut poftă :)

Poftă bună!

Tort Krem a la Krem - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10 porții)
Timp de preparare: 360 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (11 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

miha
miha 23 Feb 2009, 19:14

Elena,mare surpriza mi-ai facut cu tortul asta.  Ma bucur mult ca ti-a placut.

lena
Elena (lena) 23 Feb 2009, 19:54

Da, este foarta buna si prajitura si tortul, si blogul tau foarte util Cred ca o sa ma mai inspir cu niste retete de pe el

geta73
geta73 05 Mar 2009, 14:05

si tortul a fost un deliciu .multumesc pentru minunatele idei.

Nota mea pentru rețetă:
etinc3lle
luminita (etinc3lle) 11 Aug 2009, 10:51

lena, m-ai omorat cu tortul asta!!!!!!!!!!!!! wow, cum arata!!!! sambata e ziua tatei, asa ca am o idee buna de tort!! merci mult de tot

Nota mea pentru rețetă:
etinc3lle
luminita (etinc3lle) 18 Sep 2009, 09:31

gata, l-am facut si l-am mancat. DELICIOS!!!!

david
david 16 Dec 2009, 01:43

eu am facut prajitura si nu mi-a iesit asa de bine glazura. adica nu s-a intarit deloc aproape. vroiam sa fac tortul pentru ziua sotului , dar din cauza asta mi-a fost frica. vre-un sfat?

si la prajitura am facut reteta intocmai.

lena
Elena (lena) david 16 Dec 2009, 09:21

Sincera sa fiu nu am avut probleme cu glazura aceasta, poate mai incerci sa faci o cantitate mai mica, si pt testare pui putin intr-o lingura la firigider. Oricum nu este tipul de glazura care sa fie foarte tare, este mai moale de tipul ei. Daca nu se intareste anume acum, eu zic sa nu te sperii, tortul va fi bun si asa cu ea moale, parca ar fi o crema. Si ca sa nu curga presara nuca de cocos peste ea, vei fi in tema cu zapada de afara

miha
miha 16 Dec 2009, 13:07

Sau poti incerca o glazura din 100 g ciocolata amaruie, 50 ml frisca lichida si 50 g unt. Asta cu siguranta va sta teapana pe tort.

david
david 16 Dec 2009, 17:52

multumesc mult de sugestii.

ELLA
ELLA 24 Dec 2009, 09:49

Buna. Blatul meu a crescut frumos,apoi dupa ce s-a racorit un pic  s-a lasat. De ce,oare?

lena
Elena (lena) ELLA 24 Dec 2009, 11:00

Asa si trebuie, nu iti face griji

giulaya
giulaya 06 Feb 2010, 14:21

arata tare bine ,,,,,,,,sper sa reusesc sa il fac si eu

Nota mea pentru rețetă:
lutu
lutu 08 Feb 2010, 06:57

grozav tort. ........iti lasa gura apa numai cand citesti.

Nota mea pentru rețetă:
lutu
lutu 08 Feb 2010, 06:57

Felicitari pentru minunatele retete

bubulina
bubulina 21 Nov 2010, 19:58

De Sf Mihail si Gavril am facut tortul si a iesit absolut delicios si asa cum ne place noua.,..usor.

Nota mea pentru rețetă:
laurita
laurita 19 Dec 2010, 23:33

pare interesant si arata delicios,dar...am o intrebare:cum creste blatul fara praf de copt (sau cva aditivi de crestere)?aceeasi intrebare si pt prajitura cu aceelasi nume :) 

lena
Elena (lena) laurita 20 Dec 2010, 08:45

Blatul creste putin si este pufos de la albusurile de oua batute spuma tare.

Mery75
Mery75 08 Jan 2011, 21:28

am facut tortul, super super nota 10

gabi-ta
gabi-ta 15 Apr 2011, 21:14

Incerc sa-l fac acum de Paște.Sper sa iasa la fel cum suna si cum se vede in poze...delicios.

Am facut prajitura Krem a la Krem si a iesit super si pe placul nostru,fina si usoara.Mersi de retete!

miniraton
irina (miniraton) 16 Jan 2012, 21:04

Am nevoie de sfatul tau. Am facut prajitura krem a la krem de nenumarate ori si o ador  si vreau s-o fac de ziua fiicei mele, sa-i fac un tort krem a la krem. Am niste visine la congelator... ma gandeam sa pun si visine , ce parere ai ? Merge sau o stric ? 

gabi-ta
gabi-ta 16 Jan 2012, 21:30

Cred ca se potrivesc visinele.

O idee buna zic eu!

Nota mea pentru rețetă:
gabi-ta
gabi-ta 16 Jan 2012, 21:33

Numai ca blatul nu e unul pufos,si iese destul de subtire.

Incearca totusi,nu cred ca o sa-l strici.

Bafta!! si La multi ani ptr fiica ta!

Mery75
Mery75 16 Jan 2012, 21:44

Este extraordinar la gust dar ca aspect nu prea......adica este unul nu prea potrivit pentru aniversare. Eu il consider un tort de weekend si atat. Inca o data specific este nemaipomenit la gust dar foarte scund, sa nu fi dezamagita. LA MULTI ANI fiicei tale.

Mery75
Mery75 16 Jan 2012, 21:47

Eu ti-as recomanda tortul MEDOVIK. Pentru mine este tortul care uimeste atat ca gust cat si aspect.......este super. 

lena
Elena (lena) 16 Jan 2012, 22:09

Cred ca merge bine, doar sa le scurgi bine de zeama si sa le decongelezi - sa nu lase apa in tort

miniraton
irina (miniraton) 17 Jan 2012, 14:54

Asa este...cam scund dar ma gandeam sa fac in cantitati mai mari si sa bag 2 blaturi si cu glazura de cioco deasupra.

Mery 75 si colegele mele mi-au recomandat MEdovic ... ca a facut o colega mai demult si le-a dat pe spate (din pacate eu nu eram la birou atunci).

camelia dobre
camelia dobre 02 Mar 2012, 21:52

superrrrrrrrr

Poza mea pentru rețetă:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 09 Mar 2012, 22:24

Un cadou de 8 martie - pentru mine :) (am inversat din greseala straturile de crema, oricum, absolut delicios!)

Poza mea pentru rețetă:
butterfly20
andreea (butterfly20) 30 Apr 2012, 20:11

tocmai ce am facut aceasta crema.a iesit asa foarte buna.a durat 4 minute la microunde,temperatura maxima.chiar nu credeam ca o crema asa usor de preparat va fi asa buna.

dianushka
dianushka 19 Jun 2012, 00:09

salut Lena! Am facut si eu de citeva ori prajitura dar de data asta, de ziua socrului meu, am hotarit sa incerc si torta! Numai cu o mica modificare, stratul de crema de ciocolata am inlocuit-o cu crema cu gust de capsuni, ceva mai nou aparut recent tot de la Dr.Oetker. A iesit superba, foarte "refreshing". Am primit atitea complimente si laude ....... Iti multumesc pentru acest site foarte util si practic.

P.S.: Imi pare rau ca nu am o poza, chiar nu am reusit sa fac, abia de-am reusit sa gust si eu o bucatica.

Nota mea pentru rețetă:
andrea.p
andrea.p 22 Sep 2012, 16:17

Sincer,nu ma asteptam sa fie asa buna. De-a dreptul delicioasa.

bebitza
mary (bebitza) 10 Oct 2012, 14:57

am si eu o intrebare,unde sunt eu nu se gaseste crema ole,cu ce crema se poate inlocui.'''multumesc

lena
Elena (lena) 10 Oct 2012, 16:39

Nu stiu bebitza, vezi prin comentarii pe mai sus au mai scris utilizatorii ceva pe acest subiect.

butterfly20
andreea (butterfly20) 10 Oct 2012, 16:45

Lena ,mai sus e un coment postat de mine.Eu nu l'am postat aici , ci la reteta "Crema cu lapte si unt rapida(la microunde)".Nu stiu cum s-a intamplat de s-a postat aici.Aceasta reteta inca nu am incercat-o..Dar o voi face curand.

anutza
Ana (anutza) 11 Nov 2012, 10:37

in loc de lichior ce putem pune?

lena
Elena (lena) Ana (anutza) 11 Nov 2012, 16:28

Cognac, vodka sau nimic :)

Corina79
Corina79 28 Nov 2012, 15:50

Am facut si varianta prajitura si varianta tort. Prefer varianta prajitura - mi s-a parut prea multa crema la varianta tort. Oricum ft bun.

Iar in loc de lichior eu am pus visinata :) A mers :)

Poza mea pentru rețetă:
simona.blondy
simona.blondy 29 Nov 2012, 12:50

buna lena,am cateva intrebari la aceasta reteta( vreau s o fac azi pt maine k e sf andrei si e ziua mea ,dar si a cumatei mele) ,doar k nu inteleg cate cv :
 1. smantana dulce unde se pune ?la ingrediente e ,in pasi nu e

 2.lichior la ingrediente scrie 4 linguri,in pasi scrie 2 linguri .

 3. zahar 6  linguri sunt pt blat ? iar zahar 4 linguri sunt pt glazura?

 4. la ingrediente scrie smantana dulce,iar in pasi gasesc frisca,eu stiu k nu e acelasi lucru  . :(

ast raspuns,ms mult pt reteta abia astept s o fac !

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) simona.blondy 29 Nov 2012, 13:01

1. - Pasul 7 "Se prepara crema de vanilie, cu un plic de crema Ole de vanilie 220 ml lapte 200 ml frisca" - frisca=smantana dulce lichida

2. - Pasul 10 "Preparam cantitatea dubla de glazura, ca sa o intindem usor peste suprafata tortului, fara sa ramana semne urate pe tort."

3. Da

4. De fapt este acelasi lucru - numele complet este "smantana dulce pentru frisca" - se bate si iti iese "Frisca", cea de ornat si de pus in creme - Cea care ii spune in comert "frisca", este un fel margarina/spray si se foloseste mai mult la ornat si daca nu ai probleme cu alimentati nesanatoasa.

Deci, La multi Ani pt maine si mai atent la pasii retetei

simona.blondy
simona.blondy 29 Nov 2012, 14:36

ms mult pt raspuns,dar eu nu sunt in romania,iar aici sunt doua produse diferite:

1.scrie pe ea smantana dulce,dar nu e buna d mankt asa simpla,este doar de adaugat in creme sau prajituri ( aluat care se coace la cuptor ) , dar nu isi mareste volumul,si face crema mai untoasa

2.smantana de montat,care se monteaza cu mixerul ,isi mareste volumul si devine frisca,cu care poti orna sau poti adauga si in creme ori budinci pt a fi crema mai pufoasa,sau s ii schimbi putin gustul,consistenta...

:(      ms pt urari,sunt atenta la retete,dar dak gasesc cv neclar prefer sa intreb inainte sa ma apuk de preparat k sa inteleg bn dekt s m plang k nu imi iese cum fac altii,te pup ,o zi frumoasa

tatinela
tatinela 10 Dec 2012, 16:27

pot folosi Crema pentru prajituri...tot de la Dr oetker???este cu gust de vanilie si cu gust de ciocolata

lena
Elena (lena) tatinela 10 Dec 2012, 16:28

Nu cred ca merge, nu stiu exact.

tatinela
tatinela 10 Dec 2012, 17:31

ok,atunci fac "forette noire"

dalida79
dalida79 01 Jan 2013, 15:50

Buna.Am incercat cateva retele de ale tale  si au iesit exeptional de bune.Aseara am incercat aceasta reteta.Insa toate au mers bine pana am pus glazura.Am urmat exapt pasii, am pus glazura cand era la temperatura camerei peste tort insa dupa cateva ore s-a inmuiat tot de nu puteai sa tai cu cutitul :( Specific ca mi-a ramas un pic de glazura intr-o canita si aceasta s-a intarit cat de cat.Ma a

dalida79
dalida79 01 Jan 2013, 15:52

Ma ajuti te rog cu un sfat?Ceva nu a mers ok.Toate erau tari cand  le-am intins ca in cateva ore sa fie "papaleasca" Nu le-am tinut la cald ci la rece :( Pacat, deoarece ca si gust este deosebita.Mersi mult

lena
Elena (lena) dalida79 01 Jan 2013, 19:56

Probabil acolo unde le-ai tinut era umiditate mai mare, si de aia s-a mai umezit. Depinde si de ciocolata pe care o folosesti.

linushia
linushia 10 Jul 2013, 12:20

la blatul acesta nu trebuie faina? multumesc..

Nota mea pentru rețetă:
LORICICA2013
LORICICA2013 21 Dec 2013, 16:39

Cu frisca ce facem?

LORICICA2013
LORICICA2013 21 Dec 2013, 16:41

Scuze! Cu smantana ce facem?

LORICICA2013
LORICICA2013 21 Dec 2013, 16:41

Ciocolata de menaj? sau oricare?

catalina TL
catalina TL 27 Apr 2015, 22:16

super tort. merita incercat. se face extrem de repede si este delicios!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
catalina TL
catalina TL 27 Apr 2015, 22:17

iata si sectiune.

Poza mea pentru rețetă:
catalina TL
catalina TL 27 Apr 2015, 22:18

buna lena. ce parere ai de realizarile mele datorita tie?

lena
Elena (lena) catalina TL 28 Apr 2015, 12:08

Este super, ma bucura mult!

Melanie
Melanie 14 Oct 2015, 11:25

Tortul acesta e varianta de rezerva atunci când nu ai timp pentru unul mai sofisticat! F bun, cremos!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
FloryEftimie308
Flory Eftimie (FloryEftimie308) 08 Aug 2016, 08:50

Buna,

am facut tortul acesta de 2 ori, o data pe 1 august pentru ziua fratelui meu si o data ieri, in cantitate dubla pentru acasa. Este extraordinar de bun, foarte cremos, super combinatie, usor de facut. Am avut ceva probleme cu glazura pt ca n-a ramas de la inceput pe tort (comparativ cu torturile unde ultimul strat este blat) dar dupa ce s-a racit in tava, am putut sa o intind fara probleme.

Multumesc pentru reteta, f usor de realizat ;). Este a doua reteta pe care o incerc dupa indicatiile tale si au iesit de fiecare data. Mai caut sa vedem ce mai incerc :D

lena
Elena (lena) Flory Eftimie (FloryEftimie308) 08 Aug 2016, 14:29

Ma bucur mult Flory, si multumesc de comentariu!

Daniela B.
Daniela B. 04 Apr 2018, 18:09

Am vrut sa intreb smintina dulce e "slivki" cum se zice la noi in Moldova? Multumesc mult!

lena
Elena (lena) Daniela B. 04 Apr 2018, 18:10

Dap, sunt slivki.

LoredanaConstantinescu997
Loredana Constantinescu (LoredanaConstantinescu997) 10 Jul 2019, 13:19

Buna, smantana dulce inseamna smantana pt frisca, sau smantana clasica?

Multumesc!

lena
Elena (lena) Loredana Constantinescu (LoredanaConstantinescu997) 14 Jul 2019, 19:47

Este smantana pentru frisca.