Ingrediente
●
Cremă ole de ciocolată (de la Dr. Oetker)
2 buc
adică 2 plicuri
●
Creme ole de vanilie
1 buc
●
Zahăr
6 linguri
pentru blat
●
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
400 ml
●
Zahăr
4 linguri
pentru glazură
●
Brandy/lichior
4 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Separati albușurile de gălbenușuri.
Pas 2
Se bat albușurile spumă, când se măresc în volum de 3 ori și se întăresc, se adaugă zahărul câte puțin. Se bate totul până spuma devine groasă și dacă întoarceți bolul cu fundul în sus, albușurile nu curg.
Pas 3
Apoi se adaugă gălbenușurile câte unul, după fiecare se mixează bine compoziția.
Pas 4
Puneți un plic de cremă Ole de ciocolată peste compoziția de albușuri, mixați bine.
Pas 5
Se tapetează o formă pentru tort cu hârtie de copt, în care turnați aluatul uniform.
Pas 6
După ce s-a copt, 20-30 de min la temp maximă, se apasă blatul cu degetul, dacă adâncitura dispare imediat, înseamnă că e copt. Se lasă la răcit.
Pas 7
Se prepară crema de vanilie, cu un plic de cremă Ole de vanilie+220 ml lapte+200 ml frișcă - totul se amestecă bine cu mixerul, până nu se îngroașă bine crema.
Pas 8
Peste blatul de ciocolată se întinde uniform crema de vanilie, apoi se prepară la fel crema de ciocolată.
Aceasta se întinde peste primul strat de cremă.
Pas 9
Cu un cuțit, dați formă rotundă și dreaptă la crema de ciocolată. Puteți să-l lăsați la rece înainte să-l glazurați, dar crema nu se întărește prea mult. Așa că vom continua și fără să-l punem la rece.
Pas 10
Recomand să puneți blatul înainte să-l ungeți cu cremă pe un grătar(eu l-am folosit pe cel de la microunde).
Sub grătar am așternut niște hârtie de copt, ca să pot ușor turna glazura, pe care o puteți recicla după.
Pregătiți astfel glazura: Puneți într-o cratiță mică 2 linguri de apă, când începe să fiarbă, adăugați zahărul și amestecați cu lingura până se topește. Apoi turnați 2 linguri de lichior sau brandy și ciocolată ruptă bucățele - amestecați până se topește ciocolata. Adăugați untul, lăsați să se topească - amestecați bine să se omogenizeze compoziția și luați de pe foc. Lăsați să se răcească până la temperatura camerei.
Preparam cantitatea dublă de glazură, ca să o întindem ușor peste suprafața tortului, fără să rămână semne urâte pe tort. Turnăm glazura și atent o întindem cu un cuțit.
Pas 11
Puneți grătarul cu tort pe un platou și îl lăsați la rece 2-3 ore să se întărească glazura
Pas 12
După ce s-a răcit tortul, îl puneți atent de pe grătar pe un platou. Îl ornați cum vă place, eu am folosit bucățele de ciocolată.
Pas 13
Aici tortul în secțiune, sper că v-am făcut poftă :)
Poftă bună!
Cantitate:
2 kg
(10 porții)
Timp de preparare:
360 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (11 voturi)