Desert cu capsuni si smantana

Desert cu capsuni si smantana

Acest desert cu capsuni este deliciul copilariei mele cand strangeam capsuni cu galeata, le spalam si aranjam intr-un lighean mare emailat, bunica turna un borcan de smantana si un pumn generos de zahar. Mancam toti cu lingurile din acest lighean si era un deliciu minunat... Acum, ca suntem ceva mai departe de acele timpuri, le fac copiilor capsunile cu smantana sau iaurt si miere, capsuni cu frisca, deci puteti adapta reteta oricum va place si aveti nevoie.

Eu de exemplu, fiindca tin regim lchf, am pus smantana grasa si indulcitor, niste seminte de chia deasupra tot nu incurca. Deci puteti savura acest desert cu capsuni in multe variante, dar toate rapide, delicioase si extraordinar de frumoase.

Ingrediente

Capsuni
500 g
Smantana fermentata grasa, 25-30%
400 g
puteti inlocui cu iaurt grecesc sau crema de frisca facuta in casa
Miere
4 linguri
sau zahar, orice indulcitor va place si aveti la indemana
Esenta de vanilie
1 buc
cateva fire de menta pentru decor, daca aveti

Pasi de urmat

1

Spalati bine capsunile, le rupeti frunzele si puneti la scurs intr-o sita.

2

Smantana o amestecati cu mierea si esenta de vanilie, indulciti dupa gust, cum va place.

3

Separat am pus pentru mine zahar de mesteacan(xylitol), pentru ca sunt la dieta si am exclus zaharul traditional din meniu.

4

Daca aveti capsuni mai mari le taiati jumatati sau sferturi, capsunile mici le puteti lasa intregi.

5

Bineinteles ca puteti amesteca banal smantana cu capsuni si aveti desertul gata.

Dar daca vreti sa o faceti ceva mai frumos, aranjati capsunile in boluri individuale.

6

Turnati smantana deasupra, dar pastrati cam 1-2 linguri pentru decor la fiecare bol.

7

Acum mai puneti un rand de capsuni, nu asa mare ca primul.

8

Puneti un pic de smantana deasupra, eventual le puteti presara si niste seminte de chia deasupra.

9

Decorati cu niste frunze de menta sau lamaita/melissa si gata un desert foarte frumos si delicios.

Se poate servi imediat sau pastrati la frigider 2-3 ore inainte de servire. Nu lasati prea mult, pentru ca lasa zeama multa capsunile si isi pierd textura.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (4-5 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Comentarii

adriana st
adriana st 16 mai 2018, 16:18

Ca intotdeauna retete usor de aplicat! Draga Lena as dori sa te intreb daca ai postat si reteta de placinta cu zdrente, dar varianta dulce.Peste o saptamana vin Mosii de vara, cand se impart multe dulciuri alaturi de orezul cu lapte. Ca intotdeauna bietele gospodine sunt coplesite de cate trebuie sa faca si o placinta atat de rapida ca placinta cu zdrente, ar fi tare binevenita. Multumim mult! 

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) adriana st 16 mai 2018, 16:49

Inca nu am pus reteta, pana atunci o adaptati voi pe cea sarata, folositi branza de baci si adaugati zahar, arome dupa gust.

adriana st
adriana st Elena (lena) 16 mai 2018, 17:19

multumesc mult, voi face maiintai o incercare

carab?manuela995
carab? manuela (carab?manuela995) 28 mai 2018, 20:22

Il declar desertul numarul unu al verii!!!!!

Este delicios, racoritor si foatre usor de facut.....

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: