Desert cu capsuni si smantana
Acest desert cu capsuni este deliciul copilariei mele cand strangeam capsuni cu galeata, le spalam si aranjam intr-un lighean mare emailat, bunica turna un borcan de smantana si un pumn generos de zahar. Mancam toti cu lingurile din acest lighean si era un deliciu minunat... Acum, ca suntem ceva mai departe de acele timpuri, le fac copiilor capsunile cu smantana sau iaurt si miere, capsuni cu frisca, deci puteti adapta reteta oricum va place si aveti nevoie.
Eu de exemplu, fiindca tin regim lchf, am pus smantana grasa si indulcitor, niste seminte de chia deasupra tot nu incurca. Deci puteti savura acest desert cu capsuni in multe variante, dar toate rapide, delicioase si extraordinar de frumoase.
Ingrediente
●
Smantana fermentata grasa, 25-30%
400 g
puteti inlocui cu iaurt grecesc sau crema de frisca facuta in casa
●
Miere
4 linguri
sau zahar, orice indulcitor va place si aveti la indemana
●
Esenta de vanilie
1 buc
cateva fire de menta pentru decor, daca aveti
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Spalati bine capsunile, le rupeti frunzele si puneti la scurs intr-o sita.
Pas 2
Smantana o amestecati cu mierea si esenta de vanilie, indulciti dupa gust, cum va place.
Pas 3
Separat am pus pentru mine zahar de mesteacan(xylitol), pentru ca sunt la dieta si am exclus zaharul traditional din meniu.
Pas 4
Daca aveti capsuni mai mari le taiati jumatati sau sferturi, capsunile mici le puteti lasa intregi.
Pas 5
Bineinteles ca puteti amesteca banal smantana cu capsuni si aveti desertul gata.
Dar daca vreti sa o faceti ceva mai frumos, aranjati capsunile in boluri individuale.
Pas 6
Turnati smantana deasupra, dar pastrati cam 1-2 linguri pentru decor la fiecare bol.
Pas 7
Acum mai puneti un rand de capsuni, nu asa mare ca primul.
Pas 8
Puneti un pic de smantana deasupra, eventual le puteti presara si niste seminte de chia deasupra.
Pas 9
Decorati cu niste frunze de menta sau lamaita/melissa si gata un desert foarte frumos si delicios.
Se poate servi imediat sau pastrati la frigider 2-3 ore inainte de servire. Nu lasati prea mult, pentru ca lasa zeama multa capsunile si isi pierd textura.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(4-5 portii)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)