Capsuni la Congelator

Capsuni la Congelator

De data aceasta vorbim despre capsunile congelate intregi si va dau cateva sfaturi utile mai jos care va vor schimba si voua cu mult munca in bucatarie, mai ales la capitolul deserturi sanatoase si gustoase! De multi ani, dupa cateva teste cu capsunile la congelator intregi, am renuntat la idee - capsunile decongelate se fac fleasca, nu-si pastreaza textura, nici culoarea intensa, etc. Dar, este o mica schimbare aici daca avem "capsunile decongelate partial"! Le pun in deserturi, sau ca decor pentru tort cu 15-30 de minute inainte de servire, ele se decongeleaza usor, dar au textura, aroma si culoare. Am testat cu succes aceasta metoda anul trecut pe mure si zmeura, anul acesta pun la congelator in acelasi mod si capsunile. Sunt minunate ca decor final pe orice tarta, tort, prajitura - le iau asa direct din pungile de congelator, si pun de toate cu jumatate de ora inainte de servirea desertului, le apreciaza mult copiii si nu numai...

In alta ordine de idei, le puteti folosi direct din congelator tot anul, pentru a face cea mai simpla si delicioasa Inghetata de Capsuni, Dulceata fara fierbere si fara zahar, compot sau orice desert cu piure de capsuni. Dar pentru asta va recomand cealalta metoda de congelare a capsunilor, ca piure, sau taiate bucatele.

Ingrediente

Capsuni
1 kg
alegeti capsuni intregi, mai mici sau medii

Pasi de urmat

Pas 1

Capsunile le spalati bine si curatati de codite, nu le tineti prea mult in apa sa nu se flescaie.

Lasati-le intr-o sita sa se scurga bine de apa.

Capsuni la Congelator - Pas 1
Pas 2

Apoi eu fac o sortare:

- capsunile medii, mici si cat mai intregi le pun pe un prosop de bucatarie(mai absoarne excesul de apa) - vor merge la congelator

- o farfurie pentru a le manca imediat, simple sau in deserturi - cele mai moi sau mai mari

- pentru gem, dulceata sau sirop, etc - daca faceti.

Capsuni la Congelator - Pas 2
Pas 3

Capsunile de pe prosop le mut apoi intr-o tava, recomand sa fie acoperita cu o folie sau punga de plastic, asa capsunile nu se vor lipi de ea dupa congelare.

Capsuni la Congelator - Pas 3
Pas 4

Puneti tava in congelator pentru minim 2 ore, sau mai mult.

Capsuni la Congelator - Pas 4
Pas 5

Dupa acest timp le mutati intr-o punga de congelator ermetica si puteti sa le depozitati mai ergonomic.

Capsuni la Congelator - Pas 5
Pas 6

Am de obicei o punga mare, din care iau capsunile pentru deserturi cat si cand am nevoie. Inchid punga la loc si o pun inapoi la congelator.

Dar pun si in pungi mici, portii exact dedicate doar pentru dulceata fara zahar sau inghetata de capsuni.

Capsuni la Congelator - Pas 6
Pas 7

Recomand neaparat sa va faceti rezerve si ma veti pomeni numai de bine tot anul :)

Pofta Buna!

Capsuni la Congelator - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

diana-madalina
aurelia sarbu (diana-madalina) 29 May 2018, 19:08

dupa ce se dezgheata  nu devin moi si fara gust ?

lena
Elena (lena) aurelia sarbu (diana-madalina) 29 May 2018, 19:13

Cititi tot ce am scris in reteta si introducere.

TanDi
TanDi 30 May 2018, 11:44

De cativa ani congelez tot felul de fructe (capsuni, caise, piersici,etc) de sezon si sunt perfecte pt a le folosi in stare semi-dezghetata: in smoothiuri pt copii, compoturi, tarte, iaurt cu fructe. Secretul este de a nu le decongela pana la capat, altfel se inegresc si flescaiesc,iar folosite asa semi isi pastreaza perfect culoarea si aroma. Anul trecut am congelat si rosii de gradina taiate in 2: se ia pielita f usor doar dupa ce le lasi un minut in apa calda si tocate asa semicongelate isi pastreaza culoarea si aroma de rosie de gradina mai ales in sosuri pt pizza,paste, etc.