De data aceasta vorbim despre capsunile congelate intregi si va dau cateva sfaturi utile mai jos care va vor schimba si voua cu mult munca in bucatarie, mai ales la capitolul deserturi sanatoase si gustoase! De multi ani, dupa cateva teste cu capsunile la congelator intregi, am renuntat la idee - capsunile decongelate se fac fleasca, nu-si pastreaza textura, nici culoarea intensa, etc. Dar, este o mica schimbare aici daca avem "capsunile decongelate partial"! Le pun in deserturi, sau ca decor pentru tort cu 15-30 de minute inainte de servire, ele se decongeleaza usor, dar au textura, aroma si culoare. Am testat cu succes aceasta metoda anul trecut pe mure si zmeura, anul acesta pun la congelator in acelasi mod si capsunile. Sunt minunate ca decor final pe orice tarta, tort, prajitura - le iau asa direct din pungile de congelator, si pun de toate cu jumatate de ora inainte de servirea desertului, le apreciaza mult copiii si nu numai...
In alta ordine de idei, le puteti folosi direct din congelator tot anul, pentru a face cea mai simpla si delicioasa Inghetata de Capsuni, Dulceata fara fierbere si fara zahar, compot sau orice desert cu piure de capsuni. Dar pentru asta va recomand cealalta metoda de congelare a capsunilor, ca piure, sau taiate bucatele.