Gem de Coarne
Pot cu siguranță să declar acest gem de coarne descoperirea anului pentru mine, știam de el, dar mă oprea un singur mic detaliu - procesul de separare a sâmburilor și obținerea pastei de coarne. Am cam înjurat în tot procesul de preparare, chiar și în timpul fierberii eram sceptică - că era un gem prea lichid... Dar, în momentul când s-a răcit în borcane și l-am gustat, a devenit cel mai bun gem gustat ever - aromat, dens, gelifiat, acrișor, colorat, etc. Copiii imediat l-au declarat favorit și deja s-a consumat un borcan în ultima săptămână.
Nu îmi închipuiam că gemul de coarne va avea așa o structură gelifiată, seamănă mult cu gemul de gutuie și poate fi folosit cu succes la orice cornuri vă plac. Am zis că data viitoare voi separa sâmburii ca în metoda de la Coarnele conservate cu zahăr, fără fierbere și voi fierbe gemul ca oricare altul. Deși m-am descurcat relativ bine cu sita metalică mai rară, să știți că va fi aproape imposibil să lucrați cu o sită mai netedă - veți arunca cu toate cornele de pereți :)) Dar și așa va merita, garantez!
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Așa arată coarnele cumpărate de mine - le-am ales de codițe și frunze, spălat și bine scurs de apă.
Pas 2
Într-o cratiță am pus 2 kg de coarne și am turnat apă cât să le acopere.
Pas 3
Am pus pe aragaz și când a început să fiarbă am făcut focul mic și lăsat să fiarbă 30 de minute.
Pas 4
În acest timp căutați o sită bună, dacă nu ați cumpărat una dinainte, așa cum am făcut eu - am căutat una în piață să fie cu găuri mari și cât mai "grunjoasă", nu netedă.
Dacă nu aveți sită potrivită mai bine separați sâmburii cu paharul ca în Rețeta de Coarne conservate cu zahăr. Obțineți la fel piure mai concentrat de coarne, dar nu vă veți chinui să treceți prin sită pasta de coarne.
Pas 5
După ce au fiert coarnele, luați câte 2-3 polonice, puneți în sită și cu o lingură începeți să le agitați-frecați ca să se paseze și acel piure să treacă prin sită.
Acum aveți nevoie de răbdare și perseverență, dar vă gândiți la ce fel de minune de gem faceți :)
Pas 6
Cam până aici am ajuns eu, și îmi părea rău de ce mai rămâne dar nu am reușit să-l trec mai mult prin sită.
Deci data viitoare fac pasta cu paharul, cum am zis mai sus.
Pas 7
Această pastă de coarne am obținut eu la final.
Se cântărește, să vedeți cât exact zahăr va trebui să adăugați - eu am avut cam 1 kg.
Pas 8
Turnați pasta de coarne în tuci sau oală cu fund gros, adăugați aceeași cantitate de zahăr - deci la 1 kg de pastă am pus 1 kg de zahăr, amestecați bine.
Pas 9
Puneți oala pe foc și când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați așa 1 oră, amestecând periodic.
Pas 10
Cam așa arată gemul final, este destul de lichid și chiar am fost supărată că nu se îngroșa.
Pas 11
Turnați gemul în borcane curate și uscate, capsati ermetic și lăsați să se răcească complet.
Observați cum stă ferm gemul în lingură, și în plus e super bun...
Pas 12
Am încheiat cu această rețetă sezonul la țară, cu o vizită în poză - pisoiul părinților a poftit și el la gem de coarne cu biscuiți :)
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
4 (1 voturi)