Dulceata de capsuni
Vorbeam saptamanile trecute cu o colega de la cursuri despre dulceata de capsuni, metode si retete - ea mi-a spus despre cum face, si a 2-a zi a adus si o mostra de anul trecut sa gustam. A fost delicioasa, si bineinteles am si aplicat metoda sa va arat si voua. Avantajul retetei este faptul ca fructele sunt intregi, nu se zdrobesc la fierberea excesiva.
Printre altele am dat intr-o carte de conserve de aceasta reteta, ca metoda frantuzeasca de a face dulceata - deci clar ca ar trebui sa fie buna, si chiar este.
Va recomand sa nu puneti mai mult de 2 kg de capsuni la o fierbere, ca sa le puteti lucra bine. Eu deja am facut o tura, sper ca pozele va vor convinge sa incercati si voi reteta.
Promit peste cateva zile sa va arat si metoda mea de a face dulceata, putin diferita dar la fel de delicioasa.
Ingrediente
●
Lamaie
0.5 buc
sucul de la jumatate de lamaie
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Capsunile se spala si se curata bine - se lasa la scurs de apa.
Pas 2
Intr-o cratita puneti la fiert apa.
Pas 3
Jumatatea de lamaie se scurge de suc.
Pas 4
Cand incepe sa fiarba apa in cratita adaugati zaharul si sucul de lamaie, amestecati.
Pas 5
Lasati sa fiarba siropul pana se dizolva complet zaharul si mai lasati inca 10-15 minute sa fiarba si sa se lege.
Pas 6
Apoi adaugati capsunile, amestecati usor si lasati pana incep sa fiarba.
Pas 7
Cand fierb, lasati-le 5 minute la foc mic apoi stingeti focul si lasati dulceata sa se raceasca complet in cratita.
Pas 8
Dupa ce se raceste lucram mai departe cu ea - veti observa ca dupa racire fructele absorb zahar si sirop si devin putin mai confiate.
Pas 9
Strecurati dulceata printr-o sita, fructele le lasati deoparte, siropul il turnati inapoi in oala in care ati fiert dulceata.
Pas 10
Puneti acest sirop la fiert la foc mic pana obtineti consistenta dorita - stiti voi metoda cu picatura care sta bine pe o farfurie.
Pas 11
Dupa ce a fiert, adaugati fructele in sirop, lasati sa fiarba 5-10 minute incet.
Pas 12
Borcanele le spalati bine si le uscati la cuptor.
Pas 13
Apoi turnati dulceata in borcane si le infiletati bine.
Va ramane putin sirop, puteti sa-l conservati separat si faceti la iarna bauturi bio de fructe sau ornati ceva din dulciuri.
Pas 14
Dupa cum am si spus, avantajul metodei este faptul ca fructele raman intregi si siropul este legat.
Incercati si vedeti cat de buna este :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(3-4 borcane de 320 ml)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (7 voturi)