Dulceață de căpșuni
Vorbeam săptămânile trecute cu o colegă de la cursuri despre dulceața de căpșuni, metode și rețete - ea mi-a spus despre cum face, și a 2-a zi a adus și o mostră de anul trecut să gustăm. A fost delicioasă, și bineînțeles am și aplicat metoda să vă arăt și vouă. Avantajul rețetei este faptul că fructele sunt întregi, nu se zdrobesc la fierberea excesivă.
Printre altele am dat într-o carte de conserve de această rețetă, ca metodă franțuzească de a face dulceață - deci clar că ar trebui să fie bună, și chiar este.
Vă recomand să nu puneți mai mult de 2 kg de căpșuni la o fierbere, ca să le puteți lucra bine. Eu deja am făcut o tură, sper că pozele vă vor convinge să încercați și voi rețeta.
Promit peste câteva zile să vă arăt și metoda mea de a face dulceață, puțin diferită dar la fel de delicioasă.
Ingrediente
●
Lămâie
0.5 buc
sucul de la jumătate de lămâie
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Căpșunile se spală și se curăță bine - se lasă la scurs de apă.
Pas 2
Într-o cratiță puneți la fiert apa.
Pas 3
Jumătatea de lămâie se scurge de suc.
Pas 4
Când începe să fiarbă apa în cratiță adăugați zahărul și sucul de lămâie, amestecați.
Pas 5
Lăsați să fiarbă siropul până se dizolvă complet zahărul și mai lăsați încă 10-15 minute să fiarbă și să se lege.
Pas 6
Apoi adăugați căpșunile, amestecați ușor și lăsați până încep să fiarbă.
Pas 7
Când fierb, lăsați-le 5 minute la foc mic apoi stingeți focul și lăsați dulceața să se răcească complet în cratiță.
Pas 8
După ce se răcește lucrăm mai departe cu ea - veți observa că după răcire fructele absorb zahăr și sirop și devin puțin mai confiate.
Pas 9
Strecurați dulceața printr-o sită, fructele le lăsați deoparte, siropul îl turnați înapoi în oala în care ați fiert dulceața.
Pas 10
Puneți acest sirop la fiert la foc mic până obțineți consistența dorită - știți voi metoda cu picătura care stă bine pe o farfurie.
Pas 11
După ce a fiert, adăugați fructele în sirop, lăsați să fiarbă 5-10 minute încet.
Pas 12
Borcanele le spălați bine și le uscați la cuptor.
Pas 13
Apoi turnați dulceața în borcane și le înfiletați bine.
Va rămâne puțin sirop, puteți să-l conservați separat și faceți la iarnă băuturi bio de fructe sau ornați ceva din dulciuri.
Pas 14
După cum am și spus, avantajul metodei este faptul că fructele rămân întregi și siropul este legat.
Încercați și vedeți cât de bună este :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(3-4 borcane de 320 ml)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (7 voturi)