Gem de caise cu scortisoara si anason Reteta VIDEO
De ceva timp am vrut sa incerc aceasta combinatie de caise cu scortisoara si anason, chiar imi pare rau ca nu am facut-o mai devreme. Mi-a iesit un gem foarte frumos, colorat, gustos si cu aroma deosebit de placuta - se potrivesc minunat aici scortisoara cu anasonul!
Zaharul gelifiant de la Margaritar 1:1 contine pectina, din aceasta cauza gemul are o consistenta foarte buna, este usor de servit, dar in acelasi timp nu curge ca o dulceata. Puteti savura acest gem de caise cu scortioasa si anason pe paine cu unt, in diverse prajituri si torturi, terciuri, orez cu lapte, iaurt sau chiar pe cascaval pe langa un vin alb bun.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Margaritar Zahar Gelifiant 1:1
1 kg
●
Baton de scotisoara
2 buc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Ca in orice reteta de gem, neaparat incepeti prin a spala si steriliza borcanele in care veti pune produsul final.
Eu le pun in cuptorul cu ventilatie la 120 de grade pentru 10 minute.
Pas 2
Spalati caisele, scoateti samburii, apoi taiati-le in cuburi de marime medie.
Pas 3
Intr-o oala cu diametru mai mare, de tip tuci, cu fund mai gros, adaugati caisele taiate, zeama de la o lamaie, jumatate de pahar de apa, 2 batoane de scortisoara si 2 stele de anason.
Pas 4
Puneti totul pe foc si amestecand periodic lasati sa fiarba moderat timp de 15-20 de minute.
Pas 5
Dupa acest timp scoateti din compozitia de caise mirodeniile - scortisoara si anasonul. Ele au lasat suficienta aroma si nu mai este nevoie sa le tineti.
Puteti folosi aici si scortisoara pudra, dar gemul va avea o culoare putin mai inchisa.
Pas 6
In reteta vom folosi Zahar gelifiant 1:1 de la Margaritar, acesta contine pectina pentru gelifierea gemului. Astfel vom obtine o consistenta potrivita fara a fierbe gemul de caise prea mult.
Pas 7
Turnati zaharul gelifiant peste caisele fierte si amestecati bine cu o lingura pana se dizolva complet.
Pas 8
Apoi cu blenderul vertical (cel cu picior) pasati bine compozitia, sa fie cat mai fina.
Pas 9
Acum lasati gemul la fiert timp de 4 minute, le cronometrati cand totul incepe sa fiarba, faceti focul mic, amestecati periodic si asteptati.
Pas 10
Pentru a testa daca este gata puneti o picatura de gem pe o farfurie si observati daca sta pe loc si nu se desface in toate partile.
Pas 11
Turnati repede gemul fierbinte in borcanele pregatite anterior, inchideti ermetic si lasati sa se raceasca complet la temperatura camerei minim 12 ore.
Pas 12
Dupa acest timp il depozitati in camara, dar si degustati, va minunati de gust, aroma si textura - toate sunt perfect echilibrate!
Pofta Buna!
Cantitate:
2 l
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: