Gem de caise cu scortisoara si anason Reteta VIDEO

Gem de caise cu scortisoara si anason

De ceva timp am vrut sa incerc aceasta combinatie de caise cu scortisoara si anason, chiar imi pare rau ca nu am facut-o mai devreme. Mi-a iesit un gem foarte frumos, colorat, gustos si cu aroma deosebit de placuta - se potrivesc minunat aici scortisoara cu anasonul!

Zaharul gelifiant de la Margaritar 1:1 contine pectina, din aceasta cauza gemul are o consistenta foarte buna, este usor de servit, dar in acelasi timp nu curge ca o dulceata. Puteti savura acest gem de caise cu scortioasa si anason pe paine cu unt, in diverse prajituri si torturi, terciuri, orez cu lapte, iaurt sau chiar pe cascaval pe langa un vin alb bun.

Ingrediente

Caise
1 kg
Lamaie
1 buc
Margaritar Zahar Gelifiant 1:1
1 kg
Anason stelat
2 buc
Baton de scotisoara
2 buc

Pasi de urmat

Pas 1

Ca in orice reteta de gem, neaparat incepeti prin a spala si steriliza borcanele in care veti pune produsul final.

Eu le pun in cuptorul cu ventilatie la 120 de grade pentru 10 minute.

Gem de caise cu scortisoara si anason - Pas 1
Pas 2

Spalati caisele, scoateti samburii, apoi taiati-le in cuburi de marime medie.

Gem de caise cu scortisoara si anason - Pas 2
Pas 3

Intr-o oala cu diametru mai mare, de tip tuci, cu fund mai gros, adaugati caisele taiate, zeama de la o lamaie, jumatate de pahar de apa, 2 batoane de scortisoara si 2 stele de anason.

Gem de caise cu scortisoara si anason - Pas 3
Pas 4

Puneti totul pe foc si amestecand periodic lasati sa fiarba moderat timp de 15-20 de minute.

Gem de caise cu scortisoara si anason - Pas 4
Pas 5

Dupa acest timp scoateti din compozitia de caise mirodeniile - scortisoara si anasonul. Ele au lasat suficienta aroma si nu mai este nevoie sa le tineti.

Puteti folosi aici si scortisoara pudra, dar gemul va avea o culoare putin mai inchisa.

Gem de caise cu scortisoara si anason - Pas 5
Pas 6

In reteta vom folosi Zahar gelifiant 1:1 de la Margaritar, acesta contine pectina pentru gelifierea gemului. Astfel vom obtine o consistenta potrivita fara a fierbe gemul de caise prea mult.

Gem de caise cu scortisoara si anason - Pas 6
Pas 7

Turnati zaharul gelifiant peste caisele fierte si amestecati bine cu o lingura pana se dizolva complet.

Gem de caise cu scortisoara si anason - Pas 7
Pas 8

Apoi cu blenderul vertical (cel cu picior) pasati bine compozitia, sa fie cat mai fina.

Gem de caise cu scortisoara si anason - Pas 8
Pas 9

Acum lasati gemul la fiert timp de 4 minute, le cronometrati cand totul incepe sa fiarba, faceti focul mic, amestecati periodic si asteptati.

Gem de caise cu scortisoara si anason - Pas 9
Pas 10

Pentru a testa daca este gata puneti o picatura de gem pe o farfurie si observati daca sta pe loc si nu se desface in toate partile.

Gem de caise cu scortisoara si anason - Pas 10
Pas 11

Turnati repede gemul fierbinte in borcanele pregatite anterior, inchideti ermetic si lasati sa se raceasca complet la temperatura camerei minim 12 ore.

Gem de caise cu scortisoara si anason - Pas 11
Pas 12

Dupa acest timp il depozitati in camara, dar si degustati, va minunati de gust, aroma si textura - toate sunt perfect echilibrate!

Pofta Buna!

Gem de caise cu scortisoara si anason - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 l
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !