Sirop de soc cu ghimbir Reteta VIDEO

Sirop de soc cu ghimbir

Preferatul nostru si al copiilor, siropul de soc este nelipsit in camara tot sezonul. Anul acesta am vrut sa incerc varianta cu ghimbir, pentru un plus de gust si aroma - dupa parerea mea a iesit foarte bun. Ghimbirul vine cu o nota eleganta in aceasta combinatie si nu incurca deloc aroma puternica si specifica a florilor de soc.

In plus, voiam sa testez Zaharul pentru sirop de la Margaritar, care deja contine acid citric si nu trebuie eu sa calculez proportiile singura. Acesta prelungeste termenul de valabilitate al siropului de soc si il puteti pastra in orice tip de camara, chiar si de apartament.

Ingrediente

Flori de soc
10 buc
Ghimbir
1 buc
o radacina mica sau mai mare, depinde cat de mult va place
Zahar pentru sirop Margaritar
1 kg
Apa
750 ml

Pasi de urmat

Pas 1

Spalati florile de soc in apa rece si le scuturati atent.

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 1
Pas 2

Spalati si taiati in bucatele mici radacina de ghimbir.

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 2
Pas 3

Turnati 750ml de apa intr-o oala si puneti pe plita pana incepe sa fiarba.

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 3
Pas 4

In reteta folosesc zaharul pentru sirop Margaritar, care deja este amestecat cu acid citric.

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 4
Pas 5

Turnati 1kg de zahar pentru sirop in oala cu apa fierbinte.

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 5
Pas 6

Amestecati cu o lingura, observati ca la inceput siropul este mai tulbure.

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 6
Pas 7

Apoi dupa cateva minute incepe sa se clarifieze si devine limpede.

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 7
Pas 8

Puneti acum in siropul fierbinte florile de soc si radacina de ghimbir tocata, amestecati atent.

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 8
Pas 9

Acoperiti oala cu capac si lasati compozitia la macerat timp de 48 de ore, pe masa din bucatarie.

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 9
Pas 10

Dupa acest timp strecurati siropul printr-o sita fina sau o sita acoperita cu tifon.

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 10
Pas 11

Acum il puteti turna in sticle sterile, inchise ermetic si depozita intr-un loc racoros.

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 11
Pas 12

Dar pentru a-i prelungi termenul de valabilitate se recomanda sa-l fierbeti 3 minute.

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 12
Pas 13

Apoi sa-l turnati fierbinte in sticle sterile si uscate (eu le tin in cuptor timp de 10 minute la 120 de grade).

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 13
Pas 14

Inchideti ermetic cu capac, lasati siropul de soc cu ghimbir sa se raceasca complet, apoi il depozitati in camara.

Dupa deschidere ar fi bine sa tineti sticla la frigider.

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 14
Pas 15

Se dizolva in proportie de - 1 parte sirop la 6 parti de apa simpla sau carbogazoasa.

Pofta Buna!

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 15

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1200 ml
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Puiu
Puiu 30 May 2023, 12:41

Am sa incerc si eu.Cred ca o sa fie f.f.bun.Multumesc pentru reteta!