Sirop de soc cu ghimbir Reteta VIDEO

Sirop de soc cu ghimbir

Preferatul nostru și al copiilor, siropul de soc este nelipsit în cămară tot sezonul. Anul acesta am vrut să încerc varianta cu ghimbir, pentru un plus de gust și aromă - după părerea mea a ieșit foarte bun. Ghimbirul vine cu o notă elegantă în această combinație și nu încurcă deloc aroma puternică și specifică a florilor de soc.

În plus, voiam să testez Zahărul pentru sirop de la Mărgăritar, care deja conține acid citric și nu trebuie eu să calculez proporțiile singură. Acesta prelungește termenul de valabilitate al siropului de soc și îl puteți păstra în orice tip de cămară, chiar și de apartament.

Ingrediente

Flori de soc
10 buc
   
Ghimbir
1 buc
o rădăcină mică sau mai mare, depinde cât de mult vă place
Zahar pentru sirop Margaritar
1 kg
   
Apa
750 ml
   

Pasi de urmat

Pas 1

Spălați florile de soc în apă rece și le scuturați atent.

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 1
Pas 2

Spălați și tăiați în bucățele mici rădăcina de ghimbir.

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 2
Pas 3

Turnați 750ml de apă într-o oală și puneți pe plită până începe să fiarbă.

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 3
Pas 4

În rețetă folosesc zahărul pentru sirop Mărgăritar, care deja este amestecat cu acid citric.

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 4
Pas 5

Turnați 1kg de zahăr pentru sirop în oala cu apă fierbinte.

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 5
Pas 6

Amestecați cu o lingură, observați că la început siropul este mai tulbure.

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 6
Pas 7

Apoi după câteva minute începe să se clarifice și devine limpede.

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 7
Pas 8

Puneți acum în siropul fierbinte florile de soc și rădăcina de ghimbir tocată, amestecați atent.

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 8
Pas 9

Acoperiți oala cu capac și lăsați compoziția la macerat timp de 48 de ore, pe masa din bucătărie.

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 9
Pas 10

După acest timp strecurați siropul printr-o sită fină sau o sită acoperită cu tifon.

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 10
Pas 11

Acum îl puteți turna în sticle sterile, închise ermetic și depozita într-un loc răcoros.

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 11
Pas 12

Dar pentru a-i prelungi termenul de valabilitate se recomandă să-l fierbeți 3 minute.

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 12
Pas 13

Apoi să-l turnați fierbinte în sticle sterile și uscate (eu le țin în cuptor timp de 10 minute la 120 de grade).

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 13
Pas 14

Închideți ermetic cu capac, lăsați siropul de soc cu ghimbir să se răcească complet, apoi îl depozitați în cămară.

După deschidere ar fi bine să țineți sticla la frigider.

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 14
Pas 15

Se dizolvă în proporție de - 1 parte sirop la 6 părți de apă simplă sau carbogazoasă.

Poftă Bună!

Sirop de soc cu ghimbir - Pas 15

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1200 ml
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Puiu
Puiu 30 May 2023, 12:41

Am sa incerc si eu.Cred ca o sa fie f.f.bun.Multumesc pentru reteta!