Gem de căpșuni cu busuioc Rețetă VIDEO
Astăzi vă propun un nou twist de vară, absolut minunat - combinație de căpșuni cu busuioc într-un gem fantastic de bun, fresh, aromat și colorat. Fetele mele nu și-au dat seama că este busuioc în gem și nu le-am spus până când l-au gustat și apreciat. Eu l-am "ascuns" mărunțindu-l bine cu blenderul, dar dacă nu aveți mofturoși în familie, nu este obligatoriu, îl puteți toca și lăsa bucățele mai mari.
De ceva timp în familia noastră este foarte apreciat orice tip de gem care este uniform și ușor de servit pe pâine cu unt, sau în clătite de orice fel. Astfel de textură este greu de obținut la gemurile din fructe care nu conțin pectină, un gelifiant natural care de obicei se găsește foarte mult în gutui și mere. Deci pentru un gem uniform și dens avem 2 soluții - ori puneți mult zahăr și fierbeți mult timp, ori folosim în rețetă pectina din mere sau gutui.
Aici au venit cu o soluție genială cei de la Zahăr Margaritar - au combinat zahărul normal cu pectina extrasă din mere și puțin acid citric cu rol de conservant în Margaritar Zahăr Gelifiant 2:1, astfel putem face gem uniform și dens din orice fructe, cu o cantitate mică de zahăr. În plus, timpul de fierbere se reduce enorm, în 4-5 minute totul este gata și nu pierdem vitaminele prețioase din fructele de sezon.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Busuioc
3 buc
adică 3 fire
●
Margaritar Zahăr Gelifiant 2:1
500 g
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălați căpșunile și busuiocul, lăsați să se scurgă bine de apă.
Pas 2
Pregătiți borcanele - le spălați și sterilizați după orice metodă.
După spălare eu prefer să le pun pentru 10 minute în cuptor, la 120 de grade.
Pas 3
Puneți căpșunile și busuiocul într-un blender sau robot de bucătărie.
Pas 4
Le mărunțiți bine și cât mai fin, dar puteți să le lăsați și ceva mai bucățele, depinde cum vă place.
Pas 5
Turnați compoziția într-un tuci sau oală cu fund mai gros.
După această rețetă nu recomand să faceți mai mult de 2kg de fructe într-o tură de gem.
Pas 6
Porniți plita și lăsați până începe să fiarbă, apoi micșorați focul și țineți încă 5-10 minute amestecând periodic.
Pas 7
În rețetă folosim Margaritar Zahăr Gelifiant 2:1 - adică la 1kg de fructe vom folosi 500g de zahăr.
Acesta conține pectină din mere care gelifiază natural gemul și puțin acid citric cu rol de conservant, așa puteți păstra gemul ermetic în orice cămară.
Pas 8
Deci după ce a fiert puțin compoziția de căpșuni turnăm 500g de zahăr gelifiant și amestecăm bine.
Pas 9
Din moment ce bolborosește și fierbe bine gemul de căpșuni, faceți focul mic și continuați fierberea exact 4 minute (vă puneți un timer pe telefon).
Nu uitați să amestecați periodic în oală.
Pas 10
După 4 minute faceți un test cu picătura de gem - luați cu vârful lingurii un pic din el și puneți pe farfurie. Dacă această picătură nu se dispersează și stă ferm, gemul este gata.
Pas 11
Turnați gemul de căpșuni și busuioc cât este fierbinte în borcanele pregătite anterior.
Pas 12
Le închideți ermetic și lăsați să se răcească complet la temperatura camerei timp de 10-12 ore.
Pas 13
După acest timp gemul se gelifiază complet, îl puteți deja degusta și savura. Dacă mai rămâne ceva, puneți și în cămară!
Are textură fermă, aromă foarte intensă de căpșuni, busuiocul îl recunoașteți numai dacă știți că este acolo, nu domină gustul gemului, iar culoarea este deosebit de frumoasă. Eu voi mai pregăti o tură neapărat zilele următoare.
Poftă Bună!
Cantitate:
1500 g
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: