Ingrediente
●
Mere
1 kg
am în vedere aici merele cu tot cu coajă și cotor
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Fructele de aronia le alegeți și spălați bine sub jet de apă, folosind o sită.
Pas 2
Le treceți într-o cratiță cu fund gros, sau tuci mai mare, adăugați 1500g de zahăr și 500ml de apă.
Puneți pe foc și amestecați bine.
Pas 3
Când începe să fiarbă, faceți focul mic și lăsați 20-30 minute, amestecând periodic în oală.
Pas 4
După acest timp adăugați zeama stoarsă de la cele 2 lămâi, amestecați și mai lăsați să fiarbă încă 10 minute.
Pas 5
În acest timp spălați merele, le curățați de coajă și cotor, apoi le tăiați cubulețe mici.
Dacă aveți mere care sunt ceva cu mai multe resturi și viermănoase, puneți un pic mai multe, în loc de 1kg ar merge chiar și 1.5kg de mere întregi.
Pas 6
Acum adăugați cuburile de mere în dulceață.
Pas 7
Amestecați bine și lăsați să fiarbă aproximativ încă 30-40 de minute.
Pas 8
Timpul de fierbere poate varia puțin, dar vă orientați și după textura/culoarea merelor - observați în poză cum devin mai închise la culoare și puțin confiate.
Pas 9
Adăugați și nucile tăiate mai grunjos cu un cuțit.
Pas 10
Lăsați să mai fiarbă 20 de minute, observați cum sunt acum.
Pas 11
Și observați cum este după fierbere - chiar și nucile își schimbă ușor culoarea mai spre mov.
În acest moment dulceața este gata și o puteți turna în borcanele curate și uscate din timp.
Pas 12
Deci turnați dulceața în borcane și le închideți ermetic.
Pas 13
O lăsați apoi să se răcească bine pe masă. Dacă inițial dulceața este lichidă, după răcire devine ceva mai gelifiată și densă.
Este delicioasă pe pâine, biscuiți, cu iaurt, în terciuri, etc.
Poftă Bună!
Cantitate:
3500 g
Timp de preparare:
150 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: