Ingrediente
●
Mere
1 kg
am in vedere aici merele cu tot cu coaja si cotor
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Fructele de aronia le alegeti si spalati bine sub jet de apa, folosind o sita.
Pas 2
Le treceti intr-o cratita cu fund gros, sau tuci mai mare, adaugati 1500g de zahar si 500ml de apa.
Puneti pe foc si amestecati bine.
Pas 3
Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati 20-30 minute, amestecand periodic in oala.
Pas 4
Dupa acest timp adaugati zeama stoarsa de la cele 2 lamai, amestecati si mai lasati sa fiarba inca 10 minute.
Pas 5
In acest timp spalati merele, le curatati de coaja si cotor, apoi le taiati cubulete mici.
Daca aveti mere care sunt ceva cu mai multe resturi si viermanoase, puneti un pic mai multe, in loc de 1kg ar merge chiar si 1.5kg de mere intregi.
Pas 6
Acum adaugati cuburile de mere in dulceata.
Pas 7
Amestecati bine si lasati sa fiarba aproximativ inca 30-40 de minute.
Pas 8
Timpul de fierbere poate varia putin, dar va orientati si dupa textura/culoarea merelor - observati in poza cum devin mai inchise la culoare si putin confiate.
Pas 9
Adaugati si nucile taiate mai grunjos cu un cutit.
Pas 10
Lasati sa mai fiarba 20 de minute, observati cum sunt acum.
Pas 11
Si observati cum este dupa fierbere - chiar si nucile isi schimba usor culoarea mai spre mov.
In acest moment dulceata este gata si o puteti turna in borcanele curate si uscate din timp.
Pas 12
Deci turnati dulceata in borcane si le inchideti ermetic.
Pas 13
O lasati apoi sa se raceasca bine pe masa. Daca initial dulceata este lichida, dupa racire devine ceva mai gelifiata si densa.
Este delicioasa pe paine, biscuiti, cu iaurt, in terciuri, etc.
Pofta Buna!
Cantitate:
3500 g
Timp de preparare:
150 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: