Ingrediente
●
Zahăr
500 g
pentru varianta dietetică am folosit 200g de îndulcitor (eritritol, ștevie sau tagatose)
●
Sare de lămâie
3 g
un vârf de linguriță, puteți înlocui cu zeama de la jumătate de lămâie
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Căpșunile se spală și se curăță bine, am făcut trierea ca la rețeta de căpșuni congelate - cele pentru sirop și dulceață sunt mai strivite și mai mari. Căpșunile mici și medii le-am congelat întregi.
Deci, căpșunile pentru sirop le-am pus într-un bol mare și am adăugat zahăr peste ele.
Pas 2
Le amestecați atent cu o lingură sau scuturați bine bolul.
Apropo, dacă aveți căpșuni mai mari aș recomanda să le tăiați jumătăți sau sferturi, să-și lase mai bine zeama.
Pas 3
Acoperiți bolul cu un capac sau folie și puneți la frigider pentru 12 ore minim, adică le lăsați peste noapte.
Eu le-am lăsat și 24 de ore că nu am avut timp să le lucrez, au stat bine.
Pas 4
După acest timp veți observa cum căpșunile lasă multă zeamă, este exact ce ne trebuie pentru un sirop bun.
Cu o oră înainte de a lucra siropul de căpșuni scoateți bolul din frigider și amestecați atent în el. La fund mai rămâne zahăr, ar fi bine să se dizolve puțin și el în toată compoziția - așa se păstrează mai bine siropul pentru iarnă.
Pas 5
După 1 oră atent scurgeți siropul din căpșuni - eu l-am luat cu un polonic, evitând fructele.
Pas 6
Aici observați siropul dietetic, cu îndulcitor, am preferat să nu-l fierb - l-am turnat în pahare de unică folosință și l-am congelat. Dar am făcut o tură și fiartă :)
Pas 7
Pentru a obține un sirop cât mai exemplar eu vă recomand să-l treceți printr-o sită înainte de fierbere.
Din aceste cantități am obținut aproximativ 600-700ml de sirop.
Pas 8
Am pus în el un vârf de linguriță sare de lămâie și l-am pus pe foc.
Pas 9
Când începe să fiarbă, amestecați bine, îl lăsați pe foc încă 1 minut și pe urmă îl turnați repede în sticle sau borcane uscate.
Nu trebuie fiert prea mult pentru că își schimbă culoarea și gustul.
Pas 10
Acum partea frumoasă cu dulceața de căpșuni - căpșunile rămase după sirop le puneți pe foc cu niște zeamă de lămâie și le fierbeți 15-20 de minute. Turnați în borcane uscate și închideți ermetic.
Să vedeți ce minune de dulceață veți obține - densă, colorată și aromată!
Pas 11
Cam asta am obținut eu din 1kg de căpșuni - 700ml de sirop și 2 borcane mici de dulceață.
Sunt foarte încântată de metodă, cred că va rămâne preferata mea pe viitor pentru că împușc 2 iepuri dintr-un foc - avem și sirop, și dulceață!
Pas 12
Siropul are culoarea perfectă, aroma și este foarte apreciat de fetițele mele. Am încercat în poză să vă arăt culoarea lui adevărată, fără filtre și cred că am reușit :)
Poftă Bună!
Cantitate:
700 ml
Timp de preparare:
1 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
24 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)