Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Afinele spalate si curatate bine se amesteca cu zaharul.
Pas 2
Putin le amestecati cu mainile, ca sa iasa ceva zeama din ele. Lasati aproximativ 1-2 ore pana mai apare sirop.
Pas 3
Partea cea mai importanta - se fierbe dulceata in 2-3 etape - intr-o cratita sau tigaie adanca de aproximativ 26-28 cm diametru.
Deci puneti 3-4 polonice normale in cratita, cand incepe sa fiarba bine faceti focul mic si lasati sa fiarba 8-10 minute, amestecand periodic in ea.
Pas 4
Dupa acest timp turnati dulceata in borcane uscate si capsati bine. Daca nu se umple borcanul din prima tura, acoperiti cu capac si completati din urmatoarea tura - fiarta exact ca la pasul anterior.
Pas 5
Eu am facut din aproximativ 1.5 kg de afine si mi-au iesit 5 borcane de dulceata de 350ml. Dupa ce s-au racit le puneti in camara.
Pas 6
Gustoasa si aromata, vedeti si textura foarte buna.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(3 borcane de 350ml)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)